Правен казус: Може ли кмет да се закълне от ареста?

Временно общината ще се управлява от и.д. кмет
Обновена: 1 ное 2019 22:00 | 1 ное 2019 19:24,
20

Сложен правен казус около избрания за кмет на Несебър Николай Димитров. Областният управител на Бургас коментира, че досега у нас не съществува практика избран кмет да положи клетва в затвор.

Вчера Апелативният спецсъд в София остави окончателно в ареста кмета на Несебър. Той е обвинен, че е ръководил престъпна група за купуване на гласове.

Още по темата

Николай Димитров беше избран още на първи тур с 60%. В ареста остават и двама от избраните общински съветници - Георги Георгиев и Петър Тодоров, предава Bulgaria ON AIR.

В срок до 14 дни след обявяването на изборните резултати областният управител е длъжен да свика общинска сесия.

След като положат клетва, общинските съветници ще трябва да си изберат председател на местния парламент, а общината ще се управлява от временно изпълняващ длъжността кмет.

Вълчо Чолаков обяви, че ще свика общинския съвет в последния възможен момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До Наблюдател до 15. Абе хванат е да купува гласове, каква презумция за невинност! И печели с невероятни проценти. Я стига!
18
0
 
2
 
! Отговори
Ебассси преди 4 години
Арестуват го за КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ ....... печели изботите с НЕВЕРОЯТНИТЕ 60% гласували САМО за него с такава избирателна активност която няма в нито едно населено място в страната ни и ще го освободят защото вече е станал кмет .Ай стига ве .......
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
a toi dali ima jelanie da izleze ot zonata si na komforta v bg siguren toplichak zatvor, za da chisti snega v kableshkovo, giuluvica i tankovo, slanchev briag zapad na diamantenia bg hotelski personal i drugi obitateli migranti?
16
2
 
1
 
! Отговори
Наблюдател до 15 преди 4 години
Щом няма влязла в сила присъда, значи е невинен до доказване на противното . Прави разлика между арестуван и осъден.
15
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Какъв правен казус бе? Щом е арестуван трябва да няма изобщо право да бъде избиран за кмет! Това дали и в Афрка го има. Щом е зад решетките, значи има провинение. Което автоматично отменя правото му да бъде избиран за каквото и да било! Правен казус, правни простотии. Тя Кьовеши ще ви оправи, ще видите вие едни казуси, едни чудеса.
14
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Може, то и сватби се правят в ареста.
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
a v askerskia arest po-dobre li e?! tam za kakvo slagate bulaskera?!
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Областният управител на Бургас коментира, че досега у нас не съществува практика избран кмет да положи клетва в затвор."Не знаех, че ареста е равносилен на затовр, къдеот попринцип държим доказано виновните и осъдени престъпници....
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А там има ли конкретика?
10
1
 
5
 
! Отговори
българин преди 4 години
В България всичко е възможно! След като лице с влязла в сила присъда.може да се " кандидатира за кмет" от затвора ,що да не може от " ареста" Вече един законно избран кмет?!-:) Тия наши български " юристи и законодатели.Са учили от " различни учебници" като студенти! Леле леле..
9
0
 
7
 
! Отговори
11 преди 4 години
Не пипате Костадин Нещялков а него прибрахте..... много съе зле....
8
0
 
8
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Няма никакъв казус.След като няма влязла в сила присъда той си е пълноправен гражданин.
7
0
 
6
 
! Отговори
odpo преди 4 години
А Кмета на Божурище!!??!?!?? Ххахаха Вие май забравихте хахха
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде остана презумпцията за невинност до доказване на противното,т.е.до доказване на вината пред съда.В този случай избраното лице за кмет си е вече кмет и следва да си заеме длъжността която му се полага по закон.Ако бъде осъден си има друга процедура.Днес властта(най-вече заради самата власт)превърна закона във врата сред поле.Така"улавите"ги принуждават да минат през нея пък тарикатите(от самата власт)я заобикалят.Особеното в случая е,че когато власта злоупотребява с нея това е репресия.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакай сега...осъден ли е или е задържан незаконно ,както казва колегата по долу за кефа на някого си!Знаем че е милиционерска практика да задържат когото им скимне както фашистите едно време!Какво му е трудното?
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
- А с въжето на шията преди да го обесят - може ли?
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, че няма практика не значи, че е незаконно.
2
1
 
14
 
! Отговори
мак преди 4 години
Доколкото разбрах, той е независим, избран с голямо мнозинство, тъй че работата е ясна.
1
1
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо,антигерб преди 4 години
в ареста НЕ се държат ОСЪДЕНИТЕ ЛИЦА!!..Който е ОСЪДЕН,посещава "Местата за изтърпяване на наказанието"!"СИСТЕМАТА" обаче е такава,че всеки неудобен на властта може да бъде ЗАДЪРЖАН..В АРЕСТА!..БЕЗ СЪД,БЕЗ ПРИСЪДА!!..САМО за кефа на "разследващия прокурор"..