Вотът в Благоевград - разпилян. Томов срещу Камбитов

Кметското място ще се реши на балотаж
28 окт 2019 10:20, Петя Славова
0

Вотът в Благоевград е разпилян. Очертава се балотаж. Към 7 часа са обработени 63% от протоколите. Шестима кандидати за кмет имаше в града, а на балотаж ще отидат сегашният кмет Атанас Камбитов и Румен Томов, подкрепен от БСП. На предишните избори Камбитов беше избиран още на първи тур.

Камбитов се кандидатира за трети път като кмет на Благоевград.  През 2012 г. спечели на балотаж, но на местните избори  през 2015 г. бе избран с доста висока подкрепа. Явно сега и при него има ерозия, тъй като разликата с претендента му Томов е едва около 3 и половина процента.

"Стигнахме дотук с много работа и позитивна програма, обърната към хората и бизнеса на града. На Благоевград му липсват предприятия, работни места и отношение към хората от администрация и предприятия", каза Румен Томов пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Toй заяви, че е уравновесен човек и това е проличало в кампанията му. "Никого не съм нападал, аргументите ми базират на факти", обясни той.

Аз съм от Благоевград, живея тук и не ми е безразлична съдбата на Благоевград, тъй като съм оттук и тук искам да живея", каза още Томов.

По думите му, санирането и другите дейности в Благоевград са по европейски програми. "Кметът на общината трябва да има стратегия за развитието на града. Да има създаване на условия на бизнеса, съдействие на бизнеса и бързи процедури за хората, които искат да инвестират тук и отношението на общинска администрация към хората и към селата. От многобройните срещи в селата, хората са забравени в последните осем години", обясни още Румен Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари