Половината от жените са развили зависимост към козметиката

За много жени лицето без грим е непривлекателно
1 мар 2012 13:12, Елка Василева
49
Половината от жените са развили зависимост към козметиката
Половината от жените са развили зависимост към козметиката. Снимка: архив, Reuters

Изследване, извършено от американски специалисти от "Харис интерактив" за фондацията "Център Ренфру", е показало, че почти петдесет на сто от жените са недоволни от това как изглежда лицето им без грим и буквално са развили зависимост към козметиката, съобщи в. "Дейли мейл".

За много жени лицето без грим е непривлекателно. Те не си представят как биха могли да излязат от вкъщи без "бойната си украса". От 1292 анкетирани 44% са заявили, че дават много ниска оценка на външния си вид, ако не са гримирани. Нещо повече, 16% са уверени, че са грозни без козметика. 14% имат чувството, че са "разголени", а други 14% се стесняват, ако излязат на улицата, без да са се гримирали.

48% от анкетираните отдават предпочитание на грима, а 32% се чувстват по-добре с козметика на лицето. 44% признават, че използват козметичните средства, за да прикрият недостатъците по лицето си. Една четвърт от запитаните споделят, че са започнали да се гримират, още когато са били на 13-годишна възраст и дори по-млади.

Според експертите резултатите от анкетата красноречиво доказват, че в обществото съществува нездраво отношение към козметиката. Подобно поведение може да се превърне в първа крачка към възникване на по-сериозни проблеми, включително здравословни.

Адриан Реслър от фондацията "Център Ренфру" предполага, че за съвременните жени козметиката се е превърнала в средство за самозащита, скриваща недоволството от външния вид и ниската самооценка, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: гримженикозметика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
14
 
16
 
! Отговори
мейкъп преди 12 години
Ето защо мъжете са естествено красивата част от човечеството!
3
12
 
18
 
! Отговори
xaxa преди 12 години
На коментиращите в днес бг жените им не ползват грим и въпреки това са по красиви от мис вселена в пъти и по изтънчени от принцесата на Монако!
2
13
 
14
 
! Отговори
... преди 12 години
Щото толкова им е акъла на жените ...
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BRAVO na amerikanskite specialisti za poreden put! aide u desno >

Спонсорирани публикации