Жените се оказват по-добри в паркирането

Отнема им повечко време, но пък го правят по-удачно
Обновена: 1 фев 2012 15:01 | 31 яну 2012 07:03, Елка Василева
104
Жените се оказват по-добри в паркирането
Снимка: архив, Reuters

Жените не могат да паркират коли - тази максима се оказва невярна и плод на предразсъдъци, твърдят британски специалисти, наблюдавали навиците на мъжете и на жените при паркиране на техните возила, пише в. "Дейли телеграф".

Наблюдението, извършено тайно, е показало, че жените са по-добри от мъжете в маневрите.

На дамите може и да им отнема повече време, за да паркират колата си, но когато го направят, автомобилите им се оказват точно в средата на мястото за паркиране.

Жените се оказват и по-добри в намирането на подходящо място за паркиране и са по-склонни да спазват правилата, посочени им от инструкторите за паркиране.

Проучването е било извършено от британската компания за поддържане на паркинги Ен Си Пи. Тя е наблюдавала в продължение на месец 2500 водачи, паркиращи на 700 паркинга из Великобритания.

Наблюдението показало, че мъжете често пъти карали прекалено бързо из паркингите и пропускали да забележат свободните места. Когато най-после паркирали колите си на свободно място, мъжете много рядко правели допълнителни маневри, за да разположат колата в центъра му.

В края на изследването на жените и мъжете е била дадена глобална оценка за паркиране. Жените получават оценка 13,4 от 20 възможни, а мъжете 12,3 от 20 възможни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: паркиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
23
 
! Отговори
- преди 12 години
90% от хората които не са карали на полигон не може да паркират!
50
2
 
18
 
! Отговори
xXx преди 12 години
Поредната статия, с която се цели да се избият типичните женски комплекси. Жените могат много неща по-добре от нас, но шофирането не им се отдава! това даже самите те си го признават.
49
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
този мит от години се насажда от медиите, че жените били добри шофьорки. приказки на търкалета се казва. винаги се движат неадекватно, мудно и нерешително в елементарни ситуации на пътя. обикновено създават и задръствания на поразия. става въпрос за елементарна експедитивност. мисля, че много жени от "модернизъм и гъзария" се качиха на автомобилите, или по-скоро от парвенющина. ако слезнат от колите и си гледат и обръщат внимание на децата си, проблемите в държавата ще намалеят наполовина.
48
5
 
15
 
! Отговори
Hetfield преди 12 години
Да бе да... и един мърмот завиваше шоколад! Жените паркирали по-добре - смяяяяях!
47
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди години бях в един екип,все шофери се бяхме събрали :).Та търсим си място за паркиране и едно място съвсем близо до офиса,но много тясно всеки един от нас го подмина.Идва нашата колежка спира поглежда мястото и с 3 маневри паркира без проблем :) Та има и много добри шоферки момчета.
46
21
 
11
 
! Отговори
Rezon преди 12 години
В повечето случаи на жените им се налага да шофират и с много усилие се научават на почти всичко. А колкото до коментар 50 - кофти разсъждаваш братле най - вероятно благодарение на такива като теб на нашите жени им се е наложило да извършват типично мъжки дейности и да се научават да могат всичко.....Трябва да приемем поражението, че жените ни надминаха в доста неща......
45
7
 
6
 
! Отговори
antavrio преди 12 години
ТОВА МОЖЕ БИ Е ТАКА ЗА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ та ние сме една малка страна,без традиций в много отношения като цивилизованите страни,доскоро нямаше и хубави возила в страната ни,а и статистиките ни са част от корупционната игра на редица служби и инстанций.Много смело е да се твърди че селяните за няколко години се превъзпитаха и станаха господа и дами.
44
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
- Знаете ли защо жените живеят по-дълго от мъжете?- Защото господ ги компенсира за загубеното време за паркиране.ето че и британските учени го разбраха.
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Внимание Българският Мъж е Застрашен и изчезващ вид ! Поредната простотия ......
42
0
 
12
 
! Отговори
гого преди 12 години
браво на 45 една жена на която не и е замръзнал мозъка браво!
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Паркират добре назад!
40
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
до 18 неграмотен е баща ти че те е направил толкова рогата
39
0
 
22
 
! Отговори
Kaka преди 12 години
Повечето мъже карат от малки за кеф, а повечето жени се качват да карат щото им се налага,тъй че жените да не се сърдят, практика и мерак се иска. Аз карам от 14 годишна, но не съм добър шофьор
38
2
 
14
 
! Отговори
гого преди 12 години
като стана сутрин и погледна на паркинга виждам две коли на две дами все едно пиян си е захвърлил дрехата така паркират повечето от дамите а тоя дето е написал статията или е луд или е от женски пол
37
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дъщеря ме паркира перфектно и от раз.Направо понякога и се чудя как успява.Дори съседи и се чудят, че жена паркира толкова бързо и перфектно!
36
4
 
11
 
! Отговори
hma преди 12 години
Поредната журналистическа измислица, няма значение пола всичко зависи от индивида и от идивидуалните спосбности, всичко останало е само излишни приказки.
35
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това на снимката с една маневра не можете да го паркирате! Ще се наложи доста да се маневрира напред-назад...P.S. Не става дума за ферарито.
34
1
 
6
 
! Отговори
до №31 преди 12 години
И евреин-миньор!
33
1
 
8
 
! Отговори
продълж. от 33 преди 12 години
С карането назад нямам никакви проблеми. Неведнъж ми се е случвало някой да е задръстил улицата и да ми се налага да се връщам на заден с по няколко сантиметра разстояние от двете страни до паркирали коли или кофи за ***. Но да паркирам на заден - мога, само, ако има място за поне три коли. И като ги гледам, повечето колежки са майсторки като мен.
32
5
 
6
 
! Отговори
бай Ганьо преди 12 години
Имат опит от паркиране на *** си :))) На порнофилмите даже се вижда как като се извади си го наместват :)))))