Хората на средна възраст търсят любовта в нета

Социалният живот и флиртовете не са запазена марка за младите
Обновена: 15 фев 2011 13:36 | 15 фев 2011 13:34,
40
Хората на средна възраст търсят любовта в нета
Снимка: Reuters

Хората на средна възраст, които искат нова връзка, най-често търсят любовта в интернет, съобщи Ройтерс.

Анкета сред 12 000 двойки от 18 държави, направена от екип на Оксфордския университет, установи, че сред хората на възраст 40-69 години 36% са намерили сегашния си партньор в интернет.

Изследването обори мита, че социалният живот и флиртовете в мрежата са предимно за младите. Само 23% от анкетираните от възрастовата група от 18 до 40 години са казали, че връзката им е започнала в интернет.

Резултатите показват, че до 2000 г. по-малко от 10% от хората са се запознавали в интернет. До 2005 г. те са вече 21%.

Семейните събирания, хобитата и църковните мероприятия намаляват по популярност като начини за намиране на партньор.

Изследването показа и национални различия в отношението към интернет флиртовете.

В Северна Европа разчитат повече на сайтове за запознанства, докато испанците и португалците предпочитат да използват социалните мрежи.

В Бразилия са най-общителни в мрежата. Там 83% от анкетираните са имали връзка, започнала в интернет. За разлика от тях японците не са привърженици на срещите в мрежата.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Ани преди 12 години
До Виктория Мила тази Агенция има три профила накръст как ти намериха мъж ,помогни ми и на мен моляти се;) много бих искала да се видя и с теб и с мъжа ти и да ви видя анкетните карти от Купидон .Това е реклама на агенцията от Ямбол ;)))) смешен си драги.
40
0
 
0
 
! Отговори
Виктория преди 12 години
Аз честно казано спрях да търся любовта в нета, тъй като всеки там се прави на това, което не е и е пълно с комплексари. Вече съм щастливо омъжена жена и то благодарение на една агенция за запознанства "Купидон 007" една моя приятелка ми я препоръча. Не ми искаха никакви пари хората казаха ми, че с жените работели напълно безплатно и много се зарадвах, тъй като навсякъде гледат само да те прецакат. Ето техен сайт съм запазила kupidon.alle.bg
39
0
 
2
 
! Отговори
фифи преди 13 години
Хората прибягват до нета по много причини, но е едно е сигурно - в нета всички се перят, правят се на умни ... ама на живо са пълен цирк! И каква е тая тъпотия - семейни сбирки за намиране на партньор! падам от стола направо ... Излиза се навън, сред хората, да усетиш емоцията - истината от гласа, погледа, мисленето, докосването, ... има ли, няма ли тръпка... Нета няма да избяга, той си остава начин за комуникация, безспорно.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Позволявам си да припомня на господа журналистите, че още преди 20-ина години Юнеско постави въпроса за ново определяне на горната граница на младежката възраст - за такава граница бе обявена 50-годишната възраст. Причината е не само удължаването на човешкия живот, но също и факта, че в много държави - поради високото качество на живот - хората са жизнеспособни, здрави и добре изглеждащи и на 50 год. Според мен това до известна степен обяснява фактите, изложени в горната статия.
37
1
 
7
 
! Отговори
. преди 13 години
Няма никакво значение къде ще го срещнеш, в магазина, на улицата или в интернет, стига да срещнеш правилния човек.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защото виждам, че всяка ревнива женичка бърза да обвини другите жени, че съществуват и й е трудно да приеме, че проблема е в мъжа й. Жени ще има винаги, и по-красиви, и по-умни от теб, от мен, от всяка - въпроса е мъжа ти да иска теб. А не видите ли младенеца влязъл в нета и там го развратили - той си е влязъл с мерака.
35
0
 
11
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Някои са срещали любовта ----- Други я очакват смирено ----- Трети я търсят нетърпеливо ----- Дай Боже всекиму
34
2
 
