Чувал, по чувал... без опашки и напрежение в "Арена Армеец"

За СИК влизат през три входа, бусовете с бюлетините спират пред тях
Обновена: 27 окт 2019 23:26 | 27 окт 2019 23:25, Камелия Цветанова
7

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Без напрежение в Общинската избирателна комисия в столицата  на вота.

Все пак за кратко се създаде суматоха около сградата, защото лидерът на "Атака" Волен сидеров опита да нахлуе в "Арена Армеец", за да виси как тече обработката на протоколите, но беше спрян от полицаите.

За разлика от предишните местни избори през 2015 г., когато членовете на СИК чакаха с часове на опашки, за да предадат чувалите с бюлетини, този път организацията е на ниво и всичко минава спокойно.

Още по темата

Предвидено е да има три отворени входа в "Арена Армеец", откъдето ще влизат членовете на СИК, 140 сътрудници за логистика, които ще ги посрещат и настаняват всяка СИК, включително пет медицински екипа, ако се наложи лекарска помощ, както и кътове за отдих и занимания за чакащите.

А докато чакат реда си, пристигащите над 4000 членове на 1609 секционни комисии в общината, ще имат възможност да не скучаят - на екрани ще се прожектират български филми, а в кътове за занимания могат да изиграят по една табла или играта със символичното наименование за ден на избори - "Не се сърди, човече", обясни преди дни шефката на ОИК-София Полина Витанова.

Освен това колите и бусовете  спират точно пред входа, за да не разнасят тежките чували с бюлетини.

Помислено е и за удобството на пушачите - за тях е отделена специална тераса, а за журналистите ще има шатра до входа на залата.

На всеки член на ОИК се пада да приеме по 120 протокола от СИК, но и всеки има по един сътрудник, който да го подпомага. За разлика от драматичната нощ през 2015, сега членовете на ОИК са не 19, а двойно повече - 41. Това е най-сложният вид избори - протоколите са три, на места четири, а протоколът за общинските съветници е дълъг цели 18 страници, обяви Полина Витанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Чувал по чувал - и десетки политически трупа в чувалите...
4
1
 
0
 
! Отговори
Печатница Костинброд преди 4 години
Да не забравите моите !!!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво разхищение на хартия. Надявам се, че ги складират някъде. Като изсекат горите, да има за вторични суровини.
2
4
 
6
 
! Отговори
tzv.tzv. apartamenta преди 4 години
1,2 не се оплаквайте и недейте да злословите срещу тиквеника, той толкова може горкия. за да не чакате по опашки, правете като батьо сфък от помошното - елате три деня преди изборите. доведете чувалите, пребройте билетините, пито, платено. нема цехакне, нема мотане. даже можеше да поспсестим некой лев от тея избори ама на цирка си е цирк даже да е балганьовски.
1
4
 
6
 
! Отговори
Снежанка преди 4 години
Джуджаците влачат.Интересни работи има в тези чувалчета.