Мая Манолова внася жалба за касиране на изборите в София

Инициативният комитет за издигането й ще я внесе в ОИК утре
Обновена: 10 ное 2019 18:00 | 10 ное 2019 17:50, Анисия Иванова
186
Мая Манолова внася жалба за касиране на изборите в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мая Манолова ще иска касиране на изборите за кмет на София, съобщиха от екипа й.

Утре, 11 ноември, от 15.00 ч. инициативният комитет за издигането на Манолова за граждански кандидат за кмет на София ще внесе жалба в Общинската избирателна комисия, в столицата, на ул. „Московска” 33-

В жалбата са посочени доказателства за груби нарушения на изборните правила на местните избори за кмет в София. Мая Манолова ще направи изявление пред медиите по повод искането за касиране на изборните резултати.

На същото място, в 14.30 ч., нейният инициативен комитет слага началото на петиция за оспорване на резултата от изборите в София и с предложения за промени в изборните правила, сред които и въвеждането на машинно и електронно гласуване.

На балотажа в неделя Манолова загуби битката за София от настоящия кмет Йорданка Фандъкова. Разликата в гласовете между двете, според 100% протоколи, е 20 366 гласа. За Фандъкова са гласували 49.98%, а за Манолова – 45.13%.

От щаба на Манолова поставиха под съмнение резултата от гласуването. Според тях разликата от 5% между нея и Фандъкова се дължала на купуване на гласове, попълването на празни протоколи от СИК и фалшиви резултатите от екзип половете в изборния ден.

Димитър Делчев смята, че социологическите проучвания тенденциозно през деня са показвали голяма разлика между Манолова и Фандъкова, за да се откажат гласоподавателите да отидат до урните с идеята, че битката е предрешена и печели ГЕРБ. Според него има и има нарушения в ОИК, както и в секционнни комисии.

Освен това 2300 недействителни бюлетини, колкото са отчетени на вота в София, будели притеснение. Той алармира още, че е имало и празни протоколи, издадени от някои секционни комисии само с подпис и печат.

От щаба на Манолова са подадени 23 сигнала за купени гласове. В секциите в ромските махали вотът бил основно за Фандъкова.

Според председателя на Инициативния комитет - Никола Вапцаров, Манолова не е успяла да спечели кметската надпревара заради манипулации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
2
 
2
 
! Отговори
Браво! преди 4 години
Мая с теб сме!Долу мутрите!600 000 невалидни бюлетини, 1 милион мъртви души, ромдки вот 99% за ГЕРБ и Живков би им завидял.Малко шоу видяхте ли изцепките на Сбиртока, Пунта Марич Главанаков пре новата USA посланничка.Срам и Позор!
137
0
 
3
 
! Отговори
Хе,хе! преди 4 години
Добре де, нали тази "юристка" написа този изборен закон ? Как сега казва, че закона е сгрешен ? Това , че тя няма дори диплома за юрист , как има наглостта да разнася някакви папки ( тя само това може -да разнася папки ) , да плещи глупости по телевизии и комунистически сбирки и да претендира за нарушение на закон ? На кой закон ? Има композиран влак за Сибир и е крайно време да натоварим тази креслива група социалисти !!!
136
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая се усети, че е жестоко употребена и прецакана от "свои". Дъвче си дър тата... дъвка от яд, че се отказа от обудсМАЙСТВОТО. И втори мандат щяха да й пуснат - таман до пенсия да изкара...Сега ще разнася папки нагоре-надолу, ще се пеняви на гологлавия в ТВ-то, докато й поразмине.Но като "юрист" трябва да знае, че като не спечели - ще плаща съдебните разноски
135
4
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Хахахахаааааа, *** от БСП+ДБ да се жалват пред Върховния патриарх и Католикос на всички арменци Карекин II ....... :))))))))))))))))))))))))))))))))))
134
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Удавник хваща се за сламка, но сламката ще се строши...
133
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГАЛЕВА КОСТИНБРОДСКА, ПАК ЛИ АФЕРИ?
132
4
 
9
 
! Отговори
садомазо преди 4 години
Не те ли боли вече задната част от ритници, бе Майче?
131
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коя беше тази?
130
3
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
С копие до арменския поп
129
2
 
2
 
! Отговори
До137 преди 4 години
Съмнявам се, че е София е най - интелигентната част от при условие страната, щом ц.. И... Го.. Анита и определят визията.
128
4
 
10
 
! Отговори
Паисий преди 4 години
Ако иска нови избори Манолова да си ги плати!Не искам моите данъци да отиват за да си галят нкои хора егото!
127
3
 
7
 
! Отговори
Паисий преди 4 години
На празна бюлетина ромите са виновни!
126
5
 
9
 
! Отговори
А те така преди 4 години
Браво, каква е тази "победа" на Юрдечка със 4,9%?
125
7
 
22
 
! Отговори
мдаа преди 4 години
Манолова наистина ли си вярва ,че може да стане кмет на хората в София-най- интелигентната и демократична част от страната? Ако е така значи живее напълно откъсната от реалността.
124
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще има ефект, само ако на неграмотните тумби се забрани да гласуват. В 21 век тези, които не могат да се подписват, определят развитието на държавата.
123
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не искам да плащам за имперските амбиции на тази дама, с визия на пайнерка.
122
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
121
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коя беше тази
120
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да питам:кой трезво мислещ човек гласува против ГЕРБ подкрепяйки М.Манолова?!
119
14
 
40
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
БСП - политически планктон,заложи пак на куция си кон!