Жените се оказват по-добри в паркирането

Отнема им повечко време, но пък го правят по-удачно
Обновена: 1 фев 2012 15:01 | 31 яну 2012 07:03, Елка Василева
104
Жените се оказват по-добри в паркирането
Снимка: архив, Reuters

Жените не могат да паркират коли - тази максима се оказва невярна и плод на предразсъдъци, твърдят британски специалисти, наблюдавали навиците на мъжете и на жените при паркиране на техните возила, пише в. "Дейли телеграф".

Наблюдението, извършено тайно, е показало, че жените са по-добри от мъжете в маневрите.

На дамите може и да им отнема повече време, за да паркират колата си, но когато го направят, автомобилите им се оказват точно в средата на мястото за паркиране.

Жените се оказват и по-добри в намирането на подходящо място за паркиране и са по-склонни да спазват правилата, посочени им от инструкторите за паркиране.

Проучването е било извършено от британската компания за поддържане на паркинги Ен Си Пи. Тя е наблюдавала в продължение на месец 2500 водачи, паркиращи на 700 паркинга из Великобритания.

Наблюдението показало, че мъжете често пъти карали прекалено бързо из паркингите и пропускали да забележат свободните места. Когато най-после паркирали колите си на свободно място, мъжете много рядко правели допълнителни маневри, за да разположат колата в центъра му.

В края на изследването на жените и мъжете е била дадена глобална оценка за паркиране. Жените получават оценка 13,4 от 20 възможни, а мъжете 12,3 от 20 възможни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: паркиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
6
 
12
 
! Отговори
смях преди 12 години
жена+паркиране=ХАХАХАХАнищо лично, просто ФАКТ!
70
5
 
17
 
! Отговори
Жена преди 12 години
Това са глупости! Смея да твърдя, 4е съм много добра шофьорка (баща ми беше състезател и държеше да се науча добре и от около 10 годишна ме водеше по полигоните). За 6 години с книжка имам мнооого навъртяни километри, но когато трябва да паркирам си търся поне 2 места едно до друго, за да съм по- сигурна. Вярно е, че жените са зле с ориентацията.
69
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Практика и желание му е майката, независимо дали е мъж или жена. От 2 години имам книжка и все още не съм сигурен в маневрите си и в паркирането.
68
1
 
3
 
! Отговори
ники преди 12 години
не не е комплексарщина , а просто съвпадение, освен това не се пише с име , а с "анонимен " и се губи връзката, реагирах да какво лошо има ,участвам в някакъв диалог, повторих това което писах преди това ,не обичам обобщенията, и не мисля ,че може да даваш такива характесристики за хора ,които не познаваш, не разбирам защо в тези форуми все има нападки,споделих мой опит случка смешна или страшна зависи кой как поглежда , сега ме разпъни на кръста и да свършваме ок :)
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не съм казала за теб а за това че се спори тук кой по добър е бил жената или мъжа сякаш има някакво значение за някой
66
4
 
2
 
! Отговори
ники преди 12 години
чия комплексарщина е , казах че не ми харесват обобщенията
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
74 коментара за това кой по добър шофер е жената или мъжа яко комплексарщина
64
5
 
5
 
! Отговори
ники преди 12 години
Да виждала съм разни мъже специалисти , а и дами които немогат да шофират и паркират.Не ми харесва този общ знаменател - мъжете така , а жените иначе.Знаеш ли жена съм и при първото ми излиане с колата на работа още нямах самочувствие на шофьор, помолих колега - професионален шофьир да ми паркира колата (нашата улица е много оживена и това ме притесни), и я чукна в стълба на тротоара лекао защото аз го спрях , от тогава сама си я паркирам и смея да твърдя , че е много добре ........
63
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Познавам една,като се прибира оставя колата буквално на улицата и вика баща си да я паркира.А майката на един съученик не може да кара назад.Когато паркира,паркира напред.А когато и свърши работното време,вика някой случаен минувач да и изкара колата на заден ход.Не се бъзикам.И това далеч не са единични случаи.Да сте чували мъж да оставя колата си на улицата,защото не може да паркира или да кара назад?Има си неща,които жените ги могат много по-добре от нас,но паркирането не е сред тях.Природа:)
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да часовете са малко .. аз карах на 34 часа и смея да твърдя, че не ми бяха достатъчни.Да взех изпита от първия път, но поне 1-2 години ми трябваха после за да се отпусна, че да си карам по -спокойно
61
1
 
16
 
! Отговори
до 68 преди 12 години
Ако ще Господ да ти е инструктор, за 30 УЧЕБНИ часа, шофьор не можеш да станеш. Години, години..
60
2
 
7
 
! Отговори
@!@!@!@ преди 12 години
Толкова са добри, че една малоумница ми потроши колата докато беше паркирана. Айде научете се най-накрая, че колите не летят и че не може да паркираш върху друга кола!!!
59
2
 
5
 
! Отговори
до Легендата преди 12 години
Ами да ти имам инструктора, който ти е показал как се паркира непосредствено преди изпита ...ЕВАЛА ЗА ТОЗИ ИНСТРУКТОР ... за това има толкова некадърници по улиците(не казвам, че ти си!!!), защото има такива инструктори.Всеки час кормуване когато карах курсовете инструктора ме караше да паркирам- назад, напред, успоредно..На полигон, в градски условия .. на всякъде..
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Джурналята .. научно доказано е, че мъжът много по-лесно и добре се ориентира в пространството (паркиране, GPS, габарити на кола и т.н.).Не, не обиждам жените.Просто са го доказали..Както мъжете за някой неща по бавно се оправят от колкото жените..
57
2
 
5
 
! Отговори
Коко преди 12 години
Абе хора, не се ли усещате!?!?!?! Пишат се статии, целящи да предизвикат повече коментари, а оттам и повече импресии в сайта.
56
2
 
5
 
! Отговори
Легендата преди 12 години
Истината е, че младите шофьори 99% нямат никаква идея как се паркира. Лично мен преди 3 години инструкторът ми ме взе половин час преди изпита и ми обясни как се паркира и го направих по един път паралелно и направо. После като си взех кола доста време обикалях докато си намеря място като за мен. Накрая се изнервих и няколко вечери по ред цяла вечер се мъчех да паркирам в най-скапаните места само и само да се науча. Със знанията които ми бяха достатъчни за изпита никога нямаше да се оправя.
55
2
 
6
 
! Отговори
Омо преди 12 години
И преди британците са писали всякакви глупости, но това чупи тъпометъра.
54
3
 
8
 
! Отговори
MAliii преди 12 години
TOVA E PULGA GLUPOST !!! KOq Glupava Avtorka go e post-nala !!?
53
14
 
6
 
! Отговори
driver преди 12 години
Аз пък си мислех, че коплексарите са на изчезване....Като прочетох коментарите се обедих, че съм в гоооооооооляма грешка.
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някакви странни критерии са използвали за това "изследване".паркирането с много маневри показва несигурност и по-лошо паркиране. Още повече, че като цяло при жените проблема е в липсата на усещане за пространството. По същата причина обикновено им е по-трудно да се ориентират с карта или JPS. Разбира се има и жени който карат много добре, но са малко. Повечето реагират неадекватно в критична ситуация и по правилата. Което не е толкова за адмирации колкото го изкарват тук.