БСП с левче субсидия се изправила срещу милионите на ГЕРБ

Управляващите масово купували гласове, а и бизнесът им помагал
304
БСП  с левче субсидия се изправила срещу милионите на ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова се оплака, че по време на вота е имало масово купуване на гласове и директно обвини в това престъпление ГЕРБ.

"За да купуваш гласове трябва да имаш ресурс, а ресурсът е в управляващата партия. Бизнесът, който се включи активно в тези избори на страната на управляващите – го прави, защото е зависим от тях. Ние се изправихме с 1 лв. субсидия срещу милионите на властта", отсече тя пред bTV.

Още по темата
Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи местните избори като трудни за БСП, но с добър резултат.

От нито един областен град при вота през 2015 г., сега левицата има четири.

"Петата – Шумен, беше на кантар със 77 гласа по-малко за нас при 400 невалидни бюлетини. Там ще искаме допълнително броене на бюлетините и вероятно може да е петата област за нас", посочи лидерът на социалистите.

Нинова призна, че левицата не е спечелила позиции в големите градове София, Пловдив и Варна, но ГЕРБ губи в Ямбол, Благоевград и Банско. Тя допълни, че не това обаче е важното и не трябва диалогът да се измества в тази посока.

"Знам кое ги боли, че надпартийни кандидати събират повече подкрепа, извън БСП. Сериозните неща за изборите са ниската избирателна активност, недействителните бюлетини и апатията у хората. В София БСП и Мая Манолова вървят заедно, защото тя е кандидатът, който подкрепихме. Гласовете за листата показват двойно увеличение на резултата – от 7 ще имаме 15 общински съветници, това е партийният вот. Вотът, който Мая събира акумулира и допълнителна енергия", каза още Нинова.

Лидерът на левицата заяви, че премиера Бойко Борисов го е яд, че са се обединили хора срещу неговото управление. "Изпуска си нервите, говори обиди персонално към хора, това не е политика. Това показва страх, безсилие и яд.", заяви тя.

Според Нинова БСП има успех, защото са показали ново поколение млади политици и надпартийни кандидати. Тя допълни, че откакто е председател на социалистите, партията е в тенденция на повишаване на доверието.

"Борисов тръгва по моя път, но не стига до край и може би е късно. Аз тръгнах по този път преди три години и си нося тежкия кръст. Апатията у хората е към всички партии, ниската избирателна активност е шамар за всички ни. Борисов каза: "Ще наложа мандатност за кметове". Ние наложихме тази мандатност преди три години за депутатите", изтъкна Нинова и каза още, че БСП са наложили и мандатност при председателя, докато Борисов "иска да бъде вечен" .

Лидерът на социалистите коментира още, че Бюджет 2020 и представянето на Елена Йончева в европарламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
0
 
0
 
! Отговори
Мартин преди 4 години
Тази кой я кара да дава милиони от парите на данъкоплатците за партиина пропагандна телевизия? Това никъде в света го няма! Тези власт няма да видят в близките 10 години!
245
1
 
1
 
! Отговори
анон преди 4 години
Все едни и същи и се самоизбират помежду си! Нищо ново.. само калашник ги оправя тия!
244
1
 
2
 
! Отговори
Сердика преди 4 години
Сбирай се народе, кака *** нямала пари да си купи бурканче кисело мляко. Да и докажем, че сме социалисти, да и купим две бурканчета кисело мляко.
243
6
 
2
 
! Отговори
Ето пак преди 4 години
Всички знаят, че ГЕРБ купува гласове, а това е престъпление. Тъжно е да печелят по този "демократичен" начин. Това кара младите да бягат от корумпираната си родина.
242
2
 
4
 
! Отговори
Ани преди 4 години
Има нездрав външен вид подобно на Георги Димитров, Васил Коларов и други висши партийни ръководители. Предполагам поради злоупотреба с алкохол. А може и нещо друго специфично за тази пропаднала партия.
241
1
 
0
 
! Отговори
патриот избирател преди 4 години
Аз платих самолетен билет за да съм навреме за балотажа, за да не се обърка нещо поради ниската октивност.
240
2
 
