Ще отидат ли подкрепилите ДБ до урните в неделя?

Битката между Манолова и Фандъкова ще е оспорвана
29 окт 2019 22:35, Нели Христова
78

"На балотажа в неделя ще лъсне цялата бутафория от тези избори. В столицата гражданите, които ще гласуват за Мая Манолова, ще бъдат малко", коментира в студиото на Bulgaria ON AIR журналистът Асен Агов.

Той отбеляза, че гласовете, отишли за другите кандидати на 27 октомври, в никакъв случай не са били пропилени.

"Това са хора, търсещи промяната. Гласувалите за Борис Бонев и Борислав Игнатов са високообразовани хора и интелигентни граждани", добави още Агов.

Социолозите прогнозират оспорвана битка между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова на балотажа в неделя. При близо 98% обработени протоколи, настоящият кмет на София води пред бившия омбудсман с около 9 на сто от подкрепата на софиянци.

И ГЕРБ, и БСП видяха победата в своя актив след изборите в неделя.

"Избирателите на "Демократична България" имат мотив да гласуват на балотажа. А колкото и да са малки шансовете Мая Манолова да спечели, не бива да забравяме, че все пак такива има", категоричен бе социологът Цветозар Томов.

Той подчерта, че изборите се решавали от поредица от събития, случващи се по време на предизборната кампания.

"Голяма част от хората, които не са гласували на първи тур, ще гласуват на балотажа. Както и доста от онези, отишли до урните на първия тур, няма да го сторят в неделя, просто защото не харесват кандидатите", каза още Томов.

По думите му именно това щяло да бъде определящо за крайния резултат. А основният въпрос оттук нататък бил какво ще се случи с управлението на столицата ни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
0
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 4 години
Майтап да се излъжете в София да гласувате за червена кметица! Ще ви скъсам от бъзик.
71
3
 
1
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
До Ю кортесНе разбра ли БЕ че в момента нямаш избор!Защото и ГЕРБ иБСП са от едно котило-комунисти.
70
2
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Не се заблуждавайте!Всеки разумен гражданин ,който иска да се промени управлението на София ще гласува както е необходимо независимо от коя партия е.
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До seНиската избирателна активност е ключа към ,,успеха "на ГЕРБ.Какво да кажем тогава за другите партии?
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 66Партийната субсидия за ГЕРБ е 50 000 000Партийната субсидия на ГЕРБ беше 11 000 000 преди да бъде намалена на 1 лев.Сега е малко над 1 000 000.А ти я кажи вие от БСП ще върнете надвзетите субсидии, защото ГЕРБ ги върнаха?
67
2
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
ОЩЕ НЕ СА ПРИКЛЮЧИЛИ ИЗБОРИТЕ И ГЕРБ ЗАГОВОРИХА ЗА ВДИГАНЕ НА ТАКСА СМЕТ. ЕДИНСТВЕНО ДА РЕКЕТИРАТ НАРОДА СЪС ВСЯКАКВИ ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ГЛОБИ И Т.Н. ДРУГО НЕ МОГАТ ДА ИЗМИСЛЯТ. ЩЕ СТИГАТ ЕВРОПЕЙСКИЯ ДАНЪК АМИ КОГА ЩЕ СТИГНАТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАПЛАТИ ПА ТОГАВА ДА ВДИГАТ НАЛОЗИТЕ. ТИКВЕНА ДЪРЖАВА. *** НАРОД КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ПАРТИИ А НЕ ЗА ЛИЧНОСТИ. ХАК ВИ Е ВСИЧКО КОЕТО ТЪРПИТЕ ОТ ТОВА УПРАВЛЕНИЕ.
66
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижда се че Червените *** пак са най-активните във форумите,... както винаги! Цъкат минуси, цъкат плюсове, все едно това има значение. Това им действа успокояващо сега,... а като излезат резултатите мълчат като настрани. Както винаги(вече 13 пъти) пак ще загубят изборите! Това мазохизъм ли е, рублата ли поскъпна, не знам!. А би трябвало просто да се гръм..
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де, какво ще стане ако най-накрая хората се светнат, че всички политици (до един) са лъжци, манипулатори и ратаи на господарите си в сянка и не гласуват? Де факто в една демокрация никой не може да поеме властта освен ако не е избран от народа нали? В противен случай това се превръща в диктатура или военна хунта. Но с толкова прости хора, това надали ще стане някой ден....
64
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпрос: Как се нарича найнещастното същество в Бълагия? Отговор: Червен ***!
63
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партийната субсидия за ГЕРБ е 50 000 000 ! Филиповци , Факултета , Хр.Ботев , Столипиново ...... искайте по 500.Бойко има .
62
4
 
