Антверпен е европейски шампион по употреба на кокаин

Учени стигнали до този извод, като изследвали водата от канализацията
13 авг 2011 19:23,
30
Антверпен е европейски шампион по употреба на кокаин
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Водите от канализацията в Антверпен съдържат много по-голяма концентрация на кокаин в сравение с Лондон и Амстердам според  проучване на 21 големи европейски градове, съобщават местните  медии, цитирани от Франс прес.

Това е накарало учените да обявят, че в този голям град в западната част на Белгия кокаинът се радва на най-голям успех. Според предварителните резултати от проучването, което ще  бъде публикувано през есента, Антверпен изпреварва "леко" Лондон и Амстердам по следи от кокаин в канализационните води, заявява Александър Ван Нуйс, изследовател в университета в Антверпен,  цитиран в електронното издание на фламандския в. "Газет ван  Антверпен".

Проучването представлява актуализация на доклад от 2008 година, изготвен от университетите в Антверпен и Лиеж, уточни ученият. Навремето са били анализирани използваните води и повърхността на водите на реките в Белгия.

Тази година проучването е разширено в европейски мащаб, като водите на канализацията на 21 европейски градове са изследвани за следи от кокаин, амфетамини, екстази, хероин и метадон. Разликата между Антверпен, Лондон и Амстердам е прекалено малка при кокаина и "много голяма" в сравнение със  скандинавските страни, подчертава белгийският изследовател.

Като цяло най-голяма концентрация на незаконни вещества е открита или на местата, където се произвеждат, или където се разпространяват, изтъква Ван Нуйс. В използваните води на Белгия и Холандия има силна  концентрация на амфетамини и екстази, "което е логично предвид  това, че тези наркотици се произвеждат в тези страни", уточнява  ученият.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: кокаинАнтверпен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
3
 
! Отговори
AZ преди 12 години
zamerete vodite na sofiq,i 6te vi stane lo6o
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
navsqkade kadeto ima bogati ima kokain , normalnoo:)
28
3
 
3
 
! Отговори
марадона преди 12 години
искам в Антверпен
27
1
 
2
 
! Отговори
Нещо друго преди 12 години
Оня ден бях на един пазар .Около мен имаше разхвърлени празни кутии от цигари.Имаше 48 кутии без бандерол и само три с бандерол.И ние сме шампиони.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за неразбралите защо се изследва канализацията - защото следите от тези вещества в урината са показателни за употребата им от населевието
25
2
 
8
 
! Отговори
До 17 преди 12 години
Прав си... и то много, аз от години живея извън и като си дойда за малко, уж на почивка...за 1 месец последно си бях...свикнах да не поздравявам, когато вляза в магазин, понеже продавачките по принцип гледат така, все едно ще ги изнасилваш, а не да им направиш оборот, и когато поздравиш, те питат с култовото: "Ти ко шъ искъш?"...свикнах и със сервитьорките да говоря на "ти"... Жалко е...няма такава селяния и нека си остават такива, като Патриот, визирах го в пост 7.....
24
1
 
8
 
! Отговори
Справка преди 12 години
До 21: БВП-то на регион Антверпен за 2007 година е 57,3 милиарда евро, а на цялата държава България за 2011 година се очаква да е 77 милиарда лева. Правиш ли разлика между държава с 8 милиона население и регион с 900 хиляди души население?!
23
2
 
3
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
във всички, в които ние българите не сме
22
4
 
1
 
! Отговори
Мк преди 12 години
до 18Жалък си
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
17, в какви други отношения са по-напред хората в Антверпен?
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като човек е презадоволен започва да се чуди с какво да се занимава... и много хора решават да опитат наркотици. Които после им ***.ават животите...
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"..Холокостът унищожава голямата еврейска общност в Антверпен, но в следвоенните години там се заселват голям брой ортодоксални евреи и днес там се намира една от най-големите хасидистки общности в света.."
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"В използваните води на Белгия и Холандия има силна концентрация на амфетамини и екстази, "което е логично предвид това, че тези наркотици се произвеждат в тези страни", уточнява ученият."Ами пратете им Бибитко и Цвъцко да ги арестуват бе.Ха-Ха......тези двамата ако се появят там ще ги подгонят с камъни та чак до Африка.
17
3
 
28
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Евала, прав си! Може да са европейски шампион по шмъркане на кока, но са много по-напред и в други отношения, а ние тук сме европейски шампиони по чалга, простотия, беззаконие и жалък народ!
16
2
 
10
 
! Отговори
men преди 12 години
не е вярно. Бате ни Бойко е шампион. Той толкова магистрали е направил а вие така да се изгаврите в него. Какьв е тоя Антверпен бе, на него бой яде ли му се бе. Ей са ше му пуснем Цицко Шестака да го опандизи. ай сектир и медии.
15
3
 
44
 
! Отговори
Фанети Мазакура преди 12 години
Ако направят едно изследване на водите на остров Ибиза най-вероятно ще им се развали апаратурата.
14
22
 
9
 
! Отговори
МОРСКИ преди 12 години
АНВЕРСТ Е НАЙ- ИЗВРАТЕНИЯТ И ПЕД..КИ ГРАД В СВЕТА!!!
13
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МОЖЕ И ДА СА НАДРУСАНИ АМА ТОВА НЕ ИМ ПРЕЧИ ДА НАДУЯТ ЛУЕФСКИ
12
24
 
22
 
! Отговори
Разпад на България преди 12 години
България ще се разпадне в най-скоро време. В следствие на тежката продължаваща вече 22г. икономическа, морална и всякаква друга криза българите ще започнат съвсем да оскотяват и ще се задълбочи вече забелязващата се феодализация на страната. В резултат на това могат да се възползват външни сили като Турция, Сърбия и дори Македония които да се опитат да откъснат части от България. По този начин България ще се превърне в нещо като град-държава.
11
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен това значи точно обратното- че в Антверпен се друсат най-малко, след като предпочита да изхвърят кокаина в канализацията, вместо да го изшмъркат