Кой ще бъде най-бърз с палачинката

Забавни състезания с тиган в ръка в Лондон и Вашингтон
22 фев 2012 16:46,
10

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Във вторник, последния ден преди Великия пост за католическия свят, във Вашингтон и Лондон се забавляваха на състезания, но не какви да е, а бягане с палачинки. 

Участниците в надпреварата трябва да преобърнат палачинката във въздуха три пъти, докато пробягат разстояние от 30 метра и всеки път вкусотията трябва да се приземи в тигана.

Във Великобритания състезанието се проведе с благотворителна цел.

Надбягването с палачинки започва в Англия през далечната 1445 г. Начало на традицията дава домакиня от графство Бъкингамшир, която била толкова заета с приготвянето на палачинки, че забравила църковната служба. Когато чула камбаната, жената хукнала към църквата с тиган в ръка, обръщайки палачинката в него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
14
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Абе Нерез *** и всички останали тарикати, я си теглете по един куршум и не дразнете с присъствието си....къде видя тук да се пише за световна криза, та пак я намеси? Хората се забавляват просто, вчера беше международния ден на палачинката...........Да не говорим, че англичаните за никаква криза не са ти виновни, ама иначе си голям разбирач
3
0
 
0
 
! Отговори
jitan преди 12 години
Аз обърнах 5 пъти палачинката на времето за да се предпазя от жената и то на зиг- заг бягане в кухнята,така че тия могат само да ми духат прахта
2
1
 
4
 
! Отговори
киро преди 12 години
дайте ги на мен,аз ще ви ги пазя палачинките,не ги хабете
1
5
 
2
 
! Отговори
яна преди 12 години
ти нормален ли си?