БСП зад Манолова за касиране на вота в София. А ако направи партия?

Нинова доволна след изборите, промяната била необратима
Обновена: 4 ное 2019 16:45 | 4 ное 2019 15:07, Веселина Йорданова
64
БСП зад Манолова за касиране на вота в София. А ако направи партия?
Снимка: БТА, архив

Има основание за проверка на вота в София и БСП може да подкрепи политически Мая Манолова, ако тя поиска касиране.

Още по темата
Това стана ясно от думите на соцлидерката Корнелия Нинова, която отчете резултатите на партията си след втория тур на местните избори. Утре Изпълнителното бюро ще обсъди темата.

Нинова обаче подчерта, че юридически това е стъпка, която могат да предприемат именно Манолова и Инициативният комитет, стоящ зад нея.

В отговор на въпрос тя посочи, че ако Манолова реши да направи партия, не се притеснява за БСП и й желае успех, защото има качества. Не съжаляваме, че издигнахме кандидатурата на Мая. Резултатите показват, че тя олицетворява промяната в София, посочи Нинова.

Иначе БСП изпълнила задачите, които си поставила и евентуално може да поиска касиране на вота в Шумен, където разликата между двамата кандидати Валентин Василев от ГЕРБ и Венцислав Венков е само 77 гласа.

"Ние се върнахме в местната власт още на първи тур", каза Нинова и допълни, че БСП на втория е затвърдила позициите си. "На първи тур 35 общини, на втори тур печелим 26 балотажа. Общо 61 кмета, от които 4-те областни", отчете Нинова. В София БСП печели в два района - "Изгрев" и "Младост".

Промяната започна, беше трудна, но вече е необратима, изтъкна Нинова, според която се затвърждава тенденцията БСП да повишава резултатите си на избори в последните години.

ГЕРБ отстъпи от ключови, дългогодишни градове крепости и ерозира в местната власт, смята тя, като посочи, че корпоративният вот е бил огромен.

Страхът на ГЕРБ от загубата ги накара да направят най-агресивната, най-купената, най-компроматната кампания от години, обвини тя, но допълни, че кампанията на БСП е била позитивна и усмихната.

Като изтъкна енергията на гражданските кандидати, Нинова посъветва лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов да не забравя откъде е тръгнал, защото първоначално се е кандидатирал като независим за кмет на София.

Исканата й оставка от Борислав Гуцанов заради лошия резултат във Варна Нинова коментира с думите: "Изглежда, че и в най-тежката ситуация ще се намерят хора с чувство за хумор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мая ще се опита да измести дебелия *** на *** от шефския стол !
51
5
 
8
 
! Отговори
Мая губи яко преди 4 години
В София Мая нямаше никакъв шанс. Майчето беше грозно употребена от БСП в местните избори и след голямата им загуба ще бъде захвърлена в забрава като по този начин хитрата ***(г-жа Лъжа) ще реши в своя полза лидерския си проблем в БСП.
50
1
 
7
 
! Отговори
Бсп лъже преди 4 години
Бсп искали промяна! Лъжа! Искали смяна на статуквото! (Попитали една възрастна жена:- искате ли смяна на статуквото? Тя ги изгледала втрещено:-Ъ-ъ?!)Каква промяна бе! Та тази партия Бсп е самото статукво. Все едно и също! 45 години, плюс още 30, цели 75 години, 3/4 век тормозят България! Когато тази партия се маргинализира накъдето е тръгнала с *** начело, тогава ще дойдат добри времена за България, защото политическото пространство ще се нормализира и България ще просперира още по-бързо.
49
1
 
10
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Бит и еб-н насита няма . Един луд се бил по главата с камък и хората го попитали не го ли боли , а той им отговорил - боли ме , ама в промеждутъците е много гот . Затова бой бой бой за кой ли път , та да им направим гот .
48
1
 
13
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Сега слушах някакъв *** по БНТ ,че ГЕРБ спечелили в малките села .Прав е ,като изключим София,Пловдив ,Бургас и Варна май....все малки села .Е те такиа са бесепарите .И баба Гицка от Горно надолнище им вярва
47
0
 
9
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Мая М. обяви ,че ще участва в изборите и след една седмица БСП реши да я подкрепи ,а да не издига свой кандидат .Е чак толкова помним още .
46
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Касиране? Сбъркали са! Първата буква е Н...
45
2
 
6
 
! Отговори
gs6 преди 4 години
Пак повече успехи ще има от умиращата ти вечно лузърска партийка,Корнйе
44
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква партия ще направи Манолова бе, тя е бита карта за политиката.
43
3
 
19
 
! Отговори
Пак лъжа преди 4 години
"Не съжаляваме, че издигнахме кандидатурата на Мая." Ама нали БСП не издигна кандидатура за софийски кмет на тези избори. Корнелия, пак лъжеш!!!!
42
2
 
13
 
! Отговори
Партиен член преди 4 години
Тия двете са за ... касиране ! Сега само още една партия ни липсва - само това ни е кусу ра! От глупаво,по-глупаво...В место и двете да се покрият и да не се появяват и двете са нахални,арогантни и безочливи - долна работа!
41
3
 
12
 
! Отговори
ninovata & co. преди 4 години
ни нъ мислети нас другари... ний сме си постлали... вълшебни килимчета. децата ни са по харвард, принстън, МИТ, световната банка, и да не касираме изборите се тая. вие му мислете дето ше гладувате тука и ше гледате цирк банкянски.
40
3
 
24
 
! Отговори
TT преди 4 години
БСП изпълнила задачите...Ами да. ТЕРБ печели в София и Варна а БСП в Полски Тръмбеш и Каспичан...Значи резултата е два на два...Равен един вид...
39
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия две свраки и в с. Крушовица ги нещат!
38
1
 
12
 
! Отговори
олд преди 4 години
Бития бит ,убидения убиден (от бисерите на Голямата турска екскурзия).
37
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мястото на *** е при Нора Ананиева!
36
9
 
7
 
! Отговори
Същата работа! преди 4 години
Да те факам, като избрахте фандъкова нали пак полуучавате бате бойко
35
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така си и знаех:Гласувате за Мая Манолова,Получавате Корнелия Нинова
34
1
 
10
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Казвах ли ви аз, че половината от любителите на БСП ще гласуват за ГЕРБ ? И така стана.
33
3
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Ех Корнелио, Мая си имаше хубава служба, а ти я пързулна, а пък тя взе че ти повярва, че софиянци я харесват! Сега ще касираш, касирай себе си, иначе БСП няма бъдеще!