6
 
! Отговори
нямала пари преди 4 години
Тя похарчи 25 милиона на миналите избори да обижда българите че сме селяни прости, тикви и квили не. Затова гласувах срещу нея безплатно.Колкото до милиардите които плащаме на КТБ защо мълчи така гузно?
239
2
 
9
 
! Отговори
Наш Георги преди 4 години
Ай,милата тя - милионерката се жалва,че нямала парици ?! И единия лев ви е много - ниакакви пари за народните изедници!!!
238
2
 
5
 
! Отговори
243 преди 4 години
Всъщност, сега направих равносметка - резултатите на БСП са за около 75 стотинки, така че - минали са се с кампанията тип "всичко за един лев".
237
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи, да разбираме, че БСП са правили кампания с един лев, така ли? Ами то и резултатите им са за един лев, така че, сметката е точна.
236
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кАЛИНКИТЕ НА герб НЕ РАБОТЯТ А ТРОЛЯТ
235
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ли се бъркам? Нали *** предложи да се намалят субсидиите? На дама в критическата може ли да се угоди?
234
3
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 години
Та нали точно крадливата корнела прахоса 25 милиона от партийните пари за няколко месеца.После виновни били ГЕРБ, защото пазили парите си в банки и правили сметка за всеки похарчен лев.Комунистите не могат да управляват собствените си пари,прахосват и крадат,непрестанно някакви дебели пачки изчезват от партийната им касатръгнали за държавния бюджет да питат.Те държавата я управляваха самостоятелно до края на 1996 г., видяхме докъде ни докараха.
233
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 237Ха-ха! Обърнаха се срещу тях, защото са далеч от кацата с меда. Тези поне оставят нещо. А след онези и трева не никне. Някой да не е бил във властта? И да не се е оакал вече? Всички сме ги видели. Всички купуват гласове. Само да я питам Нинова защо в София от 10 балотажа за районен кмет, 7 бяха за ДБ и 1 за БСП? Иначе ГЕРБ взема кметския пост и мнозинството в общинския съвет. Как ще го обясни това? В Благоевград порязаха предишния кмет от ГЕРБ, но ГЕРБ е с мнозинство в общинския?
232
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тези избори е нанесен смъртоносен удар на ГЕРБ. Вече не работи схемата на тая шайка по думите на техен депутат хаха, защото леви и десни се обидиниха на балотажите срещу ГЕРБ за демокрацията в страната. А за ГЕРБ гласуваха покорните, страхливите, алчните, тия които мразят България и ромите
231
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не допуснахте журналисти в Арена Армеец като не подменяте чували?
230
8
 
2
 
! Отговори
:-) преди 4 години
Как цяла нощ криха от народа че в Перник БСП бие герб.
229
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До я яА то от всичко трябва да се прави. И пак не им стига. Например в Тева Перник не излизали 800 гласа... ей подълл тоя български народ взема парите и после гласува пак по съвест.
228
0
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
ИСКАМ ,НО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА : ЗАЩО ЦИОНИСТКОТО ЦРУ НЕ ПУСКА В ОБРЪЩЕНИЕ ТОВА , ЧЕ М.М. Е ВЕРБУВАНА ЗА КГБ -/ФСБ/ ОЩЕ КАТО СТУДЕНТ - И СИ ИМА НОВ ВОДЕЩ ОФИЦЕР !?!?!?!? ЯВНО ИМ Е УДОБНА ЗА ПРОТИВОВЕС- НА НЯНКОВА !!!!!!!!!! КОМУНИСТИТЕ ЧЕСТНО И ВСЕОТДАЙНО СЕ БОРИХА И УМИРАХА ЗА ИДЕЯТА , НО ДОЙДОХА ЖИВКОВИСТИТЕ И ДНЕС -ДОАЙЕНЪТ НА БеСиПи -НЕНО ТЕМЕЛКОВ Е МИЛИОНЕР В ПЕРНИК !!! ПЛЕМЕННИКЪТ МУ СТАНА КМЕТ И С МОЯ ГЛАС -ЗАРАДИ ПРОФИЛАКТОРИУМА !
227
2
 
3
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 4 години
ГЕРБ Трън след внушителната си победа със 71 процента, припознат от доминиращата ромска електорална общност не се наложи да прави заря по случай победата си. Със зарята се нае Парджо рома, който близо час озвучава и осветява града, защото щяло да има обществени поръчки хахахаха