Австралийски свещеници шокираха с изповеди

Само 40,2% от тях осъждат сексуалните отношения преди брака
2 мар 2011 21:30,
39
Австралийски свещеници шокираха с изповеди
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Австралийски социолози провели анкета сред 1550 действащи и 160 бивши свещеници, с цел да разберат техните възгледи за живота и църквата.

Макар че едва 542 от тях дали писмени отговори на въпросите, благодарение и на проведени интервюта социолозите издали книгата "Our Fathers", която шокира обществеността, съобщи Sydney Morning Herald.

Резултатите от анкетата показват, че 47,4% от свещениците смятат работата си за прекалено натоварваща. Едва 35,4% от тях са на мнение, че епископите изпълняват добре задълженията си, а 43% споделят, че не са усетили грижовността на епископите към себе си.

Почти 65% считат, че Ватиканът не разбира проблемите, стоящи пред съвременните свещеници. Едва 19,2% от анкетираните божи служители са на мнение, че използването на контрацептиви от съпружеските двойки е грях.

Все още почти 70% от свещеници не възприемат аборта като грях, но само 40,2% от тях осъждат сексуалните отношения преди брака.

Голяма част от анкетираните признали, че са имали продължителни сексуални отношения с жени.

Шокиращо е признанието на един от свещениците, който споделил, че е научил повече за Бог благодарение на срещите на анонимните алкохолици, а не заради Католическата църква.

Генералният секретар на Конференцията на австралийските католически свещеници не коментира резултатите от анкетата с обяснението, че не е чел книгата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
1
 
! Отговори
lilly alex преди 13 години
cveti 4ovek li e oteza? wom vleze mu muha v umeza.hi4 mai ne se bavi i na barzo go vdarvi.pred devata se toi prekrasti.posle wrakna si sas prasti.plu si na desnizata korava i s dqvola se zaobladava.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
osazdat seksualnite otnoweniq predi braka.ok. ma kak we osadite takiva otnoweniq s azis. spored men redno e taka .mazat lubov da pravi sas svoqta zena.no van newo drugo stava.mazat maza da obladava.zenata svoqta priqtelka zeluva.s ezikat si tq ranite i we lekuva.
36
0
 
1
 
! Отговори
...... преди 13 години
Нищо ново...........
35
1
 
1
 
! Отговори
чифут преди 13 години
100% от еврейските свещеници равини смятат работата за противопоказана и грях за човека, но тъй като смятат себе си за човеци а останалите за гои (***) означава че това което се нарича работа не е грях само за гои, на кратко - вие ще бачкате ние ще папкаме !
34
1
 
2
 
! Отговори
ДО 20 преди 13 години
НЕ ПИШИ ГЛУПОСТИ .ВИЖ СТАТИСТИКАТА .ПРОЦЕНТА НА ВЯРВАЩИТЕ СРЕД МЛАДИТЕ Е ВСЕ ПО МАЛЪК.И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОВЕЧЕ В ТОВА ОБЩЕСТВО НА КОМУНИКАЦИИТЕ.ЗА ТОВА И Е КРИЗАТА ВЪВ ВСИЧКИ ИСЛЯМСКИ СТРАНИ /И В БИБЛИЯТА И В КОРАНА ПИШЕ ЕДИН КУП НЕБИВАЛИЦИ И ИЗМИСЛИЦИ НА НЕУКИ ХОРА. А КОЛКОТО ЗА УМРЕЛИЯ МАРКСИЗЪМ ВИЖ КАКВО СТАВА В КИТАЙ.И СИ ПОМИСЛИ ЧЕ ПАК ЩЕ ГО УЧИМ ЗАЩОТО Е АКТУАЛЕН.СЕГА ВИДЯХМЕ ДЕМОКРАЦИЯТА И МНОГО БЛАГОДАРЯ АМА ПО-ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ НАРОДА НЕ Я ИСКА .ИСКА ДА ИЗБЯГА А И ИЗБЯГА ОТ ТАЗИ ОТВРАТ.
33
1
 
2
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
ДО 30 много добре казано .
32
3
 
