Новият Стив Джобс е едва на 12 години

Томас Суарес вече има фирма за разработване на приложения
Обновена: 13 ное 2011 12:02 | 13 ное 2011 12:02, Елка Василева
44
Новият Стив Джобс е едва на 12 години
Снимка: Архив Reuters

За своеобразен наследник на покойния Стив Джобс вече не може да се определя 27-годишният създател на Facebook Марк Зукърбърг, а далеч по-млада личност, пише в. "Кориере дела сера".

Това е Томас Суарес. Той е едва на 12 години и дори няма право да си създаде профил във Facebook, защото за там трябва да си на 13 години. Въпреки това Томас, който е от Саут бей в Калифорния, вече има своя собствена фирма за разработване на приложения за айФони, айПоди и айПади.

Името на компанията си талантливият младеж е заимствал от "хранителното" име на компанията на Стив Джобс Епъл /в превод ябълка/. Фирмата на Томас обаче се казва Керът корпорейшън /в превод Корпорация морков/.

Фирмата вече е разработила приложение, наречено Късметът на земята, чрез което всеки може да прогнозира какъв ще е късметът на нашата планета за конкретния ден. Второто приложение е шеговита игра с Джъстийн Бийбър.

Неотдавна Томас говори пред специалисти по компютърните технологии на форум в Манхатън бийч. Там той подчерта, че неговата фирма помага на младите хора да
разработват приложения за мобилни телефони, така както спортните клубове помагат на млади таланти да станат големи спортисти.

Томас сподели, че негов източник на вдъхновение е Стив Джобс и разказа, че е създал в училището си клуб за млади таланти в областта на разработването на приложения за мобилните устройства.


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: Стив ДжобсТомас Суарес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз се радвам за лапето зщото още няма 12 и вече е дал насока на живота си ! Компютрите не са само за игри и чат ! Но в Бг явно като си лапе трябва да си модерен (нищо че си без пари) *** нацепен и чалгар ! като гледам сегашното поколение какво е и как израства направо се чудя къде да избягам
41
1
 
2
 
! Отговори
СПАСИТЕЛ НА БЪЛГАРИ преди 12 години
НА ТЪПИТЕ АМЕРИКАНЦИ - ТЪПИТЕ ИМ РАЗРАБОТКИ
40
0
 
2
 
! Отговори
Arven преди 12 години
Да той няма право да се регистрира във Фейсбук, но има право да регистрира фирма 12 годишен...и какво ли толкова е имал да каже пред специалистите на този технологичен форум???
39
1
 
15
 
! Отговори
полудевам полечка преди 12 години
Роди се новата Мата Хари.момиченце казало на майка си:- Мамо, вчера като те нямаше, татко доведе една леличка, сложи я на леглото, съблече я..- О-о-о, я тихо, тихо, ще го разкажеш довечера, баща ти като се прибере и седнем да вечеряме!Седнали да вечерят и майката казала:- Кажи сега, моето момиче, това което искаше да ми кажеш днес?- Ами вчера, като те нямаше, татко доведе една леличка, сложи я на леглото, съблече я, разтвори и краката и й мушна онова, дето чичо Иван ти го слагаше в устата
38
2
 
9
 
! Отговори
полудевам полечка преди 12 години
Целта е:татковците и майките, диви юзери да купят на малки гноми компютри видиш ли още от яслата.По този начин ПРОСТОТИЯТА ще бъде с децата им през целият им живот.
37
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей тия вече се чудят ква глупост да пуснат, трябва ли дори да обяснявам по-колко различни начина цялата статия е ***?Първо - малолетните не могат да имат фирмиВторо - приложение, което ти казва късмета? Сериозно? "Уменията" необходими за да се направи "приложение" което да ти изписва глупости се "пише" точно за 15 минути, след около 30 минути "обучение" Трето - това, че 5 *** са си направили труда да свалят това "приложение" което няма никакво реално приложение не значи нищо...
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те медиите утре ако решат, че някое 5-годишно хлапе, играещо на тетрис на лаптоп ще е бъдещия Бил Гейст - никак няма да се учудя. Това хлапе освен ораторски способности и с ЦЕЛИ ДВЕ създадени приложения ако е новия Стив - здраве му кажи... Мама и тати сигурно папкат бая парички от хлапето :)))
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе едно време "великите" хора са измисляли неща, които коренно са променяли начина ни на живот- електричеството, ваксините, ДВГ, стъклото, микрочиповете...а в днешно време измислил някой някаква игра, в която вместо патки стреляш демони и дракони и хайдееееееееее, новия гений на нашето време.
34
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе шушляк, не личи по нищо ,че би могъл да си в чужбина.Толкова неграмотен там няма кой да те търпи!!"гобернатор"!?!? май още пазаруваш в ГУМ-а на село!"поеньиял""мафиотцкият" ох село, селооооо само можеш да метаеш за чужбина!!!
33
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Томас Суарес вече има фирма за разработване на приложения"Е й? Едно е да имаш друго да го създадеш. Ама мама и тати като са паралии капризите на децата нямат край. Може да купят фирма. Може даже да платят на някой журналист да пише за фирмата и момченцето да се покаже колко е печен още на 12 :))))
32
18
 
