Мая Манолова внася жалба за касиране на изборите в София

Инициативният комитет за издигането й ще я внесе в ОИК утре
Обновена: 10 ное 2019 18:00 | 10 ное 2019 17:50, Анисия Иванова
186
Мая Манолова внася жалба за касиране на изборите в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мая Манолова ще иска касиране на изборите за кмет на София, съобщиха от екипа й.

Утре, 11 ноември, от 15.00 ч. инициативният комитет за издигането на Манолова за граждански кандидат за кмет на София ще внесе жалба в Общинската избирателна комисия, в столицата, на ул. „Московска” 33-

В жалбата са посочени доказателства за груби нарушения на изборните правила на местните избори за кмет в София. Мая Манолова ще направи изявление пред медиите по повод искането за касиране на изборните резултати.

На същото място, в 14.30 ч., нейният инициативен комитет слага началото на петиция за оспорване на резултата от изборите в София и с предложения за промени в изборните правила, сред които и въвеждането на машинно и електронно гласуване.

На балотажа в неделя Манолова загуби битката за София от настоящия кмет Йорданка Фандъкова. Разликата в гласовете между двете, според 100% протоколи, е 20 366 гласа. За Фандъкова са гласували 49.98%, а за Манолова – 45.13%.

От щаба на Манолова поставиха под съмнение резултата от гласуването. Според тях разликата от 5% между нея и Фандъкова се дължала на купуване на гласове, попълването на празни протоколи от СИК и фалшиви резултатите от екзип половете в изборния ден.

Димитър Делчев смята, че социологическите проучвания тенденциозно през деня са показвали голяма разлика между Манолова и Фандъкова, за да се откажат гласоподавателите да отидат до урните с идеята, че битката е предрешена и печели ГЕРБ. Според него има и има нарушения в ОИК, както и в секционнни комисии.

Освен това 2300 недействителни бюлетини, колкото са отчетени на вота в София, будели притеснение. Той алармира още, че е имало и празни протоколи, издадени от някои секционни комисии само с подпис и печат.

От щаба на Манолова са подадени 23 сигнала за купени гласове. В секциите в ромските махали вотът бил основно за Фандъкова.

Според председателя на Инициативния комитет - Никола Вапцаров, Манолова не е успяла да спечели кметската надпревара заради манипулации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
12
 
33
 
! Отговори
БГ преди 4 години
хем успешни били изборите за БСП хем манипулирани не мога да ги разбера
117
4
 
6
 
! Отговори
Праведен преди 4 години
....а БСП, в цялата страна !!!!!!!!!!!!!!
116
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мая, няма да мине. По-добре се върни на старата си длъжност, там беше по-полезна, и въведи повторение, ВАР, златен гол, дузпи, за изборите :-)
115
5
 
23
 
! Отговори
Общи понятия преди 4 години
До деня на изборите все за Промяната говореха. БСП никога не знае и не нарича с конкретни имена - Какво точно точно те - напълно безидейните, ще променят за добро?
114
9
 
14
 
! Отговори
seira преди 4 години
НАЛИЦЕ Е ПОЛИТИЧЕСКА "КРИЗА НА ЛЕГИТИМНОСТТА"!!!"ДОКАТО РОБЪТ НЕ ПОИСКА ДА БЪДЕ СВОБОДЕН, НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МУ ПОМОГНЕ!"ИСТИНАТА Е ЕДНА:141 ГОДИНИ СТИГАТ!БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ НА ОЛИГАРСИТЕ, МУТРИТЕ И ЧУЖДЕНЦИТЕ!ДА ПОКАЖЕМ НА СВЕТА, ЧЕ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА Е:"НА НАРОДА, ОТ НАРОДА, ЗА НАРОДА" (Джон Ф. Кенеди)ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА!
113
12
 
13
 
! Отговори
seira преди 4 години
"ГРЕХЪТ ДА СЕ МЪЛЧИ, КОГАТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОТЕСТИРА, ПРЕВРЪЩА ХОРАТА В СТРАХЛИВЦИ!"(Ела Уилър Уилкокс)УВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ,ПРЕДСТОИ НИ МНОГО РАБОТА, ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ!ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ ЩЕ ИМА САМО ТОГАВА, КОГАТО В УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА (ЦЕНТРАЛНО ИЛИ МЕСТНО) СА ТЕЗИ, КОИТО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПОНЕ 50+1 % ОТ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС БЪЛГАРИ (НЕ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!)...НАРОДЕ!!!!!
112
7
 
20
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Малинов снесъл на Путин,че Бойко направил гербова магия на Мая.За да си развали магията,трябвало да си направи гердан- амулет от кюстендилски джанкови костилки.Другарите от БСП да обиколят три пъти жилището и ,с димящ торф от Русия.
111
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мая се прибрала с една обувка.Като видяла резултатите ,силно тряснала крак в ламината и не могла да си извади другата обувка.
110
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Историка от Русия си въобразил,че е Наполеон,а Мая Костинбродска ,че е кметица на столицата.Лошо,много е лошо,когато човек не го лови гравитацията!
109
3
 
17
 
! Отговори
Filips преди 4 години
Кака й Корнелия я прецака̀.
108
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До118. Точно така М. Манолова се прави 30 години активистка от БСП. И НИКАКЪВ РЕЗУЛТАТ НЕ ПОСТИГНА ЗА ЗА Я ПОЗНАЕМ КАТО НИКО СЕРИОЗНО.Като омбудсман само локуми , че нещо прави.
107
12
 
6
 
! Отговори
Rt преди 4 години
Бойко да си сърба попарата,която сам си надроби.Докара комунистите от Етрополе и Ловеч в София с новото ЦСКА и те ще му изядат главата.Той си го заслужава.
106
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роди ме мамо п.роста,аз сама ще се изруся...
105
2
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До шопЪ. Нещо яко си се объркал. Я провери пак данните, а Михаил Константинов изобщо не е казал това.
104
5
 
24
 
! Отговори
Мръсното Майче преди 4 години
Мръсното Майче - какво да го правиш? Червена г.ад до мозъка на костите. И със 99% да я победиш пак ще се оплаква и ще иска касиране на изборите.
103
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До София е демокрацияСофия е и най безличната, ***, с дупки по пътищата, и е много далече от истинските столици. Ами пак ще го кажа, каквото ни е управлението такава ни е столицата, такива са ни заплатите, такъв ни е футбола на дъното.
102
6
 
19
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 4 години
импийчмънт ???Кога за Радев ?
101
3
 
32
 
! Отговори
Милен преди 4 години
Ако загуби и касираните избори - пак ли ще внесе акт за касиране? И така до кога? Докато спечели ли? - Поредната БСП простотия! Грам достойнство нямат - само злобарщина-бесепарщина!
100
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИлиевБеги в Северна Корея бре! Бърджи!
99
9
 
9
 
! Отговори
Илиев преди 4 години
Ако тази жалба се внесе в съда на Северна Корея,резултата ще стане известена на публиката с ден,най много два.Тук всичко се управлява от едно място и един човек.-113,отново ломотиш,без да си си пил илачите.Лекувай се бе прислужник,човекът от Банка иска да си винаги във форма.