Ще спечелят ли Трифонов и Манолова от общ проект?

Експерти: България има фрапираща нужда от нови политици
5 ное 2019 11:43, Анисия Иванова
62

Слави Трифонов и Мая Манолова едва ли биха спечелили от общ политически проект. Зад това мнение се обединиха социологът проф. Александър Маринов и политологът доц. д-р Румяна Коларова.

"Мая Манолова не спечели, тъй като ставаше въпрос за много голяма политическа промяна в мисленето. Тя нямаше как да се случи за два-три месеца. Една голяма част от избирателите на "десницата" гласуваха за нея, но явно това не беше достатъчно", каза в "България сутрин" проф. Маринов.

Той заяви, че няма да е лесно да се напаснат отношенията в шарените общински съвети.

"Очевидно сега нагласите на софиянци бяха десни и това се вижда от състава на Столичния общински съвет. Привличането на електората на "Да, България" към Мая Манолова доведе до разделението на самите избиратели", коментира в ефира на Bulgaria ON AIR доц. Румяна Коларова.

Според нея БСП и "Демократична България" не са коалиция, но си съдействат.

"Един човек, който е отдавна в политиката, трудно може да бъде символ на промяната. България има фрапираща нужда от нови политици - старите са изхабени. Опозицията не се е утвърдила като убедителна алтернатива и не може да претендира за водещи позиции", каза още проф. Маринов.

По думите му в България е традиция никой да не си признава, че е загубил избори.

"Няма загуба на доверие, а нарастване на недоверието в ГЕРБ. Тяхната подкрепа си остава активна, но се създава едно условие да се създаде коалиция всички срещу ГЕРБ. Фрагментирането на общинските съвети е неизбежно", обобщи Румяна Коларова.

Тя припомни, че в българската история има само един случай на касиране на избори - през 2009 година. Тогава бяха касирани гласове на избиратели от секции в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
3
 
! Отговори
обективно казано преди 4 години
Моите уважения към БОЙКО БОРИСОВ! Успя чрез умели политически стратегии да парира "изненади" по изборите, като засили овреме коалицията със СДС! Вярвам, че има мноого още да се работи по вдигане на рейтинга на СДС, но съм сигурна в едно: това ще е силната коалиция на следващите парламентарни избори! УСПЕХ И НА ДВЕТЕ ПАРТИИ!
52
1
 
4
 
! Отговори
АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ преди 4 години
ТОЗИ ГОЛ *** С ОБИЧКИТЕ ПАРДОН ОБИЦИТЕ ДА ВЗЕМЕ И ДА СИ ЛАКИРА НОКТИТЕ. ОТ МУЧАЩ ЧАЛГАР ОПЕРЕН ПЕВЕЦ НЕ СТАВА, ВСЕ ЕДНО ВЪЛКЪТ ДА СИ СЛОЖИ ПРЕСТИЛКА И ДА КАЖЕ АЗ СЪМ БАБА ТИ ДОБЪР ДЕН
51
2
 
8
 
! Отговори
Нинова-какво става ? преди 4 години
След поредица от последователни партийни хватки всъщност Нинова разцепи БСП успешно на две почти равни части. Дали е изпълнявала предварително замислена задача за разцепване на БСП или е от глупост и недалновидност вече няма никакво значение, защото резултатът е трагичен. Ако БСП не вземе спешни мерки да се раздели с Нинова следва неизбежна маргинализация на БСП.
50
7
 
15
 
! Отговори
смях в залата преди 4 години
Да глсувам за тази развалена жена и този про***к Трифонов?Просто няма как да стане. Социалистите са разкрити и няма къде да се скрият.
49
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Румяна Коларова и Харизанов са си на щат в ГЕРБ. Сега всички ще се втурнат да обясняват как никоя нова партия няма да има шанс, само ГЕРБ трябва да е.
48
5
 
9
 
! Отговори
Киро преди 4 години
Българските социолози са най-неточните в целия свят! Дали нарочно или не,но повечето от тях трябва да си скъсат дипломите.Даваха 10-12 процента за даскалицата за да обезверят хората .... А каква стана накрая ??
47
9
 
9
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 4 години
Герб и СДС обединени за изборите нанесоха поредната този път най-тежка загуба на Бсп . След предстоящата оставка на ***(Голямата лъжа) като председател на Бсп след тежката загуба на общинските избори следва неизбежното и закономерно свиване на Бсп до маргинална незначителна партия, а това е добре за България...
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Две 60+ годишни дърти чанти
45
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нищо вечно под слънцето бсп не е изключение Замираща партийка
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще загубят Келнер ТВ и Домус ТВ. Праймтайма им откраднаха. Но ще продължат да лъжат рекламодателите.Тези политически закачки са нищо.
43
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Мая и Учиндолеца са еднакво изхабени и противни.Само те не го разбират защото и двамата са нарциси-отвратително натрапващи се.
42
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само Александър Маринов няма изхабяване! От школата на комсомола,през секретар на ЦК на БКП, след 10 ноември идеолог и стратег на мутрите по време на експертното правителство на Беров , така до ден днешен учи студентите на демокрация , а нас ни залива с неповторимите си мисли! Хвала на такива професори!
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми е смешно как пълни некадърници ми говорят за смяна на статуквото. Още по-тъжно ми е, че народа гласува за тях.
40
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зависи дали Мая ще изпълнява гола чалгата
39
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави досега му даваха 6-7 процента. На изборите с "не гласувам за никого" гласуваха средно малко над 5 процента - потенциални негови гласоподаватели. Ако продължи още малок с простащините си и залитането си към БСП, той ще слезе на 3 процента.
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По едно време поканиха артистите - първо Слави стои като манекен, трябваше Любов Нейков да го въвежда и да г говори като някакъв арабски шейх, защо Камилата му ще води предаването и колко хубаво можела да плюе....15 минути с това ни занимава.После се прави Л.Нейков на дон Корлеоне и 15 минути не искаше да отговори на въпрос, дали една кола подава газ.
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо пуснаха Мая, обясняваше как имало купен вот, Тошко я парира че и при БСп е имало купен вот и тя... "ама аз внесох законопроекта срещу купения вот". Абе ейййй. купения вот не се бори със закони, а с реални действия.После викнаха валери Найденов който само им се слагаше за мажоритарната система. Веднъж си отвори устата, да каже че не одобрява машинното, защото властта прави софтуерите, а тя по дефиниция е корумпирана и Тошко му скочи с предпоставената теза. Взе да го прекъсва...
36
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах снощи по изключение телевизията на С.Т. ИЗключително порсташки шеги, върнали са се към най-гадния си период от "Хъшове". Не могат да разберат, че между бунтарство и откровена простащина има разлика. А с името "Няма такава държава" което днес са регистрирали в съда окончателно ме отблъснаха, то уронва престижа на държавата. нарочно са ги пуснали, за да не се правят на репресирани.Дотук - никаква програма същите лица, същите слагачи, същите *** шеги-
35
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПеркоСамо че някои от тези, които ти изреди, са интересни като коментатори.А Мая е досадна и с много ограничено мислене. За чалгарския й вкус и манталитет пък изобщо не си струва да пишем.
34
4
 
14
 
! Отговори
НищоНяма да спечелят преди 4 години
Само Трифонов ще загуби значителна част от тази популярност, която му е останала.