Ще отидат ли подкрепилите ДБ до урните в неделя?

Битката между Манолова и Фандъкова ще е оспорвана
29 окт 2019 22:35, Нели Христова
78

"На балотажа в неделя ще лъсне цялата бутафория от тези избори. В столицата гражданите, които ще гласуват за Мая Манолова, ще бъдат малко", коментира в студиото на Bulgaria ON AIR журналистът Асен Агов.

Той отбеляза, че гласовете, отишли за другите кандидати на 27 октомври, в никакъв случай не са били пропилени.

"Това са хора, търсещи промяната. Гласувалите за Борис Бонев и Борислав Игнатов са високообразовани хора и интелигентни граждани", добави още Агов.

Социолозите прогнозират оспорвана битка между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова на балотажа в неделя. При близо 98% обработени протоколи, настоящият кмет на София води пред бившия омбудсман с около 9 на сто от подкрепата на софиянци.

И ГЕРБ, и БСП видяха победата в своя актив след изборите в неделя.

"Избирателите на "Демократична България" имат мотив да гласуват на балотажа. А колкото и да са малки шансовете Мая Манолова да спечели, не бива да забравяме, че все пак такива има", категоричен бе социологът Цветозар Томов.

Той подчерта, че изборите се решавали от поредица от събития, случващи се по време на предизборната кампания.

"Голяма част от хората, които не са гласували на първи тур, ще гласуват на балотажа. Както и доста от онези, отишли до урните на първия тур, няма да го сторят в неделя, просто защото не харесват кандидатите", каза още Томов.

По думите му именно това щяло да бъде определящо за крайния резултат. А основният въпрос оттук нататък бил какво ще се случи с управлението на столицата ни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност въпросът е: На балонажа ромите ще излязат ли пак масово да гласуват за Фъндъова? Защото това ще определи резултата, както го определи и на първия тур.
51
1
 
9
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 4 години
герб 15 години разбива всички партии в България на хората по селата казват че са леви ето нали знаеш че ние дойдохме от БСП гласувайте си за нас все едно за БСП в София пък десни били. А истината е че са просто неизмеримо алчни. Имат си агенти като изключения от БСП Георги Гергов, като ей тоя Асан Агов, редно е кактто Нинова изгони от БСП доста агенти на ГЕРБ така и от Да България да изгонят шпиончетата на ГЕРБ - да се си прекарат на детектора на лъжата агент на герб ли си и да ги изключат.
50
4
 
15
 
! Отговори
se преди 4 години
Резултатите навсякъде показаха тотален провал на ГЕРБ.Бяха сигурни ,че ще спечелят навсякъде от раз.Да ама не.Вижте в колко големи градове има разнопосочен вот и местните съвети ще бъдат разнообразни. Истината е ,че санирането, магистралите самолетите обогатиха голямата им бизнес мафия.Процентно гласувалите за ГЕРБ са едва 10-20 процента от имащите право на глас.Това са партийни и общински семейства и техните роднини цоцали 10 години народна пара.Разлика между ГЕРБ и БКП преди 10 ти няма
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой пита ли се къде работят завършилите публична администрация? Някой пита ли защо въобще се преподава тази дисциплина, като въобще не е нужна! Важно е да си мутра, боксьор, физкултурник, пожарникар, даскалица, кон, пръч и тем подобни.
48
2
 
10
 
! Отговори
ВИЦА НА ДЕНЯ преди 4 години
ГЕРБ БИЛИ ДЕСНИ...
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Невероятно! Наистина ли не се усещате, че старото все още властваща ДС ни предлага един формален избор - руса срещу брюнетка. Няма значение нишо друго. Две марионетни ценицо в услуга на едни и същи интереси. Само в една бивша соц страна нямаше закон за лустрацията - България. Затова вече 30 години потъваме и вече копаем дъното. Всичко е прах в очите ни. ДС упрсвлява и ще управлява!
46
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сдс и бсп ПРИ ВСИЧКИТЕ ИМ ГРЕШКИ, ВКАРАХА БЪЛГАРИЯ В ЕС НА ПЪРВАТА ВЪЗМОЖНА ДАТА, БЕЗ ПРЕДПАЗНИ КЛАУЗИ. ТОГАВА БЪЛГАРИЯ ЕШЕ С 30 ПРОЦЕНТА ПО-БОГАТА ОТ РУМЪНИЯ, СЕГА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ДЪРЖАНОТО С МЕДИЙНО ЗАТЪМНЕНИЕ И ЛЪЖИ НА ВЛАСТ ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ БЪЛГАРИЯ Е 50 ПРОЦЕНТА ПО-БЕДНА ОТ РУМЪНИЯ, А РУМЪНИЯ ИЗПРЕВАРИ УНГАРИЯ НА ДИКТАТОРА ОРБАН. ДИКТАТОРИТЕ СЪСИПВАТ ДЪРЖАВИТЕ СИГЕРБ ВИЕ НА ВЛАСТ ДОЙДОХТЕ С ЕСТНАТА ВЛАСТ И ИЗБОРНИ ТЕХНОЛОГИИ - СЕГА НА БАЛОТАЖА ЩЕ СЕ СПИХНЕТЕ И ЩЕ ИЗГУБИТЕ ПОЧТИ ВСИЧКИ
45
8
 
