Половината от жените са развили зависимост към козметиката

За много жени лицето без грим е непривлекателно
1 мар 2012 13:12, Елка Василева
49
Половината от жените са развили зависимост към козметиката
Половината от жените са развили зависимост към козметиката. Снимка: архив, Reuters

Изследване, извършено от американски специалисти от "Харис интерактив" за фондацията "Център Ренфру", е показало, че почти петдесет на сто от жените са недоволни от това как изглежда лицето им без грим и буквално са развили зависимост към козметиката, съобщи в. "Дейли мейл".

За много жени лицето без грим е непривлекателно. Те не си представят как биха могли да излязат от вкъщи без "бойната си украса". От 1292 анкетирани 44% са заявили, че дават много ниска оценка на външния си вид, ако не са гримирани. Нещо повече, 16% са уверени, че са грозни без козметика. 14% имат чувството, че са "разголени", а други 14% се стесняват, ако излязат на улицата, без да са се гримирали.

48% от анкетираните отдават предпочитание на грима, а 32% се чувстват по-добре с козметика на лицето. 44% признават, че използват козметичните средства, за да прикрият недостатъците по лицето си. Една четвърт от запитаните споделят, че са започнали да се гримират, още когато са били на 13-годишна възраст и дори по-млади.

Според експертите резултатите от анкетата красноречиво доказват, че в обществото съществува нездраво отношение към козметиката. Подобно поведение може да се превърне в първа крачка към възникване на по-сериозни проблеми, включително здравословни.

Адриан Реслър от фондацията "Център Ренфру" предполага, че за съвременните жени козметиката се е превърнала в средство за самозащита, скриваща недоволството от външния вид и ниската самооценка, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: гримженикозметика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
1
 
! Отговори
Ася преди 12 години
Само половината ли ? Мисля,че процента трябва да се поувеличи ! Като всяка зависимост - трудно за отказване. Истината е в умереното й използване. Аз се опитвам да се гримирам само през работната седмица,а събота и неделя лицето ми да си почива ( ако разбира се,не излизам някъде вечер през почивните дни ).Това се отнася за декоративната козметика. Но думата козметика включва в себе си и кремовете,серумите,лосионите,маските за лице и т.нат.които всяка уважаваща себе си жена употребява ежедневно.
43
0
 
5
 
! Отговори
White Rabbit преди 12 години
тъпите американци си мислят, че целия свят има психични болести, само защото те са безмозъчни същества !
42
1
 
2
 
! Отговори
Месия- жена преди 12 години
Бедните мъже- с какво ли се събуждат...
41
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 12 години
До "Аз съм" - имам две деца, за трето още не съм се престрашила, макар че съпругът ми иска 4:) Още са ми малки децата, на 3 и 6 години, но след 1-2 години може и да размисля и за трето:)
40
2
 
4
 
! Отговори
123 преди 12 години
42,съгласна съм с теб напълно.Жена съм,на 38 години,красива,никога не съм ползвала грим или разни кремове.Имам по-хубава кожа от повечето млади момичета и никой не ми дава повече от 25-26г.Мисля,че за това има заслуга,освен гена,липсата на терор върху кожата с разни "полезни кремове".
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
40,и аз това викам-щом има рпедлагане,значи има и търсене:)))
38
0
 
28
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
Всички мъже така говорите, ама като мине по улицата някоя направена на клоун *** гледате като невиждали, а някое бледо момиче без грим и прическа няма да му обърнете внимание , макар да има естествена красота. Така, че може да спестиш обясненията.
37
2
 
