Първи автомат в света за златни монети и бижута с диаманти

Луксозната машинка, монтирана в Мумбай, продава и златни и сребърни монети
28 окт 2011 23:10, Елка Василева
16
Първи автомат в света за златни монети и бижута с диаманти
Работник подбира диаманти в завод в индийския щат Гуджарат. Снимка: Архив Reuters

Индийска компания пусна машина, която определя като "първия автомат в света за продажба на златни и сребърни монети и бижута, инкрустирани с диаманти", предаде Франс прес.

Групата „Гитанджали“ монтира този луксозен автомат в търговски център в Мумбай, финансовата столица на Индия по случай Дивали - празника на светлината, който бе отбелязан в сряда в цялата страна.

Индийците, които са най-големите потребители на злато в света, вярват, че периодът около Дивали е благоприятен за покупки на злато и бижута.

"Автоматът е първият по рода си в света и ще отбележи революция в процеса на купуване на ценни метали и бижута", заяви директорът на „Гитанджали“ Санджев Агарвал, цитиран от АФП.

Клиентите на този автомат могат да избират сред 36 различни продукта, модели и цени, които са от 1000 рупии (близо 14 евро) до 30 000 рупии (близо 430 евро), пише БТА. Плащанията се правят с карта или в брой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 12 години
Турчино,братко!!
15
1
 
1
 
! Отговори
До 12 преди 12 години
Ти си нещо много осведомен,да не си се пробвал????хихих
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали Индия е една сред най-богатите страни,може да си го позволи!!!хахахахахаха
13
1
 
2
 
! Отговори
Банкоразбивач преди 12 години
Дано не вградят и автоматично оръжие,в случай че банкоматът се "манипулира".
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първият такъв автомат беше монтиран в Германия преди около 5 години, вече има десетки, има няколко и в Дубай. Може да се купят различни кюлчета злато, с цена до 30 000 евро. Автоматите имат специална обшивка, вратите са с 12 панти и повече и са немска изработка. На днес.бг нещо им издиша информацията, а може и преводачите...
11
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
e,sa bih se nadyhal nqkoi da me prostrelq s 30 patrona i da oceleq :D
10
4
 
3
 
! Отговори
DO Turkish преди 12 години
Ех , *** кисело е тва пусно грозде :)) Друго си е да пътуваш където ти душа иска из Европа :)) а , ти иначе какво очакваш се едно аз да влезна в турски форум с ник Kurdish , как мислиш как ли ще ме посрещнат . а?
9
2
 
9
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
Turkey абе кой сме се хванали не е прокопсал ...Разбихме Византия , Великата Турска Тмперия ,Огромния Съветски Съюз.В момента ЕС и САЩ ги друса тежка криза ...а ако се хванем за Китай Индия и путинова РОССИЯ значи супер тежка хуманитарна криза за половината земни жители !
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То па луд ли си бе.По голяма любов от турчина към българина е имало само от немеца към еврейна през ВСВ.Пази боже от тая вашта любов... с топора и алах акбар.
7
2
 
10
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Този автомат действа вече 5-та година в Кривунделово.Намира се в Индцентрълбанк,който е най...големия филиал изнесен тук за източна Европа.Много е удобен,при различни семейни поводи;годежи,сватби,свалки и е на раположение с богат асортимент.Най-ефтините дрънкулки са от 50000 хиляди рупии,а най..скъпите които пуска автоматаса от 1,5 милиона рупии.Вземал съм и от двете бижута,като единствената разлика е,че цял ден си губя,докато...вкарам милиона в машинката и другита на опашката...протестират.
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Говори си свободно пък ти ... Ако чакаш одобрение никога няма да го получиш, то не е и важно, просто кажи каквото имаш за казване ...
5
6
 
36
 
! Отговори
Turkey преди 12 години
Добре добре извинявам се, аз забравих,че съм в български форум! Тука се мразите и без причина:) Нищо не съм казал. Извинявайте.
4
28
 
5
 
! Отговори
do Turkey преди 12 години
Разбрала и е тиквата на Ванга.Просто една сляпа баба която беше достатъчно хитра за да си изкарва мангиза с лековерието на хората. Китай и Индия са бъдещето на света ако шефовете от ЕС,САЩ и Русия решат така.Те и досегашното си развитие дължат на тяхното благоволение..А иначе относно диамантите-щом най-скъпия е далеч под 1000 лева нещо май май са изкуствени.Естествените отхвърчат на цени от порядъка на 50 000 евро стратова цена за някакво мъничко кристалче..
3
9
 
29
 
! Отговори
Turkey преди 12 години
Що така с омраза бе човек, просто казах какво е казала ваща гадателка, лелелеле....
2
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отивай в Русия, знаеш ли колко ще ти е добре.По-големи *** са от нас.Отиди и в Индия като искаш.
1
16
 
25
 
! Отговори
Turkey преди 12 години
Ванга ви го е казала Русия + Китай + Индия ще е бъдещето и България ще е при тях! Никакъв ЕС не ни трябва!