14
 
! Отговори
do vii преди 13 години
живота започва веднага след зачатието ,доказано е!едно нещо или е живо или не -средно положение няма! яйцеклетката е жива,сперматозоида е жив,когато се слеят -зиготата също е жива.да не говорим че много жени правят аборти и в доста напреднала бременност когато плода има вече оформени органи....така че отричате го или не-истината е една-АБОРТА Е УБИЙСТВО!!
31
0
 
2
 
! Отговори
ми преди 13 години
на колко ракии си? ако се стремиш към унищожение, тогава си безнаказан, така ли?Такава логика ми е дълбоко позната, с нея са направени доста престъпления.
30
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига сте писали глупости! Религията е опиума на народите и средство за промиване на мозъци. В цял свят религиите влизат в противоречие с реалния живот и опитите им да контролират човека от начина на хранене и обличане до секса. Най- лесно е да се говори от името на един имагинерен, виртуален бог...След което яхваш масите и си гониш собственото благополучие и забогатяване и се опиваш от властта над тях!!!
29
4
 
4
 
! Отговори
vii преди 13 години
Отнемането на живот е убийство. А как се отнема живот, преди да е започнал?
28
3
 
14
 
! Отговори
до yaro преди 13 години
Убийството на мухи и пръскането с хербициди също е отнемане на живот и според Вас това е грях! Искам да запитам... изхвърлянето на сперматозоиди в свободното пространство не е ли според Вас геноцид към човешкия род!?!?!?!?!?
27
5
 
7
 
! Отговори
yaro преди 13 години
ами айде кажи ти като си толкова умен ако аборта не е убийство тогава какво е?ако твоите родители бяха решили че ще те абортира *** ,сега нямаше да си жив и да пишеш глупости по форумите...умньо!
26
3
 
3
 
! Отговори
21vek преди 13 години
до yaro Твоя коефициент на инТЕЛЕгентност някъде към 18-19 ще да е (или 18 - 19 век в мозъка ти)
25
5
 
13
 
! Отговори
yaro преди 13 години
aборта е убийство на бебето в утробата, а убийството е грях,т.е аборта е грях!
24
0
 
1
 
! Отговори
dо 4 преди 13 години
ОК, но дори и тези, които си мислят, че мислят самостоятелно реално са повлияни от чужди идеи. Нали функцията на образователната система е такава, да ни научи на определени готови концепции, които ние трябва да "разберем". Уж се изисква да сме критични, но в крайна сметка не се позволява да ги отричаме, а трябва да ги приемем,тоест да повярваме във всичко, което ни казват. Тоест дори и да не вярваш в религии все вярваш в нещо, не можеш да бъдеш критичен до безкрайност.Не можеш да провериш всичко
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
a
22
3
 
3
 
! Отговори
17 преди 13 години
Здр 20, християнството като секта на юдеизма е още по старо всъщност, но понякога старото трябва да се учи от новото.Т.е. ако говорим за Христос- той е тълкувал действията си като възможни за всеки обикновен човек. В този ред на мисли бих определил човек като стремящ се, а не като лош и зъл. А стремящия се нямаш право да го критикуваш. Никой не вини една пъпка че не е разъфнала. Има време... :)
21
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички големи празници и обичаи са от езичеството. Църквата се присламчи към тях - Коледа, баба Марта, кукери ...
20
2
 
3
 
! Отговори
До 17 преди 13 години
От сега съществуващите обществени институции християнската религия е най-старата - 2000 г. /всъщност будизма е по-стар/! Така или иначе християнската религия не е изчезнала и няма да изчезне, защото се основава на най-точното познаване на човешката същност! Няма място , но с две думи - Човека е зъл и лош , християнството го третира именно като такъв/"моли се за прошка, пости , изповядай си греховете, ще гориш в ада ит.н"/.Ученията, които хвалят човека /Комунизъм,Ницше-Свръхчовека/са загинали!
19
0
 
10
 
! Отговори
Марк преди 13 години
След схизмата преди 1000 г. се появява голямото различие между изискванията към свещенниците в православните църкви и тези в католическата! При православието свещенникът трябва да е женен , иначе не може да стане свещенник. При католиците е обратно - забранено е на свещенниците да са женени! Тази забрана при католиците естествено води до масовото и нарушаване /в смисъл , че свещенниците имат сексуални контакти с жени/, а понякога води и до педофилски скандали!Това е само една причина за кризата