3
 
! Отговори
Шушляков преди 12 години
ХаХа тоя Томас Суарес ако трябва да се сравнява повече подхожда да го сравняваме с Росенка Плевнелиев ! Дребен все още не потребен и до там ненужен но умело прави прогнози като врачката Росенка в ГУМ-а в Благоевград хахаха . Според мен трябва Да очакваме тоя невръстник да го видим като гобернатор или ел цонистки президент на САЩ . След полу човекът Буш младчи всичко може да се очаква . А малкият се види че е с поеньиял остава да се осветли покровителят му ( Цветелина Бориславова Иво Прокопиев ) или мафиотцкият му кръг като отози на плевнята агнешките главички . Стив Джопс е тръгнал от нищото и са се борили с концепции , иновации и са успели но Той и компанията му са живяли в САЩ били са свободни да творят . Искам да ви кажа че навсякъде човек с идея и концепция може да започне собствен бизнес да създаде продукт и да го продаде ако щете и в ибеи . В БГ обаче за всичко се иска лиценз , подкупи и да имаш чадър от смрадлив шушляк (полицай) и политик ако бизнесът ти е напреднала фаза .Така че колкото по-далечот БГ толкова по-добре . Аз напуснах през 1983 г *** комунистическата *** а вие какво чакате ?
31
0
 
8
 
! Отговори
дръвен шоп преди 12 години
Добре де, почти всичките ми познати пишат софтуер, за линукс, за android, в това число и аз. Стив Джобсс беше човек с визия(това не означава готин външен вид неграмотници, научете си езика), способен да предвижда интересите на ИТ общността. Иначе аз първата си програма я написах на 10 и кво. Програмисти бол! Колкото до Джобс... той не беше програмист. Тази статия ми напомня за *** изказвания че Бил Гейтс е гний, щото програмирал Windows (ест от *** опитващи се да се направят интерес
30
4
 
39
 
! Отговори
селянин преди 12 години
То пък голям праз да имаш профил в бука?Към него е вързана програма на американските спец служби за крадене на информация,следене и нарушаване на човешките права.Ама като стане на 13 години пръдльото ще може да навири *** и той с другите пръдльовци.
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Епа и аз правим чудеса и познавам още много млади хора в България дето правят ама нема кой да пише за тех, щот са ни по-интересни тия у Хамерика... Айде поздрави от селУ!
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мобилните платформите дават шанс на всякакви пишман програмисти да лапат пари... приложения за шанс на Земята. WTF... I don't even know...
27
19
 
30
 
! Отговори
Чингиз хан преди 12 години
Няма втори Леонардо да Винчи, няма втори Микеланджело... И втори Стив Джобс няма да има. Никога! Той е неповторим.
26
2
 
22
 
! Отговори
До 15 преди 12 години
Българче не знам, ама със сигурност е македонче...
25
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Направил цели две безсмислени приложения и вече е новия Стив Джобс??? Или просто "Керът корпорейшън" си е платила солидно за реклама на в. "Кориере дела ***"? Тоя няма още лична карта, но вече е с фирма! Аз пък съм Дарт Вейдър, приятно ми е!!!
24
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А сега като прочетох какви приложения е направил въпросния пич.. Аз на 12-год възраст писах програми на Паскал за смятане на квадратни уравнения, но към 14-15 почнах да се занимавам с Delphi и да правя GUI неща... и всъщност съм писал и по-сложни неща от "Късметът на Земята".
23
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изгубил си е детството, а после никой няма да му го върне...