Манолова с "14 класьора с доказателства" за нарушения

Тя и екипът ѝ внесоха искането за касиране на балотажа
Обновена: 11 ное 2019 16:38 | 11 ное 2019 16:22, Камелия Цветанова
83

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Както се и закани Мая Манолова, която остана втора в оспорваната битка за кметския стол в София, внесе искане за касиране на изборите.
Още по темата
Според нея и екипа й има много нарушения на балотажа и това е основание да иска повторно преброяване на бюлетините.

ЦИК оповести, че на втория тур на местния вот 45,13% от отишлите до урните са пуснали бюлетина за Манолова, а 49,98% за съперничката й от ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

Манолова и инициативният комитет, който е издигна за кандидат за столичен градоначалник, обявиха веднага след втория тур, че имат доказателства за груби нарушения на изборните правила.

Така че днес Манолова и хората, които работиха с нея, внесоха "14 класьора с доказателства" за нарушения на вота заедно с жалбата с искане за касиране в Общинската избирателна комисия.

Тя обясни, че целта на жалбата не е да пречи на работата на Столична община.

"А заради справедливостта, заради множеството тежки нарушения и злоупотреби с изборните права на столичани. Не става дума за моя избор и моя глас, а за тежка злоупотреба с гласовете на хиляди столичани от изборната машина на ГЕРБ. Тя включи и направи съучастници и много граждани в купуването на вота, контролирането и продаването на гласове и т.н. Смятаме, че това не трябва да бъде оставено така, без последствие. Затова внасяме тази жалба. Въпросът е ще има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ", коментира Манолова.

Екипът на бившия омбудсман започва и петиция, с която да оспори резултата от вота и да поиска  законодателни промени, които да въведат машинното и електронното гласуване.

Резултатите от изборите ще обжалват и кандидати за районни кметове на БСП - за кварталите "Искър", "Люлин" и "Красна поляна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 600 000 НЕВАЛИДНИ 27Една от любимите партенки на Бабикян-Хаджигенов-МинеТов, също като 111-то място по свобода на словото на Сорос, Правилото на Парето за 80%, изплагиатствано от един сел...дур от Пловдивския, и прочие - въпросните партенки са раздадени щедро на трольовците, за да се познават помежду си, все едно носят пионерски връзки.
49
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце отново излезе прав,когато каза ,че се готви провокация ! Не пушилката с роми от Волуяк,а сниманите (кой знае как) бюлетини и днешните "класьори" са новия Костинброд!Как добре си ги познава той,милите революционери Вапцаров-ци и Делчев-ци!!!
48
5
 
32
 
! Отговори
F5 преди 4 години
А на бас , че ноктите не се режат, а стават на звезден прашец, от който се градят уреди и сгради, или се поправят , но пречат на това.
47
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А сега някой да ми тълкува ако има пак вот и масово хората маркират''Не гласувам за никого'' или както там го формулират какво се случва?Масово да не се гласува нито за ГЕРБ нито за БСП!!!!!Тогава какво се случва ако най-големия вот е това?!!!!
46
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до F5Ти за кой гласуваш?Я ни отвори очите да провидим и ние!
45
3
 
48
 
! Отговори
Да да да преди 4 години
Бития бит...Ако има нови избори майчето хептен ще се оака.
44
9
 
33
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Не си въобразявайте, че светло навън, проклетите изсветляващи чипове и лупи,оттъмнете го това небе, страшна тъмница е, че то има ли още Лъвов мост, или само защото свети са го разрушили и окрасили щетите с визуални макети? Що гласувате за фъндъчката, мръсния въздух, изсечената природа, отслабените сгради и развалените пътища, отвлечените хора..
43
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички вън бе!Майовци,Бойковци,Корнелиевци марш от политиката!Да дойдат истински демократи не боядисани комунисти!!!Крайно време е да се спре да се гласува за БСП и ГЕРБ!!!Ама крайно време!!!
42
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ха ,а тия зад нея ,дето носят папките,не са ли от малцинството,гласувало грешно
41
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох, милата.......С палтенце от 5 бона....
40
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ииии Курнелчето ми се губи,тя няма ли да квакне нещо хахахаха
39
5
 
47
 
! Отговори
Ясен преди 4 години
Като я гледаш отдалеч Мая Манолова е една нищо и никаква жена, пък като те доближи - разбираш, че не си се излъгал!
38
5
 
48
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
F5Най големият виц, който съм чувал... - Мая била положителен човек...
37
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма десни бе!Всички са членове на БКП и от ГЕРБ повечето или родителите им.Бойко,Цецка,Менда...има и още какво да ги пиша?!Кога ще осъзнаете,че не сме сменили нищо и едните комунисти от БСП се карат с другите комунисти от ГЕРБ?!Спрете да гласувате за комунисти!!!!
36
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб ни водят в правилната посока , на такситата и към терминал 2 за по-добър живот. Онези с по 2-5000 лв заплати да не се изказват. Работя в банка и знам кой колко взима като възнаграждение.
35
9
 
37
 
! Отговори
Избори преди 4 години
Ромската десница-ГЕРБ,много се е активирала. Електоратът и миналата седмица,пребиха един призовкар.Никой не може да им отнема привилегиите.Така ще е през цялото мандатче.
34
13
 
35
 
! Отговори
F5 преди 4 години
тонката, в бсп има и много социалисти, които не са точно комунисти, а знаеш ли че западът фалирал вече и не знам доколко е за мечти, не че Русия е богата. Манолова е изключително положителен човек и би била чудесен избор за кмет, ДАНО СПЕЧЕЛИ БИТКАТА, НО И ВИЕ СОФИЯНЦИ ПОМОГНЕТЕ ЗА ТОВА!
33
4
 
39
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
За Мая беше ясно от самото начало... - ама десните как се .. хааа...
32
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя народ неможа за 30 години да осъзнае кои са БКП днес!Това са ГЕРБ и БСП!За тези партии никой не трябва да гласува за да тръгне държавата напред!Обаче кога ще го осъзнае народа е доста съмнително като се гледа,че 500 години тоя същия народ е търпял османците?!Дълго ще се мъчим явно...
31
8
 
37
 
! Отговори
ТОТАЛНА ФАЛШИФИКАЦИЯ преди 4 години
На това в ГЕРБ му казват избори.