1
 
! Отговори
до 33 преди 13 години
Много сложно ли беше да установиш, че вина има той. Просто се чудя как стигна до този извод. Хората пишат тук за да си помагат, а не да обиждат, та за това ти липсват първите 14 даже. Хайде наслука с рисунките и нямам нужда от твоето мнение
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не първите седем, а явно трябваше направо да подмина воплите ти, защото ревността те е превърнала в истеричка. Аз само исках да ти кажа, че виновен е мъжа ти - наранява те той, не те наранява тази или онази, но са ти широко затворени очите. Така че наистина си ***, и то истерична - нападаш всеки, който ти казва истината, според теб ти даваме контра. Рисувам, мерси, а не се е получило нищо, защото си имам чувства към един човек и заради това няма как да имам чувства към втори.
32
3
 
0
 
! Отговори
до 31 преди 13 години
Чудя се какви общи интереси може да има човек с теб, след като се изразяваш по този начин. Видя ли са хората че патката си ти и затова не се е стигнало до нещо повече, както сама се изразяваш. Успех и на теб да си рисувате заедно с някой като теб - първите 7 !!!
31
0
 
2
 
! Отговори
от 26 преди 13 години
Не, ***, общи интереси за пътувания, музика, рисуване. Кви обяснения в любов? Аз ти казвам при мен как стоят нещата, а не при мъжото ти. Ако някой иска да ти изневери, ходи го спри!... успех все пак!
30
1
 
1
 
! Отговори
до 27 преди 13 години
Натежават добрите му качества като човек и затова съм много разколебана какво да направя, но не изключвам и с мен да се случи нещо подобно като на твоята приятелка, защото тези мисли не ми дават мира. Не съм лицемерка да се преструвам, че няма нищо. Дано са само фантазии, времето ще покаже. Благодаря ти.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По долу някой е написал "при мен няма фантазии, а реално прочетени съобщения". Няма нужда да си психиатър, за да видиш че това не е нормална любовна история...
28
2
 
1
 
! Отговори
до 26 преди 13 години
общи интереси изразяващи се в обяснения в любов и т.н. ?! Сигурно и ти ще изтрещиш, ама нали някой трябва да се прави на философ и да е контра на хора при които има проблем, затова те пропускам в отговорите си от тук на там
27
0
 
2
 
! Отговори
до 18 преди 13 години
Моя приятелка на 32 години така го чака няколко години да се "оправи" , а накрая се разболя от рак. Сега тя се бори за живота си и за детето си , а той живее с една парцалеса от чата.От друга страна, ако добре си го преценила, че не е лош човек, имай предвид и това, че всеки човек си има свои фантазии, които са строго интимни. Най-вече мъжете.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе, жена, ако се беше запознал в църквата с някоя, която знае, че е семеен, нямаше да е *** ли? Какви са тези ревностни квалификации - аз примерно си имам рег в едно сайтче и съм се запознавала с двама трима души, с които имаме общи интереси просто, нищо не е станало. Всеки, който влиза в сайтове за запознанства, бил ***, що за простотия, ясно, че като ви удари ревността, изтрещявате, ама чак пък толкова... По-скоро мисля, че *** е мъжа ти, все пак те наранява той, а не някоя жена.
25
1
 
5
 
! Отговори
до 24 преди 13 години
Прав/а си, до сега не сме имали никакви проблеми, било за пари, за пиене или за каквото и да е. Трудно ми е да се правя, че не забелязвам, защото е много обидно, дано му мине мерака, както казваш, притеснявам се да не се задълбочи. Благодаря за подкрепата, желая ти всичко добро.
24
0
 
8
 
! Отговори
до 18 преди 13 години
Остави го да си флиртува в нета. Щом като е грижовен и внимателен, се прави , че не забелязваш. Много лесно е да се развали една връзка, по трудно е да се запази. Ако връзката ви е хубава не се пали, изчакай го, ще му мине мерака.Във всички семейства има кризи, важното е да се преодоляват. Няма идеални хора, и на теб може да се случи.
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Коментарът ми се отнася до 18 "до ани"
22
4
 
0
 
! Отговори
до ани преди 13 години
не съм казала, че стои при мен заради апартамента, ти явно наистина си много повърхностна, поради което спирам да ти отговарям, тъй като не разбираш проблема, който в един момент може да сполети всеки. Хайде чао.