Спортинг и португалската преса погнаха Божинов

Определиха поведението му като егоистично действие на твърда резерва
Обновена: 20 яну 2012 15:09 | 20 яну 2012 11:32, Георги Пешев
92
Спортинг и португалската преса погнаха Божинов

Българският нападател на португалския Спортинг Лисабон Валери Божинов може да си отнесе сериозно наказание от клубния си отбор заради това, че изпълни дузпа в двубоя от Купата на Португалия срещу Морейрензе.

Роденият в Горна Оряховица нападател си позволи да бие отсъдения наказателен удар в 92-ата минута, въпреки че Мати Фернандес е трябвало да изпълни дузпата.

След като Спортинг получи правото да изпълни удар от "бялата точка", Божинов на своя глава взе топката и дори избута свой съотборник, който очевидно се чудеше какво прави българинът.

В крайна сметка нападателят пропусна дузпата и това коства победата на неговия отбор, а в официалния сайт на лисабонския клуб излязоха със становище по случая.

"Административното ръководство на Спортинг иска да съобщи, че с оглед на някои събития по време на мача с Морейрензе, ще започне разследване срещу Валери Божинов", пише в страницата на "лъвовете".

Бившият футболист на Парма е твърда резерва в португалския столичен клуб и Домингош Пациенциа очевидно вече се чуди за какво го е взел в състава си.

Още по темата

След като Божинов пропусна дузпата, феновете на Спортинг бурно го освиркаха. Португалските медии също са критични към българския национал.

Лисабонското издание "Рекорд" оповестява, че спорът на Божинов за това кой да изпълни дузпата е бил с чилийския халф Матиас Фернандес и се отчита, че българинът може да си го отнесе за постъпката си.

Същото издание отбелязва, че треньорът на лисабонци Домингош Пациенциа може да накаже сурово Божинов, като не е изключено българинът да бъде изваден от първия отбор.

"Това е вътрешен въпрос. Не съм на тази пресконференция, за да казвам кои е трябвало да изпълни дузпата", заяви видимо ядосаният специалист.

"С течение на времето ще знам какви мерки да предприема и ще разберете, ако има нещо", добави той.

Друго португалско издание - "О'Жого, също не спести критиките към българина, като определи действията му като егоистични и недисциплинирани.

"Егоизмът и липсата на дисциплина на Божинов направиха картинката още по-тъмна", коментира изданието.

"Забележете, това не беше действие на звезда на клуба, която иска да изпълни дузпата, за да донесе победата на отбора си. Това бе гневно избухване на една твърда резерва, която е от скоро в клуба", пише в коментара си за случката изданието.

Вижте видео от издънката на Божинов в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: Валери Божинов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.