Местните избори приключиха, каква е равносметката?

Експерт: Картината в София е различна от останалата част от страната
Обновена: 4 ное 2019 22:09 | 4 ное 2019 22:09, Красимир Ангелов
19

"След като резултатите от изборите станаха ясни, виждаме, че картината в София е доста различна от тази в останалата част от страната. А това дава и различни сили на управляващите", коментира в студиото на "Денят ОN AIR" политическият анализатор проф. Антоанета Христова.

Още по темата
По думите ѝ най-интересните феномени в столицата не са свързани нито с подкрепата към Фандъкова, нито към Манолова. А с тази към районните кметове.

"Трябва да обърнем внимание на факта, че центърът на София си избра кмет от "Демократична България". Тази загуба за ГЕРБ е по-различна и може да има своите последствия", отбеляза още Христова.

"Управляващите загубиха там, където направиха компромис и нямаха сили да променят кандидата си", подчерта тя.

Пред Bulgaria ON AIR управителят на "Маркет линкс" Добромир Живков
пък сподели, че крайният резултат от изборите все пак се е решил от избирателите и от личните им предпочитания.

"Нещо съвсем обичайно е електоралните нагласи да започнат да се развиват първо в столицата и оттам нататък и в останалата част от страната. А хубавото е, че ситуацията се нормализира. Непременно трябва да се разгръща алтернатива на управляващите", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Равносметката ще се види само с работата на избраните кметове.А това ще стане като преполовят мандата си.
14
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
95% от " съвестните гласоподаватели" на Факултето са подкрепили Фандъкова. ФАКТ ФАКТ ФАКТ!!! същото важи и за техните събратя в Дружба.
13
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
67 % от избирателите на Фандъкова са с висше образование За нея са гласували гражданите , младите и хората с образование И традиционно за БСП са гласували по селата , пенсионерите и хора с ниско образование Това е равносметката БСП няма никакво бъдеще с пенсионерите и необразованите хора
12
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам Корнелия да говори за оставка Или смята че пак са спечелили изборите ?
11
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Равносметката е че , българите не виждат БСП като алтернатива на ГЕРБ
10
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Перник герберастите треска ги тресе. Смени се кмета, не е от бандата на суджука и доста бизнесмяни два дни сън не ги лови.
9
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1 064 705 това били имащите право на глас,а не 1 165 955както било записано преди балотажа.Къде изчезнаха 100 000 гласа само от ГЕРБ знаят.Но от един милион и малко имащи право на глас да вземеш 209 000 гласа си е тотален резил.И тя Фънда победила.Смех.
8
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
209 000гласа и то според ЦИК.Това е равносметката за Борисов в София.Това са държавните чиновници,на които той увеличи заплатите от данъците на народа.Това са ромите,които не разпознават коя е Манолова и коя е Фандъкова,но гласуват срещу заплащане.И не на последно място фирмите на ДПС и Борисов,които печелят всички държавни поръчки в София.
7
0
 
39
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Равносметката - там, където има много големи бюджетни пари - има изключително люта и нечестна борба м/у партиите да ги прилапат. Народът - кучета го яли - умишлено тласнат на минимална заплата да тлее....
6
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Равносметката е, че населението е стадо, което за пореден път си избра комунистите.
5
6
 
42
 
! Отговори
Мая губи яко преди 4 години
В София Мая нямаше никакъв шанс. Майчето беше грозно употребена от БСП в местните избори и след голямата им загуба ще бъде захвърлена в забрава като по този начин хитрата ***(г-жа Лъжа) ще реши в своя полза лидерския си проблем в БСП
4
11
 
45
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Има отлив от феновете на ГЕРБ! Герб губят електорат стремително - само ако си платят някой ще гласува за тях!
3
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4 аз съм десен. Но в никакъв случай не харесвам ГЕРБ, не правят нищо освен да замазват тук там по нещо, та да се успокоим, че работата върви.
2
17
 
42
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Да, местните избори приключиха, равносметката е категорична победа за ГЕРБ. Всичко друго са словесни мастурбации на завистливи и озлобени леви и ляводесни.
1
3
 
43
 
! Отговори
Любопитен преди 4 години
Хайде сега да видим промяната на така нареченото статуквото там където победиха БСП с коалиционните си партньори от ДБ ! Да видим,че вършат работа, а не само лозунги празни приказки !