"Не подкрепям никого" е знак, че няма нормалност

Така смята политоголът доц. Татяна Буруджиева
4 ное 2019 09:58,
26

2/3 от България избра местно управление на втория тур на изборите. Миналата неделя само 9 кандидата за кметове на областни градове преминаха бариерата от 50% вот на избирателите.
Още по темата

На тези местни избори българите избираха сред 6773 кандидат-кметове и 29 515 кандидати за общински съветници.

"Беше усилена битката, нормално е хората да изберат спрямо своите интереси", коментира в студиото на "България сутрин" политологът доц. Татяна Буруджиева.

130 сигнала към ЦИК вчера, повече сигнали имало към ОИК
 
Нормалната ситуация била да има повече разнообразие. Често хората не могат да намерят своите представители, стана ясно от думите ѝ.

"Не бяха малко тези, които отидоха до урните, за да кажат, че не подкрепят никого, което означава, че това са именно хората, които казаха, че няма нормалност", коментира Буруджиева.

Според нея потенциалът вдясно е все още много минимизиран.

Пред Bulgaria ON AIR социологът Цветозар Томов посочи, че като брой гласове районните кметове на "Демократична България" са взели 95 000.

"Идвайки насам попаднах в трафик в 7 сутринта. Ранният трафик в града е белег за това, че хората са заети и тръгват на работа, тоест анагажирани са", посочи той.

Според него като цяло картината говорела за това, че ГЕРБ продължава да е силната управляваща партия в България. Това обаче до голяма степен било свързано с липсата на алтернатива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
5
 
! Отговори
Кофти, но истина... преди 4 години
Снощи си говорих с човек който е участвал в броенето на бюлетините от миналата седмица. Имали нареждане всички бюлетини с "не подкрепям никого" да се сортират и да се броят с невалидните. Така било по-лесно...така че най-вероятно са доста повече от представената накрая бройка. И после пак говорете, че е важно да се гласува...
24
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
ненормалност е с 200 000 гласа да управляваш 2 милионна софия аз бих потъналаот срам от тази изб активност и този резултат затова не съм в политиката а вмизерния люлин с наи много де-били на глава от населението
23
0
 
3
 
! Отговори
червен демокраст преди 4 години
До Анонимен 20Много ви се ще да ви мислят за десни,ама няма как!:)
22
1
 
10
 
! Отговори
защо бе, Буруджиева? преди 4 години
Нямало нормалност?Напротив! Това е най-нормалният вот за интелигентни, образовани и МИСЛЕЩИ гласоподаватели!Дисциплиниран гражданин, възползва се от правото си да гласува, но на практика - няма за кого!"Хард" варианта на такъв вот са "недействителните" бюлетини с всевъзможни благословии по адрес на политиците и техните родителки.Свиквайте с тази категория гласуващи, процентът ще се увеличава значително.Свиквайте и се съобразявайте с нея в прогнозите си, Буруджиева.
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кои са по-големите комунисти БСП или ДБ?
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОМУНИСТИ *** ОТ ЯД!
19
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКОМУНИСТИ СА САМО БСП! ГЕРБ СА ДЯСНА ПАРТИЯ! *** ОТ ЯД МРЪСНИ КОМУНИСТИ!
18
2
 
3
 
! Отговори
Ogre преди 4 години
Не е нормално и Буруджиева да придружава Манолова на фризьор в деня на изборите и да си решат косите заедно, но се е случило.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ниския % означава че българина въобще не го интересува кво става със страната тотален срив и катастрофа мухобоико трябва да потъне от срам и позор !!!
16
1
 
0
 
! Отговори
DIP преди 4 години
До АнонименВърви тогава в Сеул
15
2
 
1
 
! Отговори
DIP преди 4 години
Ами какво правиш тогава в Софиа.Върви си там от където си дошъл.Не съм софианец и не жиея в Софиа,но този сигурно има проблем с чипа.
14
0
 
7
 
! Отговори
огксщ преди 4 години
Ми то не е нормално кон с прическа да дава акъл, ама...
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм гласувал защото мразя софия
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 12Кои комунисти?От БСП или от Герб?Уточнявай се!
11
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОМУНИСТИ *** ОТ ЯД
10
1
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Едва ли има друга държава в Света в която половината население да иска да е във властта за да краде -Нормално е такава нация и държава да изчезне -пътят по които е поела България- За 31 г корупцията е още по голяма -бюрокращината баджанащината мои твои и наши хора-далавери безхаберие бедност и липса на всякакво бъдеще -Никакви идеи за развитието на държавата за НАПРЕД- Кое ще е приоритет? Туризъм ли? Селско стопанство ли? Пълен колабс навсякъде -И АРМИЯ ОТ ХИЛЯДИ желаещи власт,а не работа!УЖАС!
9
1
 
5
 
! Отговори
ДС преди 4 години
До House M.D.Защото този убиец е комунист,а в България властват комунистите!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Eстествено, че няма нормалност.............докато такива "доценти" преподават и пълнят главите на младежите с ПЪЛНИ Г-Л-У-П-О-С-ТИ, В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ИМА НОРМАЛНОСТ!!! Тази няма нито знания, нито акъл, нито логическо мислене въобще да прави не само анализ, а и да дава някакво мнение! Тесногръда, ограничена, елементарна и злобна, тя не може въобще да се отдели от примитивизма на черно-белите си оценки. Абсолютно изостанала от времето и загубена в пространството! Чудя се въобще защо я канят!
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как да няма нормалност? Няма нищо по-нормално от това шепа престъпници да захапят властта и да се държат лошо с всчики останали. От тях друго едва ли може да се очаква.
6
1
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 4 преди 4 години
Откакто закриха истинските циркови арени в БГ някои чувстват остра нужда от Шутове.