Без панталон в метрото през зимата? Защо пък не

40 души се включиха във флашмоб в софийското метро
Обновена: 10 яну 2012 09:29 | 9 яну 2012 12:40, Красимир Ангелов
229

Снимка: Димитър Калиновски, SWIFT GAP EVENTS
Виж други галерии »

 

В метрото без панталон. Тази на пръв поглед смущаваща гледка в студения зимен ден навярно е изненадала редица софиянци в неделния следобед.

Всъщност подобен род събитие вече е традиция за Ню Йорк, Лондон и Милано и е известно като "No Pants Subway Ride".

Този януари и София се записа редом до трите космополитни града, като в събитието се включиха над 40 души на възраст между 17 и 57 години.

Целта бе забавление за участниците и откъсване от ежедневието, което ни заобикаля, както и един вид социален експеримент за реакцията на случайните пътници, посочиха организаторите от SWIfT GAP, които правят пореден флашмоб в София. В навечерието на Коледа над 40 ентусиасти се събраха в столичния "The Mall", където пяха коледни песни на изненаданите софиянци.

Без панталон в метрото през зимата? Защо пък не
Коледният флашмоб в столичния The Mall.

Идеята на No Pants Subway Ride е проста: Случайни минувачи се качват в мотриса на метрото на отделни спирки в средата на зимата, без панталони.

Участниците се държат така, сякаш не се познават един друг, като всички те носят зимни палта, шапки, шалове и ръкавици. Всичко изглежда нормално, освен едно - липсата на панталони.

Пътуването в метрополитена по гащи се зароди в Ню Йорк през 2002 г. Примерът на нюйоркчаните се оказа заразителен и вече редица мегаполиси по света също организират подобни прояви.

В британската столица в неделя 150 души се включиха в начинанието. В Милано пък ентусиастите бяха около 100 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
1
 
1
 
! Отговори
БайМъдо преди 12 години
До кога ли ще се опитваме да копираме всичко от Хамериканците , нито имат нашата ценностна система ( ако на някой му е останала ) нито имат нашият манталитет ( за съжаление много подтиснат ) , на някой луд му скимнало да си свали панталоните е няма лошо .. ама защо трябва да се правим на клоуни ? Ако утре някой ч*ка *** на улицата и тук ли ще го пробаваме ?
185
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
mnogo qkooooo <3
184
5
 
3
 
! Отговори
Ахаха до 212 преди 12 години
Според теб българина е оскотял ,защото не приема за нормално ходенето по бельо и не разбира защо трябва да се копират простотии от Америка.Значи морал , семейни ценности ,чест , общество за теб са непознати думи или такива без значение... Ако българите са оскотяло ,то то е точно защото морала отиде по дяволите и всичко е пошло и гадно принизено. Простащината владее! Въпросното "забавно" изпълнение по *** е просто демонстрация на това!
183
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Идеята на No Pants Subway Ride е проста""Проста", "простовата", "просташка" - объркали са думата хората....
182
2
 
5
 
! Отговори
М.У. преди 12 години
""Идеята на No Pants Subway Ride е проста: Случайни минувачи се качват в мотриса на метрото на отделни спирки в средата на зимата, без панталони.Идеята била проста, *** аз лично не виждам никаква съществена идея в цялата тая простотия...А нашия "мегаполис" и той да не остане назад хахахах
181
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dogodina i az shte doida :D
180
4
 
3
 
! Отговори
до 204 преди 12 години
за твоя информация, докато ти коментираш тук, първите проби за шистов газ са направени !
179
3
 
2
 
! Отговори
до 219 преди 12 години
нема как - аз съм шефа :))) а още нямам раздвоение на личността, че да викам себе си :)
178
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
218, ти пък кво се палиш, все едно не се правиш, че работиш в момента :) я викни шефа да го питам аз пълна заплата ли ще ти плати в края на месеца или ще има удръжки за киснене по форумите ХАХА
177
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"и за да не ме питате "Защо не учиш тогава?" имам Информатика ! "А ти що не си учиш по информатика, ами чатиш, бе? А?!?Я викни другарката учителка да й напиша нещо! ;)Не бе, сериозно, що не си учиш, а блееш в сайтовете?
176
5
 
5
 
! Отговори
продължение от Долни преди 12 години
И не всички flashmob-и са такива..има танци има песни,много различни са..запознаваш се с хора,които са интересни и забавни,а не като повечето коментатори (хора седящи си вкъщи и плашещи се от "външния свят"..) И впрочем аз съм ученик и съм си в училище и за да не ме питате "Защо не учиш тогава?" имам Информатика !
175
5
 
8
 
! Отговори
Деди Йоцо преди 12 години
Тия диванета немат ли си друга работа, ми се прават на санкюлоти по метрото? Пуста гьостерица...
174
4
 
4
 
! Отговори
До всички преди 12 години
Аз бях там и ще отговоря на някои от въпросите До 213-Това по принцип са снимки от организаторите и съвсем не са всички,от сайта са качили съвсем малка част от тях.Имаше снимки на хората участвали в това и на реакциите на пътниците..До въпроса,защо няма "женско" или това коч парти ли е ? ..същия отговор : Има много снимки,имаше доста момичета,но просто не са качени снимки със тях.
173
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе селяния! Само не знам нашите ли гледат от хамериканците или те от нас - все пак неотдавна беше нормално за нЕкои индивиди да си ходят по потник, анцуНг и джапанки, като на село. А и като видиш тинейджърите ни как се чудят какво още да си съблекат... Та като нищо може да се окаже, че хамериканците са го изплагиатствали от нас.
172
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е нали се води и "социален експеримент за реакцията на случайните пътници"? що тогава не са заснели и нечия изненадана физиономия?! щеше да е по-забавно...
171
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По коментарите ви си личи колко деградирал е българина. Оскотял е меко казано, не знам дали има определение за толкова бедни душевно индивиди като вас. Били безделници и наркомани, хората искали хляб....вие нормални ли сте??? защо всичко свързвате с хляба и защо решихте, че хората са повече безделници от вас, киснещите по цял ден във форумите, бълвайки злобни коментари ??? как точно решихте, че сте с нещо повече от тези хора и, че имате право да ги съдите за нещо подобно ?? *** сте вие, миша
170
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво означава метросексуален. Дали първите мъже без *** които са се возили в метрото да са се обезкосмявали. Знае ли някой?
169
8
 
7
 
! Отговори
до 207 преди 12 години
Ти се бъркаш хората искат по- добър живот и някой дето се прави на смахнат по улиците НЕ може да им го осигури. Същия тоя уж загрижен за усмивките на хората дали като влезе някъде поздравява? Дали се усмихва на непознат и пожелава "хубав ден" ? Дали посяга на помогне да старец да пресече? На друг да се качи в превозно средство? НАДАЛИ ! Театър колко сме велики и как правим нещо за хората НЕ върви в България!
168
9
 
10
 
! Отговори
до 206 преди 12 години
Бъркаш се, хората искат по-малко негативни типажи като теб и тогава ежедневието ни би било много по-приятно!!!
167
11
 
20
 
! Отговори
:) преди 12 години
Не само преписвате простотии от американците , ами се и кефите на себе си... Влезли си уж с имената ( всеки може да напише каквото си иска име) и се и защитават ,та даже и плюсчета си цъкат. Усмивки им се привидели , хората развеселили... Вие луди ли сте? Човек се усмихва и подигравателно и злорадо и още как ли не. Защо си мислите ,че косматите ви крака могат да развеселят и променят ежедневието на хората? Те искат ХЛЯБ ,а не *** поамериканчени зрелища!