5
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
Абе братчед и ти нищо не каза, ама айде...
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ъъъ, Силвия, той, бащата на приятелката ти, не е имал предвид спирала от гримовия арсенал... По-скоро е имал предвид прочутата фраза на Наполеон за жените - и от нея е направил извод за спиралата, но не на очите, а... абе на друго място.
35
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ааа, не, Една (28). За колежките ти съм съгласен, и аз съм виждал жени, гурелясали като тридневен пияница... Това не е срамота, срамота е за онзи, който ги търпи в офиса си. Дотук добре... Но с първата част на изказването ти не съм съгласен. Аз пък никога не съм виждал жена, която да изглежда по-добре с грим, отколкото БЕЗ него. И нямам предвид само в леглото, а и на улицата, вкъщи, в заведение... Е, малко грим е допустим - около очите да речем, малко червило... но обикновено е излишен. Винаги.
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен просто нашенките държът да се вижда от 100км,че са се гримиралиа.А цаката на качествената козметика и похват в гримирането,е да не личи,че има грим.Очни линии,бонбонени червила,прически като кошници, едни треси,едни екстеншъни(на наш бг.език-изк.кичури,ама нали сме модерни!),едни вафли и масури,едни мигли.....И вървят едни полуголи жени,прилични на кабаретни танцьорки посред бяк ден....Има и такива облечени с вкус и грмирани колкото и както трябва,но са прекалено малко!
33
1
 
9
 
! Отговори
askhole преди 12 години
31, точно това казвам- не е върпосът колко, а как се гримираш. Познавам жени, които нансасят много продукти и им стои супер свежо и нежно. Има такива които и с 1 молив, червило, руж и пудра и приличат на чучела. Има разлика козметиката, честно, кичът го има при евтините. Диор няма да ти лансира кич и кофти неща.. Ама тук българките нямат навика да купуват качествена и хубава козметика , дори и да имат парите- ще даде паритеза грезен ***, ама не и за качествена хубава козметика.
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе то така ,ама трябва да я хванеш тръгнала до магазина(само),че да е само по фондьотен и спирала.Силве,заради такива като бащата на приятеля ти сме на такова дередже-клонирани фолкаджийки.Ако му е толкова привлекателна идеята да се гримира той като отива до бензиностанцията.Разглези се мъжката част от човечеството!Ама да ви кажа има предлагане,щото има търсене-явно на повечето мъже им харесва жените да изглеждат като к..ви(повечето се и държат като такива).
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Целта на грима е да разкрасява,много ясно е че ще се гримираме!
30
2
 
22
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
Не се пъни толкова! Не всеки може да си позволи такава козметика, айде моля ти се фолкпевиците ползват скъпа козметика и приличат на чучела, някои жени ползват по-достъпна и имат много по-добър вид. Ако не знаеш как да се гримираш не Диор каквото и да сложиш пак ще изглеждаш зле!
29
11
 
6
 
! Отговори
askhole преди 12 години
Съвременната козметика не задушава кожата-това всяка образована и информирана потребителка знае.Няма голяма компания, която да продава вредни продукти.Нито Диор, нито Шанел, нито Ланком ще си рискуват реномето и пазрните дялове. Въпросът може да не е колко, а как се гримират- има жени , които и с малко грим могат да се направят на клоуни. Може и доста грим да сложиш и пак да стои нежно, елегантно. Зависи каква козметика ползва. Само "всезнаещите и уж хубави" българки все мислят, че знаят повече
28
4
 
7
 
! Отговори
Фалшиви Инициали преди 12 години
Студент, ти ако не можеш да познаеш под една спирала и един фон дьо тен, дали е красива жената и се налага да чакаш до следващата сутрин , си за никъде братче :D
27
3
 
21
 
! Отговори
една преди 12 години
Няма какво да се лъжеме, жените, които изглеждат добре без капка грим са изключително малко. Никой не говори за чалгаджийски грим, китосани лица и изкуствени мигли, но жената трябва да се поддържа и да се старае да има свеж вид. Имам колежки, които идват сутрин на работа едва ли не без да са си измили очите и да се се срешили, ами извинете ме, ама е срамота!
26
0
 
9
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
Не живеем във филм. Целта на грима във филмите има съвсем друга цел, различна от това актьорите, играещи в тях да са просто красиви.
25
0
 
10
 
! Отговори
ОХ преди 12 години
Всичко трябва да е с мярка и според случая. Според мен проблемът не би трябвало да е за и против грима, а по-скоро кога, колко, и как. Едно е да срещнеш жена като цветен телевизор през деня, не гримирана, а нацапотена. Друго е, когато е когато е с мярка, и с грим според случая. Не може да се отрече гримът, когато ни помага да прикрием недостатък и да подчертаем друго. Но и "с мокра кърпа в ръка ще ти сваля цялата красота" също не го отричам.