Братя задигнали мост в САЩ и го продали за скрап

Двамата нарязали металното съоръжение с електрожен
Обновена: 16 окт 2011 15:25 | 16 окт 2011 15:13,
72
Братя задигнали мост в САЩ и го продали за скрап
Снимка: Архив, Reuters

Двама братя в САЩ са обвинени, че са откраднали мост в Западна Пенсилвания и са продали металната конструкция, тежащи 15 тона и половина, за скрап за над 5000 долара, предаде Асошиейтед прес.

24-годишният Бенджамин Артър Джоунс и 25-годишният Алекзандър Уилиамс Джоунс от Ню Касъл използвали електрожен, за да направят моста на парчета в края на септември или началото на октомври тази година.

Те са обвинени в престъпно поведение, кражба, получаване на крадена собственост и съучастничество, съобщи полицията.

Алекзандър Джоунс казал на компания за рециклиране на метални отпадъци, че има разрешение да нареже моста за скрап, и показал на служител на фирмата снимки на моста, направени с мобилния му телефон.

Фирмата се обадила на полицията. Дългият 15 метра и широк 6 метра мост Ковърт`с Кросинг се намирал в гориста местност на 100 км северно от Питсбърг.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 12 години
Преди години *** откраднаха моста пред Деветашката пещера - здрав стоманен мост, по който са минавали цистерни с гориво по жп-релси. Унищожавали са го бавно и методично, с оксижени. Сега Силвестър Сталоун ще построи нов мост за филма в България и ще ни го остави... Гордея се, че съм българин.
66
3
 
0
 
! Отговори
яаз преди 12 години
От древни времена се знае, че българското племе е крадливо племе. За нищо не става.
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хм... Как се реже на скрап железен мост в гориста местност ? Или е било мостче? И с какво от тази гориста местност са докарали желязото до пункта? Защото не вярвам да са под път и над път като при нас? И докато завода в Перник работи и цеха на Кремиковци, какви промени, какви пет лева? Докато не измъкнат и хирургическите пирони от оперираните, този ужас в страната няма да спре.
64
0
 
13
 
! Отговори
e3 преди 12 години
А у нас какво стана със закона за изкупуване на скрап? Само на думи ли остана?
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом в америка взеха да крадът желязо за срап, смятайте до къде са я доракарали.
62
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Показателна е разликата, че от фирмата изкупуваща скрап са уведомили полицията. Ако и тук беше така, нашите "братя" нямаше да имат основание да вършат зулуми.
61
0
 
3
 
! Отговори
of преди 12 години
Аха направо си ги представих как с елетрожен са рязали сигурно с дизелагрегат и едно ремарке електроди :D:D алоо автора да беше пробвал с оксижен по-близо щеше да си ;)
60
0
 
20
 
! Отговори
Мангусти гнусни преди 12 години
И като са ги спипали полицаите какво са казали - ''Иииииии берем жилязо щот сме гладни'Или просто нищо не са можли да кажат защото муцуните са им били подути от бой.... там си има отношение към престъпниците демокрация е все пак.....
59
2
 
7
 
! Отговори
някой преди 12 години
Това трябва да са някои от местните индианци ...
58
0
 
15
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
Боже, нашите *** вагони, релси и електрически далекопроводи транжират, а тия за един мост реват.
57
0
 
0
 
! Отговори
Леле мале преди 12 години
Точно така колега 51 - за да срежат това съоръжение с електрожен им трябва поне тон електроди, трафопост наблизо и няколкостотин метра свързващ кабел. Което на практика е невероятно. Работено е с пропан-бутан и кислород. Кислорода реже след като пламъка на горелката нагрее достатъчно метала, за да започне екзотермична самоподдържаща се реакция между желязото и кислорода.
56
2
 
29
 
! Отговори
Хан Крум преди 12 години
Пак лъжат янките. Имената на двамата "хубавци" са Хасан и Юсуф и не са от Пенсилвания а от Факултето и не са *** а CD Romi. Много ги бива американците да фалшифицират историята.
55
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези братя *** ли са били? Радвам се, че пак не сме изостанали! Това, че е бил откраднат моста до Деветашката пещера преди 7-8 години, за първи път го чувам! А ни лъжат, че американците ни били надминали! Какво ни ги хвалят само тези янки! Пак сме ги изправорили!
54
1
 
0
 
! Отговори
Закъсали са го ! преди 12 години
И ?
53
0
 
21
 
! Отговори
има и по-зле! преди 12 години
В един блок в нашия квартал посред бял ден откраднаха асансьора! Някакви се представили за техници, които уж извършвали ремонт, а всъщност пред погледа на всички живущи в блока най-нагло демонтирали асансьора и го отнесли. Така че всичко е възможно в днешно време ...
52
0
 
16
 
! Отговори
Кольо преди 12 години
Ние пак сме ги изпреварили - преди 7-8 години за една нощ някой сви моста до Деветашката пещера над р.Осъм. Тоя мост бая по-голям от американския - поне 30-на метра трябва да е бил :)За разлика, обаче, тука още не е ясно кой го е направил, докато в САЩ и мтрябваха само няколко дена.
51
0
 
2
 
! Отговори
Ime преди 12 години
Това го публикувахте преди 3/4 дни.
50
0
 
17
 
! Отговори
Журналисти! преди 12 години
Да не пропуснете да съобщите каква ще бъде присъдата за тези двама крадци, произнесена в САЩ! Да сравним тамошния "аршин" с нашия!
49
0
 
11
 
! Отговори
() преди 12 години
Мост към панделата.
48
0
 
5
 
! Отговори
Публиката преди 12 години
ЯКОООО! Искаме още !