Жените се оказват по-добри в паркирането

Отнема им повечко време, но пък го правят по-удачно
Обновена: 1 фев 2012 15:01 | 31 яну 2012 07:03, Елка Василева
104
Жените се оказват по-добри в паркирането
Снимка: архив, Reuters

Жените не могат да паркират коли - тази максима се оказва невярна и плод на предразсъдъци, твърдят британски специалисти, наблюдавали навиците на мъжете и на жените при паркиране на техните возила, пише в. "Дейли телеграф".

Наблюдението, извършено тайно, е показало, че жените са по-добри от мъжете в маневрите.

На дамите може и да им отнема повече време, за да паркират колата си, но когато го направят, автомобилите им се оказват точно в средата на мястото за паркиране.

Жените се оказват и по-добри в намирането на подходящо място за паркиране и са по-склонни да спазват правилата, посочени им от инструкторите за паркиране.

Проучването е било извършено от британската компания за поддържане на паркинги Ен Си Пи. Тя е наблюдавала в продължение на месец 2500 водачи, паркиращи на 700 паркинга из Великобритания.

Наблюдението показало, че мъжете често пъти карали прекалено бързо из паркингите и пропускали да забележат свободните места. Когато най-после паркирали колите си на свободно място, мъжете много рядко правели допълнителни маневри, за да разположат колата в центъра му.

В края на изследването на жените и мъжете е била дадена глобална оценка за паркиране. Жените получават оценка 13,4 от 20 възможни, а мъжете 12,3 от 20 възможни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: паркиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Нищо лично дами, но за мен жена в колата е като *** с граната...Цунки
90
0
 
2
 
! Отговори
до Гергана преди 12 години
ХАахахаха стига си се излагала.... Човек с магистратури едва ли би допуснал такава смешна грешка!-жалко за теб! Колкото до бизнеса..... може би той не е свързан с "***"муване, иначе щеше да знаеш как се пише тази дума! ***, ***, че няма накъде повече!
89
0
 
5
 
! Отговори
признавам си честно преди 12 години
"Жените се оказват и по-добри в намирането на подходящо място за паркиране " - е те там е ключа от загадката: и аз като паркирам си търся такова място, че да е най-широко и най-лесно за паркиране; ако може и да са 3 свободни места, съм най-щастлива! И по възможност да няма коли, които да ме чакат. Тогава си паркирам перфектно. Ама само тогава ;))))
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не съм съгласен !!!! Виждал съм как паркират - повечето "слухово" или оставят колата както застане ... Въпреки, че има и такива мъже, но са много по-малко.
87
0
 
3
 
! Отговори
Ники преди 12 години
до г-н анонимния :), а пък съм виждала мъж да шие гоблен и жена да не може да държи иглата , да се сбием и който победи ........ :)
86
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам защо жените се засягат, когато някой им каже, че не стават за шофьори. Аз не бих се засегнал ако някой ми каже, че не мога да бродирам, примерно.
85
3
 
1
 
! Отговори
Гергана преди 12 години
Г-н Грамотният, ето тази неграмотната, има две магистратури, говори три езика и има собствен бизнес. И съм постигнала това с интелект, който явно ти нямаш. П.С. "Най са ми смешни ей такива жалки комплексирани коментатори като 97, които имат толкова интелект, че им стига единствено да напишат "грамотен просташки" коментар, аргументиран от правописна грешка!" ХА ХА ХА
84
2
 
5
 
! Отговори
неграмотници преди 12 години
Най са ми смешни ей такива коментатори като ГЕРГАНА... няма интелект, неграмотна и бездарна женска, която решила, че КОРМУВАМ се пише с У....е изразила компетентно мнение :D hahahaha колко сте жалки....
83
3
 
5
 
! Отговори
hahahah преди 12 години
Кви са тези глупости... хахаха как няма да паркират правилно, като са като зайци пръднали в тръстика....оглеждат се като паднали от Марс и не знаят къде се намират :D Аз съм ставал свидетел как жена обръща колата на платно за 1 кола, цели 45 минути.... дам направи го... но с цената на какво....??? Може би на горивото или на нервите на тези които я чакат.. 3 метра надолу имаше място за обръщане... грам съобразителност и интуиция няма в женските ви глави зад волана! 1 на милион е жена шофьор! хаха
82
1
 
3
 
! Отговори
до 123 преди 12 години
ха, иска ти се :)))
81
9
 
5
 
! Отговори
123 преди 12 години
жена в колата е само да вдига краката.
80
1
 
11
 
! Отговори
млад учЕн преди 12 години
Интересно,че всички "уникални" открития се правят от "британски специалисти" или "британски професори". Това ме навежда на мисълта,че на Острова има много опасен радиационен фон,който води до...вижда се какво.
79
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BULLSHIT!!!
78
4
 
4
 
! Отговори
Ники преди 12 години
Да, Гергана точно това се опитвам да обясня, знам ,че часовете не са достатъчни в курсовете, но за всички е така, споря защото аз съм положила усилия и не само аз, да се науча, взех си допълнителни часове за полигон и се учех да паркирам и после и с моята кола ходих, за да съм спокойна , знам какво мога , а тук го обърнахме на бойно поле и подигравки летят.Аз просто споделих ,че съм доволна от себе си ,че мога да паркирам елате да гледате :) особено господин анонимния :)
77
4
 
8
 
! Отговори
леля Гошо преди 12 години
Аз съм най-добрата в паркирането.Практикувам йога и паркирам с ОММММ, защото по този начин усещам вибрациите на околните коли. Даже не гледам и парктроника си ми е в главата!(кола карам от 20 години, а съм жена от 7)
76
6
 
6
 
! Отговори
Гергана до Ники преди 12 години
Ники, съгласна съм че е глупаво да се окачествяват способностите зад волана според пола. На мен ми е обидно като чуя изказвания от типа "жените не стават за шофьори". Аз съм се возила при много мъже, които не мисля че се справят по-добре от мен, но никога не съм правила подобни заключвния за тях. Според мен това че някой (мъж или жена) прави нещо по-различно или по-бавно от теб, или с повече затруднения, не означава че не може да го прави.
75
5
 
6
 
! Отговори
Гергана преди 12 години
А относно паркирането, значете ли че това не е задължителен критерий на изпита по курмуване и затова малко инструктори си правят труда да изобщо да те научат как става по лесно.
74
3
 
6
 
! Отговори
niki преди 12 години
Звучи направо обидно.Както има лоши шофьори мъже,така има и жени лоши шофьори.Шофьор съм от 30 години и смея да твърдя,че малко мъже ногат да ме конкурират.Нищо лично,но да се определят качества и способности по полов признак е най-малкото несериозно.
73
4
 
5
 
! Отговори
Гергана преди 12 години
Имам книжка от 4 години и съм навъртяла около 300 000км.Смея да твърдя че съм добър шофьор. Всяко начало е трудно, но всичко е в практиката. Факт е, че повечето жените нямат много практика зад волана и от там идва идеята, че не стават за шофьори.Жените са по страхливи но и по-отговорни.Само се замислете колко мъже позволяват на жените им да ги возят?!В съвременното общество все повече жени имат лични автомобили и възможност да подобрят уменията си зад волана и да променят това нелепо твърдение.
72
2
 
1
 
! Отговори
Ники преди 12 години
да благодаря беше много мил, с този кръст, но не съм ти фенка,мисля си дали тези изводи за това как паркирали жените , не са от твоята жена, сег аще чакам да я похвалиш ,че тя не е от тия :)