Мъжете с широки лица – склонни да лъжат и изневеряват

Имаме по-големи основания да дадем доверие на хора като Хю Лори
6 юли 2011 15:47, Елка Василева
7
Мъжете с широки лица – склонни да лъжат и изневеряват
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Мъжете, които изневеряват и лъжат, са с по-широки лица от тези, на които можем изцяло да се доверим, пише в. "Дейли мейл", като се позовава на изследване, проведено в университета Уисконсин-Милуоки.

Ако направим паралел със света на знаменитостите, имаме по-големи основания да дарим с доверието си хора като Хю Лори и и Дейвид Тенънт, отколкото да заложим на кръглоликия вечен сваляч Джак Никълсън или на неверника Уейн Руни.

Новото откритие ни връща към френологията, пише вестникът, викторианското схващане, според което личностните черти на характера се отразяват върху формата на лицето. Но така или иначе научният екип, воден от д-р Михаел Хаселхун, е сигурен в заключенията си, потвърдени в два отделни експеримента.

"Ние доказахме, че мъжете с по-широки лица, които изследвахме, се чувстват по-силни и това тяхно чувство за превъзходство ги води към по-нискоетични постъпки, които включват изневярата и лъжата", каза Хаселхун.

Досега учените еволюционисти отричаха да има някаква връзка между външния вид на човека и неговата честност или подлост. Хората с малки очички и широки лица би трябвало да излъчват негативни послания и по-трудно да намират партньорки и да се сдобиват с деца.

Така че по време на дългите години еволюция тези черти би трябвало да изчезнат. Но признаците на безчестие са се запазили, защото те естествено са се вплели с някои достойнства, които жените считат за интересни, като чар и заможност.

Екипът на д-р Хаселхун провел два експеримента. В първия 192 бизнес студенти били включени в игра, в която изпълнявали различни роли. По двойки те трябвало да се правят на продавачи, които биха се съгласили да продадат къщата си, ако предназначението й се запази. И на купувач, който иска да я превърне в хотел. По време на играта двойките провеждали преговори по електронната поща, докато постигнели сделка.

Студентите от мъжки пол с широки лица били по-склонни да лъжат за истинските намерения от останалите.

Във втория експеримент на 103 студенти било обещано да участват в лотария за 50 долара, като постигнат даден резултат с хвърляне на зарове. Своите точки участниците сами трябвало да въведат в компютър, като им било заявено, че няма да бъдат наблюдавани.

Участниците с широки лица масово надписали резултатите си.

В предварително раздадени въпросници широколиките студенти си признали, че се чувстват по-могъщи от останалите. Което според учените подхранвало чувството им за безнаказаност, пише в. "Дейли мейл".


(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
5
 
! Отговори
Бай Хой преди 12 години
Преди малко, под статията за корейските или незнам-там-кви-си поредни учЕни изследвали 144 мъже и извадили универсална формула за дължината на пениса, написах, че е крупна простотия. Тука - същото. Ако изследването се проведе в Бг, ще се окаже, че 100% от студентите са излъгали за зарчетата. Независимо от формата на кратуните им. А на бас?
6
3
 
1
 
! Отговори
НаВинетуЖенаМу преди 12 години
М даа... аз не съм с широко лице, но съм готова да изневеря с Джак! ВЕДНАГА!!!
5
2
 
4
 
! Отговори
Ancho преди 12 години
Тоя грозник Рууни какъв сваляч, че камо ли и изневерник може да бъде? хахаха
4
1
 
8
 
! Отговори
браво преди 12 години
досега само френските и британските учени се изявяваха с разни интересни открити, време беше и на американските такива да открият нещо
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първолаците пишат по добре от този,който е писал статията.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Неграмотници
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой в днес.бг има сериозен проблем с пунктуацията...