12
 
! Отговори
фен преди 4 години
Софиянци ! - от месеци чета по форумите за промяна! ето - Борис Бонев -млад, кипи от енергия и желание за промяна, умно момче, единственият който по дебатите внасяше живец. Сега останаха двете кукумявки и народа масово няма да отиде да гласува а Краля слънце ще излезе вечерта и ще каже "спечелихме мача", а ние ще гнием още 4 години в тоя коптор София
61
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ били спечелили заради ниската активност на избирателите? А тези които при ниска активност имат и нисък резултат, значи са кръгла нула. БСП в Пловдив - четвърти. Варна - трети. Бургас, Ст. Загора, В. Търново, Хасково, Враца, Плевен, Кърджали - смешни резултати. Курлеля обаче е горда с резултатите и има претенции да са алтернатива. Може, но само в някаква друга, алтернативна реалност.
60
4
 
17
 
! Отговори
Соц. проучване преди 4 години
Дайте плюсче за мая, дайте мкнус за фандъка
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Благоевград :36 000 гласували 9 000 за Камбитов 75 % не го искат , но махалата ще го избере отново
58
4
 
18
 
! Отговори
ВАШ преди 4 години
никога не съм бил комунист и никога няма да бъда , ЗАТОВА МРАЗЯ ГЕРБ !!!!!
57
3
 
13
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Минчото Бойко от Банкя тях ли нарече кукувици или всички избиратели на Комунистическа Партия ГЕРП ?
56
13
 
9
 
! Отговори
Ю кортес преди 4 години
Комунистите нямат шанс в София.
55
3
 
18
 
! Отговори
se преди 4 години
Ниската избирателна активност е ключа към ,,успеха "на ГЕРБ.Пример: ПловдивПраво на глас около 270 хиляди.Гласували около 37 процентаОбщо гласували 99 хилядиЗа ,,победителя" от първи тур са гласували около 40 хилядиСпрямо имащите право на глас процента на ,,победата" на ГЕРБ е 15.Политиката на управление на ГЕРБ умишлено отвращава вече10 години избирателя да не гласува.В това е ключа на ,,победите " им които водят до Терминал 2 и превръщането на България в пенсионерски клуб .
54
6
 
6
 
! Отговори
Фей преди 4 години
Няма да отидем до урните в неделя. Гладувах за Игнатов, но гласът ми не е нещо, което може да се отстъпи или да отиде за по-малкото зло, че Фандъкова да ходи до централата да проси гласовете за ДБ - все едно хората са без значение, а само политическите лидери. Решаваме ние, а не Христо Иванов и няма да гладуваме нито за теб, нито за четвената ти наследница.
53
2
 
6
 
! Отговори
кметовеотличниОТГЕРБ преди 4 години
Алфа рисърч взели да замазват че герб не е ромска партия. Вижте им резултатите - в Трън 60 процента от избирателите са роми - резултатите в селата на ГЕРБ и БСП еднакви, в града ГЕРБ смазва - краен резултат 71 процента за протежето на Станислав Николов ХАХА вижте с какви имена си се намират Цветислава Цветкова. Да онзе невинния Николов съдът отсъди че детето само се е засилило и катастрофирало в джипа му, и също така признат за невинен че е сключвал договори с умрелите да им оре земите.