Жените се оказват по-добри в паркирането

Отнема им повечко време, но пък го правят по-удачно
Обновена: 1 фев 2012 15:01 | 31 яну 2012 07:03, Елка Василева
104
Жените се оказват по-добри в паркирането
Снимка: архив, Reuters

Жените не могат да паркират коли - тази максима се оказва невярна и плод на предразсъдъци, твърдят британски специалисти, наблюдавали навиците на мъжете и на жените при паркиране на техните возила, пише в. "Дейли телеграф".

Наблюдението, извършено тайно, е показало, че жените са по-добри от мъжете в маневрите.

На дамите може и да им отнема повече време, за да паркират колата си, но когато го направят, автомобилите им се оказват точно в средата на мястото за паркиране.

Жените се оказват и по-добри в намирането на подходящо място за паркиране и са по-склонни да спазват правилата, посочени им от инструкторите за паркиране.

Проучването е било извършено от британската компания за поддържане на паркинги Ен Си Пи. Тя е наблюдавала в продължение на месец 2500 водачи, паркиращи на 700 паркинга из Великобритания.

Наблюдението показало, че мъжете често пъти карали прекалено бързо из паркингите и пропускали да забележат свободните места. Когато най-после паркирали колите си на свободно място, мъжете много рядко правели допълнителни маневри, за да разположат колата в центъра му.

В края на изследването на жените и мъжете е била дадена глобална оценка за паркиране. Жените получават оценка 13,4 от 20 възможни, а мъжете 12,3 от 20 възможни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: паркиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доооообре!!!
30
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За някои жени може и да е вярно, но за повечето не е.Аз лично добре шофирам, по-добре от много мъже. Случи се, че след като си купих кола дойде време, подобно на сегашното - сняг и студ. Събраха се много почивни дни за новогодишните празници и София се изпразни. С един комшия, пенсиониран инструктор, потеглихме да се уча. По няколко часа на ден въртях геврека, прекарваше ме по заледени баири и ме понаучи. Но паркирането? За толкова години не го усвоих. Познавам само една жена, която го умее.
29
1
 
13
 
! Отговори
dedo преди 12 години
Аз също готвя перфектно, след 30-40 часса опити правя чудни сандвичи :)
28
6
 
17
 
! Отговори
1912 преди 12 години
Не знам какво е това проучване, но аз знам за едно друго проучване дето казва, че ***-скиор, гей-боксьор и жена-шофьор няма.
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не отричам, че познавам жени, паркиращи перфектно, както и мъже, които на място за камион не могат да спрат, но като цяло жените се справят много по-трудно с габаритите на колата и карането назад.
26
6
 
11
 
! Отговори
Dafaq преди 12 години
Жените освен да паркират напречно на място за две коли, друго нищо не могат да свършат
25
17
 
8
 
! Отговори
преди 12 години
Просто мъжете са по-мързеливи, а някои от тях с неправилното си и често пъти направо нагло паркиране искат да кажат: "Вижте ме, мога да паркирам както си искам!!!"А не знаят, че чакам такива като тях с ГОЛЯМ нож в ръка, да им разпоря гумите!!!
24
7
 
27
 
! Отговори
инструктора преди 12 години
Като чуя за английските учени и ми става ясно, че е поредната глупост.Всъщност жените наистина са по-добри в паркирането, но не на автомобили, а на една част от тялото на мъжа.Паркират го ***, орално, вагинално...За това ви обичаме мили дами и няма да ви се сърдим много, когато за пореден път сте ужулили калника, ограли вратата, остъргали джантата в бордюра, прецакали съединителя от хилядите маневри, че колата във вашите ръце гори 2-3 литра повече, че не знаете кога да сменяте скоростите..
23
3
 
17
 
! Отговори
Епикур преди 12 години
Сигурно защото паркирането е свързано с връткане на геврека, а на жените това им е специалитет! :)))
22
3
 
9
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
Провери си ти какво си написала и тогава говори за неграмотност... Даже си и вярваш.
21
2
 
12
 
! Отговори
Анализатор преди 12 години
.... и все пак да не забравяме че статията е писана и базирана за тъпите смотани англичани които ги бива само да философстват. И те както и хамерите са 1 дол дренки. А ние нямаме нищо общо с тия *** , във всяко отношение.
20
5
 
12
 
! Отговори
Орлин- до 18 преди 12 години
Нещо комплекси ли избиваме, миличка?
19
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съгласен съм, че има жени, които се справят в пъти по-добре от мъжете. Но процентно съотношението е в полза на мъжете, приемете го. И това не е защото мъжете са по-добри, а е защото при жените няма толкова много практика колкото при мъжете.Какво се опитвам да кажа?В шофирането всичко е практика.
18
1
 
10
 
! Отговори
BG преди 12 години
Голяма работа са жените :)))
17
1
 
23
 
! Отговори
Мъж преди 12 години
кажете сега колеги на статии или на очите си ще вярвате айде стига глупости жените като седнат зад волана не знаят къде се намират не искам да се подигравам имам приятелки които шофират добре и не ме е страх да се возя при тях но те се събират на пръстите на едната ми ръка айде хубав ден и успех с паркирането
16
38
 
8
 
! Отговори
:)))) преди 12 години
Не само че HE паркирате по-добре от жените, но сте и неграмотни. Вижте се как пишете! И не само тук! Но какво да ви правим, няма да ви се сърдим, нали сте на изчезване...
15
2
 
10
 
! Отговори
Яни преди 12 години
Зависи... ако говорим като цяло жените са зле не само в паркирането, но има и жени на които половината мъже виха завидели. Предразсъдък ли е незнам, но за 10 години имам 4 катастрофи, всичките причинени от жени след грубо нарушение на правилника. За пример - неспиране на знак STOP. Гледал съм и пред нас как една мацка 45мин. се опитва да паркира на място на което би влязъл малък камион и от толкова много маневри удари колите паркирани пред нея и зад нея:)
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
плюс това жените са способни да паркират на 2 километра от там където отиват, ако мястото за паркиране не позволява да се паркира там поне ТИР ...+ мъжете може да паркират от раз, но почти винаги можем да си намерим място да паркираме, докато жените ще обикалят минимум 30мин докато намерят "подходящо" и после още толкова време ще маневрират докато паркират.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
13 не се разбира или не искаш да разбереш? Освен, че съм сложил "я" вместо "ю" на едно място, другото е напълно ясно.
12
13
 
6
 
! Отговори
Току-що паркирала преди 12 години
Мъжете са перфектни във всичко. Особено у нас! Точно те са, обаче, които паркират от раз, под ъгъл, без да се съобразяват с другите шофьори. Жените наистина правят по няколко маневри, докато установят, че са точно по средата на мястото за паркиране. Защото мислят и за останалите, не само за себе си.