6
 
! Отговори
Десняк преди 4 години
Е, във варна нямаме този проблем - балотажът е между двама десни кандидати и може да не ходя до урните. Грехота ще е обаче десните хора в София да допуснат да ги управлява червен кмет. Голям срам. Ще ви спукам от бъзик после.
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като взела Фандъкова да ми обяснява колко е компетентна и от другите нищо не става. Една комсомолка, даскалица на руски език, демек се е готвила за партийна кариера до десети ноември и като зная как хора като Харизанов без висше образование беше сложен директор на напоителни системи а сега работи в научен хаха институт за дясна хаха политика, че и Калинка Ииева с фалшивата диплома. КОМПЕТЕНТНИ СТЕ ГЕРБАВИ ЗАТОВА И РОМИТЕ ГЛАСУВАТ ПОД СТРОЙНИ РЕДИЦИ ЗА ВАШАТА КОМПЕТЕНТНОСТ. 15 ГОД ДИКТАТУРА СТИГА
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манолова ако стане кмет няма да има ляво управление, защото БСП и Да България ще са в коалиция в общинския съвет. А ГЕРБ отстрани ще гледат злобно и алчно. Освен това и корупцията ще се контролира от Пацо Терасата, веднага над главата на Манолова ще бъдат разквартирувани 100 те души които следиха Иванчева и установиха че за две години не е взела нито един подкуп. Ако е Фандъкова някой ще я контролира ли - как едно момче Борес Бонев откри далаверата за милион на зам кмета а Пацо нищо не откри?
42
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има си едно старо правило: Когато си на кръстопът и не знаеш по кой път да поемеш, избери десния!
41
4
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Мисълта за още 4 години с Фандъкова ме кара да отида до секцията. Поне съвестта ми после ще е чиста. Ще гласувам за промяна.
40
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора поразгледайте гнусната кампания на гербестия сайт ПИК срещу Борислав Игнатов - да бяхте мислили другари от ГЕРБ-СИК, сега няма нормален избирател на Да, България, който да гласува за Фандъкова.
39
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз бих отишъл да подкрепя десния кандидат. Демократите трябва да подредим приоритетите си, а един от главните е да не се допуска ляво управление, защото последствията от него ще тегнат над града ни с години.
38
3
 
8
 
! Отговори
1984 преди 4 години
България при Станишев 36 място по медийна свобода, България при Борисов закон за медиите внесен от ...Пеевски, гласуван от ГЕРБ и 111 о място по медийна свобода. ГЕРБ агитацията ви в интернет само ще обедини леви и десни на балотаж срещу вас. Най-добре ходете да агитирате сред най-верните ви избиратили ромите във Виетнамски общежития 95 процента ви подкрепиха на първи тур даваяте, изкарайте и болните до урните и прегладнелите ще стигнете сто процента.
37
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правителството на Орешарски изтегли един милиард и сто милиона кредит и Борисов фарисейски говореше как страната ще фалира,а той после изтегли ...32 милиарда. Тези милиарди трябваше да доведат до остър ръст на икономиката - защо го няма - къде са парите? За какво са използвани?Манолова бе един отличен омбудсман за разлика от предшествениците и Гиньо и Пенчев които само слугуваха на управляващите от ГЕРБ
36
3
 
15
 
! Отговори
1984 преди 4 години
За Фандъкова няма кой да гласува повече освен тези на първи тур - роми, общински чиновници, и депутатите от ГЕРБ в София, а така също Александър Ваклин. Щях да го забравя.
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МАЯ КОСТИНБРОДСКА РАЗКРИ ЧЕ ПЕЧАТНИЦАТА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ ГЕРБ Е НАПЕЧАТАЛА ПОЛОВИН МИЛИОН БЮЛЕТИНИ ПРИГОТВЕНИ И ОПАКОВАНИ ЗА ЕКСПЕДИЦИЯ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ НУЖНИТЕ БЮЛЕТИНИ ВЕЧЕ СА ПОЛУЧЕНИ ПО МЕСТА. С ТОВА САМО МОЖЕ ДА СЕ ГОРДЕЕ.А ЙОРДАНАКА СИКАДЖИЙСКА РЕМОНТИРА ДЕСЕТ ПЪТИ БУЛЕВАРД ГРАФ ИГНАТИЕВ - С ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СРАМУВА И СЪС СЛЕДСТВЕНИЯ СИ И ПОДСЪДИМ ЗАМЕСТНИК КМЕТ ЗА БЛИЗО ЕДИН МИЛИОН ЛЕВА
34
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименМанолова да, има грешка и се извини.А Борисов и Фандъкова се крият зад медиите на Пеевски от 2014 до 2019 и си им харесва. Оялите се кметове на ГЕРБ сега ще видят обединен народ на балотажите и то не само в София а в цялата страна - няма леви и десни, всички демократично мислещи ще гласуват против кандидатите на ГЕРБ и СЛЕДВАЩИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЩЕ СА ПО-СВОБОДНИ ОТ ТЕЗИ. боко затова си изпусна нервите не е лесно Фадъкова СЕ СРИНА ОТ 62 НА 35 ПРОЦЕНТА.
33
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДемократКОЙТО ГЛАСУВА ЗА герб И ЗАПАЗВАНЕ НА ОТВРАТИТЕЛНИЯ МУ ДИКТАТОРСКИ РЕЖИМ НЕ Е ДЕМОКРАТ. Онзи ден Борисов обиди Манолова била куковица. А той пък е много хубав, умен и красив! Кой ще гласува за Фандъкова - ромите бе, както се видя на първия тур.