Манолова с "14 класьора с доказателства" за нарушения

Тя и екипът ѝ внесоха искането за касиране на балотажа
Обновена: 11 ное 2019 16:38 | 11 ное 2019 16:22, Камелия Цветанова
83

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Както се и закани Мая Манолова, която остана втора в оспорваната битка за кметския стол в София, внесе искане за касиране на изборите.
Още по темата
Според нея и екипа й има много нарушения на балотажа и това е основание да иска повторно преброяване на бюлетините.

ЦИК оповести, че на втория тур на местния вот 45,13% от отишлите до урните са пуснали бюлетина за Манолова, а 49,98% за съперничката й от ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

Манолова и инициативният комитет, който е издигна за кандидат за столичен градоначалник, обявиха веднага след втория тур, че имат доказателства за груби нарушения на изборните правила.

Така че днес Манолова и хората, които работиха с нея, внесоха "14 класьора с доказателства" за нарушения на вота заедно с жалбата с искане за касиране в Общинската избирателна комисия.

Тя обясни, че целта на жалбата не е да пречи на работата на Столична община.

"А заради справедливостта, заради множеството тежки нарушения и злоупотреби с изборните права на столичани. Не става дума за моя избор и моя глас, а за тежка злоупотреба с гласовете на хиляди столичани от изборната машина на ГЕРБ. Тя включи и направи съучастници и много граждани в купуването на вота, контролирането и продаването на гласове и т.н. Смятаме, че това не трябва да бъде оставено така, без последствие. Затова внасяме тази жалба. Въпросът е ще има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ", коментира Манолова.

Екипът на бившия омбудсман започва и петиция, с която да оспори резултата от вота и да поиска  законодателни промени, които да въведат машинното и електронното гласуване.

Резултатите от изборите ще обжалват и кандидати за районни кметове на БСП - за кварталите "Искър", "Люлин" и "Красна поляна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С кого ги съчинявахте тия доказателства, госпожо Манолова?С мадам Корнели?Лош съветник.Сега се започва с хаоса и ***.те защото трябва да правим нещо.Ще водим битки, ще се правим на борци за справедливост а това е просто начин да оправдаем факта че все още стоим в политическото пространство а не си взимаме шапката и не си тръгваме оттам.От тази политическа бълвня губим само ние обикновените хора които чакаме някой да започне да работи и да прави това което трябва.Ама кога сме го правили че и сега
69
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тези големи класьори турила по 10 листа и мисли че и вярваме!
68
0
 
32
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
какво мисли за изборите? Или още не са му го написали?
67
2
 
33
 
! Отговори
карай сега преди 4 години
На пролет, когато има избори в БСП, Мая ще поиска оставката на Корни и ще и грабне топлото местенце.
66
2
 
35
 
! Отговори
предпазлив преди 4 години
Аз гласувах срещу Сестра Галева, защото не искам в София да се връщат 1990 години, когато човек можеше да бъде разстрелян на улицата от заблуден куршум.
65
2
 
40
 
! Отговори
АЕЦ преди 4 години
Както каза финансовия министър, изключваме АЕЦ козлодуй и включваме сестра Галева в енергийната система. И тогава тези, дето помнят тежките зими на 1984, 85 и 1986 г. ще видят какво значи да ги управлява социалист. България беше станала дискотека. А тези, които помнят и 70-те години ще се сетят как България беше най голямата стана в света, защото когато в София беше неделя, във Варна беше сряда, а в Бургас- четвъртък....Така че срещнеш ли социалист, стъпи му на врата и му изяж десерта.
64
1
 
38
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
Ако беше седнала в инвалидната количка цирка щеше да е Буш!
63
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В цялата страна беше тъмна Индия..време е за електронно гласуване . ..няма комисии няма старци и бабички да припадат..няма ДПС ..БСП и Герб..и всички българи може да гласуват в целия свят
62
5
 
42
 
! Отговори
Мръсното Майче преди 4 години
Това е като дежа вю със Костинбродски привкус. Само, че тогава беше прети изборите а сега след изборите. Мръсното Майче явно е научила нови иширети. Ама този път няма да и се отвори парашута.
61
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига вече театър, не е интересно. Имаме си кмет, време е резултатите да се приемат. Клоунадата не ни е любимият жанр, Манолова!
60
7
 
41
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ИЗБОРИТЕ В СОФИЯ СА ЗА 100% КАСИРАНЕ!
59
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мая Костинбродска Галева може да иска да стане и космонавт, ама няма как! Защото това заразно червено зло може да прави само дудуци на такива като братя Галеви!
58
6
 
46
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Сега ще спори ли спори, а ние ще плащаме. Не може да преглътне загубата. Хората гласуваха за теб САМО, защото искаха да гласуват с/у ГЕРБ, неприятна жено...
57
21
 
37
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Гласувайки за фъндъчката, гласувате и за изпотрошените си зъби, заради това което има в храната и водата. През там, където няма зъб, минават лесно чиповете на фъндъчката да влизат в главата и да четат мисли!
56
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бившият финансов министър Муравей Радев днес каза нещо интересно - Парите по сделката *Техноимпекс* са били осигурени от бащата на Димитър Делчев,този толкова амбициран младеж зад Мая!От коя демократична партия е всъщност той , да не би и той да е като лъжливото овчарче Божанков?Г-жо Инджова,колко права сте била за думите - БЪЛГАРИЯ Е ОСЪДЕНА НА КОМУНИЗЪМАма,кой да чуе.......
55
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква ведра усмивка!Можеше да си къде по-полезна като омбудсман!А сега останаха "..само бръчки по челата.." и 7/8 ТВ
54
10
 
35
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Манолова и бсп, ами тезикоито са поставени под запрещение от фалшивия съд на тиккквата и нямат право да гласуват? Ами подменените самоличности?
53
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигнал, Костинброд, конспирацияОмбутсман, пропаганда, ТоплофикацияКомитет, независим, фалшификацияДесни, леви, интеграцияПодкупи, роми, манипулацияКомунист, мимикрия, капитулация Манолова, жалба, касацияФандъкова, кмет, Демокрация
52
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майчето освен да прави провокации друго не може. Представете си такива конфликтни моми дето ги е хванал климактериума като Маичето и Нинчето да са начело на държавата. Цялата държава - съблечете се че горещо, облечете се че студено. Ще ни побъркат.
51
15
 
40
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Гласувам за Атака или бсп, че то при управлението на бсп си беше много по-добре!