Жени ще управляват 37 общини в страната

Дами ще са начело на три областни центъра
8 ное 2019 08:50, Елка Василева
92
Жени ще управляват 37 общини в страната
Йорданка Фандъкова. Снимка: БТА

През следващите четири години жени ще управляват общо 37 от всички 265 общини в страната. Това сочи справка на БТА за изборните резултати от страницата на Централната избирателна комисия.

Дами ще са начело на три областни центъра - Габрово, Ловеч и София. Начело на тези общини застават Таня Христова, Корнелия Маринова и Йорданка Фандъкова. В останалите 228 общини за кметове са избрани мъже.

37-те общини са разположени в 20 области

37-те общини, които ще бъдат управлявани от жени, са разположени на територията на 20 области в страната.

В шест от регионите има по три общини с кмет от нежния пол. Дами ще ръководят Борован, Козлодуй и Мизия /обл. Враца/, Ловеч, Тетевен и Троян /обл. Ловеч/, Берковица, Брусарци и Георги Дамяново /обл. Монтана/, Куклен, Перущица и Хисаря /обл. Пловдив/, Ивайловград, Симеоновград и Харманли /обл. Хасково/ и Венец, Каспичан и Смядово в Шуменска област.

В пет региона има по две общини, чиито жители са гласували доверие на кметове жени. Това са Габрово и Трявна /обл. Габрово/, Добричка и Крушари /обл. Добрич/, Крумовград и Момчилград /обл. Кърджали/, Долна Митрополия и Левски /обл. Плевен/ и Копривщица и Мирково /Софийска област/.

Останалите 9 общини, които ще бъдат ръководени от представители на слабия пол, са разположени във Варненска област - Долни чифлик, обл. Велико Търново - Лясковец, обл. Видин - Бойница, обл. Кюстендил - Бобов дол, обл. Пазарджик - Брацигово, обл. Перник - Трън, обл. Силистра - Алфатар, София-град - столицата, и в обл. Стара Загора - Казанлък.

Най-много общини ще бъдат управлявани от мъже с името Георги

Новоизбраните общински кметове на местните избори носят общо 165 лични имена. Най-много общини ще бъдат управлявани от кметове със собствено име Георги - 16.

Земеделци /превод на името Георги на гръцки/ ще са начело на общините Карнобат, Сунгурларе, Царево, Вълчи дол, Дългопол, Полски Тръмбеш, Ново село, Рила, Лом, Якимово, Калояново, Стамболийски, Иваново, Божурище, Нови пазар и Тунджа.

Любопитното е, че в шест от тях кметове са адаши и по собствено и по фамилно име - Георги Георгиев. Съименниците са в общините Дългопол, Лом, Якимово, Калояново, Нови пазар и Тунджа.

Следващото най-разпространено собствено име сред общинските кметове е Иван. То се носи от 12 новоизбрани ръководители в общините Банско, Поморие, Варна, Мездра, Севлиево, Кочериново, Луковит, Вълчедръм, Вършец, Долни Дъбник, Ботевград и Братя Даскалови.

Многобройни сред кметовете са и адашите със собствено име Димитър. Те ще управляват 11 общини - Петрич, Бургас, Приморско, Ветрино, Невестино, Земен, Марица, Садово, Бяла /Русенско/, Тутракан и Етрополе.

В осем общини кметовете са с лично име Николай - Кресна, Несебър, Балчик, Първомай, Нова Загора, Смолян, Гълъбово и Николаево.

По шест общини ще се управляват от кметове с имената Атанас и Валентин, а по четири - със собствени имена Румен, Владимир, Пламен, Христо и Петър.

В по три общини ще има ръководители-адаши с имената Емил, Васил, Йордан, Костадин и Мария. 22 лични имена се носят от точно по двама градоначалници. Останалите 127 собствени имена са строго индивидуални и се носят от един кмет.

Сред адашите по собствено и фамилно име са кметовете на Аврен /обл. Варна/ и Павликени /обл. Велико Търново/ - Емануил Манолов, както и на Кюстендил и Батак - Петър Паунов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: общинижениуправление
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудесно!
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оправданията на Фандъкова за голямото забавяне - подпочвени води.Само преди месец твърдеше, че трябва да се справят с реки на 3 километра, но това НЯМА ДА ЗАБАВИ СТРОЕЖА.още нещо за което излъга - според фандъкова от 1 ноември т.г. приемът по детски градини ще става само по електронен път и сайта ще е готов. Защо не проверите как стоят нещата?
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъсна поредната лъжа на Фандъкова. Тя обещаваше, че за октомври 2019 ще открият третия лъч на метрото. После обещаваше че това ще стане за първата половина на 2020 - оставали само довършителни работи. сега става ясно че може и лятото на 2020 да не стигне. ОСвен това основните фирми трябваше да се изтеглят от обекта до октомври и да бъдат заменен от Симънс. Сега става ясно, че това няма да стане до декември.
17
6
 
2
 
! Отговори
GG преди 4 години
До мъжДа
16
4
 
21
 
! Отговори
Мъж преди 4 години
До Анонимен/а 10Огромно значение има и не е до комплекси, а до факти.Работя с пет в една стая то не е лигавене , злобни погледи , коментиране всяка срещу всяка, две седмици цикъл - нервни, заядливи, реване викове истерии, мазнене пред шефовете..... няма смисъл да продължавам. И защо аз трябва да се съобразявам с това?Нито имам лични отношения с някоя, нито искам да имам, ако им направил забележка, почва или реване или истерично крещене и последващи коментари.И какво е това комплекс ли?
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще има полов паритет в мините, по строежите, В и К, ТЕЦ-овете, ЕРП-тата, армията и полицията? Защо феминистките мълчат по този въпрос?
14
7
 
3
 
! Отговори
дискриминация преди 4 години
Феминизмът идва от Масква. 1970те бяха белязани от ежедневно и целодневно облъчване с еманципация. Затова сега жените не раждат, но продължавват да чакат на мъжете да произвеждат.Тенденцията е управниците да се избират по генетичен признак.Ако имаш Y хромозома, значи нещо не ти е в ред.
13
2
 
13
 
! Отговори
Трагедия преди 4 години
Жени и деца на комунисти да ни управляват................
12
7
 
7
 
! Отговори
проклятие от Бога преди 4 години
До Анатема,***!Жените са създадени само да изпълняват казаното от мъжете!
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе на прав път сме, ше се оправиме с тия жени. Като гледам с Германия кво стана...
10
2
 
11
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Джипси Куийн
9
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво значение има дали са мъже или жени? 21 век сме алоу балканите? Много комплексирани тез нашите мъже бе
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
90% от тия кметове са бушони и пионки и не знаят къде се намират! Каквото им се каже отгоре го правят и по този начин пълнят партийните черни каси!
7
3
 
9
 
! Отговори
КРАДНА АСФАЛТА преди 4 години
КРАДНА АСФАЛТА ЯКООО
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без грима и ботокса прилича на 60-гидишба бабичка, каквато си е всъщност.Ще умре, но не пуска кокала алчната некадърница.
5
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Усмихнатата крадла. Лицето на Шайката, маскирана като партия.
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съсипницата на София.Да си ходи, откъдето се е довлякла
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кнетка-Марионетка.
2
3
 
24
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Не бе, това е Графиня Мръндъкова.
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ооо Ромската кралица.