Фолк дивите - ред силикон, ред сланина

Балерините им също са якички, за да не ги засенчват
6 мар 2011 16:16,
237
Фолк дивите - ред силикон, ред сланина
Балерини. Снимка: Dnes.bg

Нова тенденция се забелязва сред родните фолкаджийки. За разлика от преди години, когато държаха на стройна фигура, малка талия и големи гърди, сега като че ли държат само на третото.

Масово фолк дивите трупат килограми и то сериозно. Някои от тях твърдят, че спазват диети, но определено не им личи.

Широки в кръста, с едри задни части и дебели баджаци – така изглеждат до голяма степен българските чалгаджийки.

Докато в пипнатите напудрени клипове килограмите не се виждат и остават прикрити за публиката, то на живо или по време на някои от концертите им, това направо бие на очи. Особено когато се изреждат една след друга на сцената.

Забелязва се и още нещо - балетите на изпълнителките също не са кльощави, както преди. И балерините са качили някой друг килограм и са с по-едни крака от самите звезди на фолка.

„Предполагаме, че това е така, за да прикрият килограмите на певиците”, коментират разпалено фенове.

„Ние обаче си ги харесваме и така”, казват други любители на фолк парчетата.

„Ред силикон, ред сланина – така изглежда българският фолк”, споделят пък античалга феновете.

Още по темата
С или без излишни килограми – значение няма. По-важното е как пеят по-голямата част от родните фолк фурии.

Напоследък тези, които пеят добре на живо се броят на пръстите на едната ръка. Другите продължават да предпочитат плейбек, защото не могат да настроят гласа си с ефектите от програмите за монтаж.

В родния фолк се забелязва и още нещо. Докато преди всеки гледаше да пее сам или най-много в дует с друг изпълнител, вече все по-често парчетата се изпълняват от трима или четирима изпълнители. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
4
 
22
 
! Отговори
alice_in_wonderland преди 13 години
До 150Ако си оправим обществото,възпитанието и образованието на децата ни чалгата сама ще си умре-няма да има кой да я слуша и спонсорира.Така че не тя е главния проблем,уви!
143
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
FOREVER ЧАЛГА ;)
142
39
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Метъла е упадъчна музика,само чалга-ритмите на народа.Син Сити-парламент
141
3
 
14
 
! Отговори
HeyJude преди 13 години
Това да беше проблемът на чалгата ни - че изпълнителките не мязат на освиенцимки с балони в сутиените... Но пък наистина не това е болката й.
140
4
 
7
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
Английски на кирилица.'лонг лив' На какво ставаме свидетели днес.
139
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Амет форевър,Динго и Шувара-президент и министър-председател
138
6
 
11
 
! Отговори
Принцеса преди 13 години
С или без излишни килограми значение няма.Правилно е да се каже "Със или без излишни килограми - значение няма."
137
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лонг лив Тони Стораро,смърт на надрусаните металяги и бели *** подражаващи на черните *** от гетата в Амирикастан
136
5
 
17
 
! Отговори
Animal farm преди 13 години
Sамо ,,ЧАЛГА''и мизерия за БГ до пълно профанизиране!
135
5
 
7
 
! Отговори
ДО 135 преди 13 години
Странна работа как *** почва да се хваща за кавичките когато му е изгодно.Ние не се правим на професори вие ни наричате такива.Било то и в кавички.'аджеба' говори за твоето владеене на Българския език,***!!!
134
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да живее Азис.Горе чалгата,долу белите *** и вмирисаните металисти
133
6
 
33
 
! Отговори
Нормален преди 13 години
Никога не съм се заглеждал как изглеждат фолккурвите и не ме интересува.Всеки нормално интелигентен и образован човек подминава тая помиа и се дистанцира максимално от нея.Чалга културата има последователи от простолюдието , мутри , хора с ниска култура и интелигентност , неудачници и прочие ***.Докато има такива да ги поддържат ще съществуват..............................................................................п.с.Доказано е че слушането на чалга ви превръща в *** ***....
132
7
 
31
 
! Отговори
UK преди 13 години
Най-лошото е че в последните няколко години се появиха няколко Български заведения в Лондон и всичките пускат само чалга. Отидох на едно от любопитство и бях отвратен. Английските приятели с които бях ме попитаха дали това е Българската национална музика. Взе ми доста време да им обесня че това е само временно явление и може би ще се запише в черната история на България. Дано да съм прав.
131
11
 
7
 
! Отговори
Даниел преди 13 години
Аз такива ги харесвам.
130
4
 
8
 
! Отговори
alice_in_wonderland преди 13 години
и пак до 109Колкото до "...и затлъстяването естествено се вписва в чалга-културата (junk food за тялото и душата) и някак не е гот..." не съм съгласна,яденето на *** е болест на съвременното общество,не е само БГ явление и е характерно за хората от по-ниската социална класа.Далеч не съм тръгнала да защитавам чалгата,напротив...тя е индикатор за гнилостта на обществото но не и първопричина за загниването му.
129
3
 
4
 
! Отговори
oooooeeeeee преди 13 години
prehoda na bg kam demokracia e saprovoden ot chalga.samo bairak im trebe na tia ora! da jivee rokendrola!!!
128
3
 
30
 
! Отговори
Хаджи Ахил преди 13 години
Призововам всички висококултурни и морални българи да не слушат и гледат чалга. Аз точно така правя-не ги гледам и слушам и не се възмущавам от певиците. А вие хем ги гледате и слушате хем ги плюете. Какъв ви е проблема? Взимаш дистанционното, щракаш на друга програма и готово.
127
3
 
11
 
! Отговори
alice_in_wonderland преди 13 години
До 109Абе не съм съгласна с термина"по-добри изгледи",кое му е по-добрето?!Знаеш ли колко смъртни случаи има на година от анорексия ,булимия,проблеми със сърцето в следствие на тези състояния?!Знаеш ли какъв е стандарта за здравословно тегло/не манекенско/?!Явно не знаеш!Здравословното тегло се достига с здравословна,добре балансирана храна в нормални количества.Щом за теб е нормално и здравословно някой да кара на по пакетче солети и 2 кафета на ден за да е ненормално слаб ти си в грешка.
126
11
 
5
 
! Отговори
до 125 преди 13 години
Браво,да бях ти платил нямаше да напишеш това!Ти си доказателство за това,че дори човек да не слуша чалга,това не означава,че е умен!Не можеш да разбереш защо аджеба професор е написано в кавички,много си смешен,въпреки че не слушаш чалга!Професор не е обида за чалгарите,а е смешно ,че вие се правите на такива,затова са и тези кавички!Аз не съм видял още някой чалгар да злослови напр.: смърт на рапърите!Това е невъзможно,нашите души са нежни,възпяваме любовта и секса!Вие уж сте културни,а злобни
125
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** чалгарииии айде У Лево а ?