Мис, мис, ама мъж

Сменилата пола си Джена участва в "Мис Вселена Канада"
4 апр 2012 20:00, Елка Василева
87
Мис, мис, ама мъж
Джена Талакова. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Транссексуалната участничка в "Мис Вселена" призова организаторите коренно да променят правилата в конкурса, след като бе допусната да участва в националния му етап "Мис Вселена Канада", предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

23-годишната Джена Талакова беше скандално дисквалифицирана, след като се оказа, че е скрила от организаторите, че се е родила мъж.

"Организаторите на "Мис Вселена" разрешават на Джена Талакова да участва в конкурса "2012 Мис Вселена Канада", при условие, че тя отговаря на правните норми за признаване на пола в Канада и на тези, които важат и за други международни състезания", пише в тяхно комюнике, без да се уточняват конкретно споменатите
норми.

Милиардерът Доналд Тръмп, който държи правата на конкурса, пожела от своя страна на участничката "късмет в надпреварата за короната".

По-рано във вторник Талакова и нейната адвокатка Глория Олред призоваха организаторите да изяснят позицията си, като показаха копие на паспорта на Талакова, в който тя е записана от женски пол, шофьорската й книжка, където е указано същото, и свидетелството й за раждане.

Първоначално 23-годишната Джена Талакова от Ванкувър бе дисвалифицирана, тъй като се оказа мъж. Но на 19 години тя решила да смени пола си и се превърнала в изящно женско създание. Въпреки това тя не отговаряше на един от критериите на конкурса да бъде "естествено родена жена", посочва БТА.

Хората на Тръмп ревизираха решението си и допуснаха Джена до конкурса. Но красавицата и нейната адвокатка призоваха организаторите да отменят "дискриминационната" клауза за участие - "естествено родена жена".

"Не бих желала и други момичета да пострадат от същото унижение, което аз преживях", заяви Талакова. "Аз съм жена и се почувствах разсипана, след като ме отстраниха от конкурса. Аз не искам никакво специално отношение, а правото да се състезавам като всички останали!"

Адвокатката на красавицата Глория Олред от своя страна заяви, че тя и нейната клиентка държали на по-ясен ангажимент от страна на организаторите, в случай че тя спечели канадския етап от конкурса и бъде допусната до финалите на "Мис Вселена" без други пречки. Те призоваха Тръмп да премахне спорното условие за пола по рождение.

"Джена не поиска г-н Тръмп да доказва дали е мъж или не, да се рови в негови снимки като бебе и да разглежда анатомията му", каза адвокатката. "Не трябва и участничките да бъдат подлагани на подобно унижение!".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 84 май искаш да кажеш 'тоя' :D
71
4
 
4
 
! Отговори
до Мая преди 12 години
Майче, бръчките и критическата са част от живота и могат да те подминат само ако умреш млада. колкото и да е красиво това същество, ще си остане цял живот объркано, самотно и нещастно, щото животът не е само фръцкане и праскане
70
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая я разцепвам без да се замисля .
69
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно само не разбрах - макарите там ли са още?
68
7
 
6
 
! Отговори
Мая преди 12 години
Всеки селянин, който мисли, че нещо си било против природата, да вземе да се замисли колко неща против природата прави всяка минута и час. Природа не остана, само да вметна. Във всеки случай е по-красив/а от повечето пишещи тук злобни лелички с бръчки и чички в критическата с жени грозни като смъртта. Тялото е нейно, животът също. И какво ще си прави с пола си е лично нейна работа. Хора гласуващи за Цецка Цачева и Искра Фидосова не може да дават мнение за красота и правилност! ***!
67
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Идва ми да си повърна червата
66
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На такива конкурси изобщо не трябва да се допускат момичета с хирургически интервенции, а да се оценява само естествената красота. Този не стига , че е мъж, ами и от самолет се вижда, че има и ринопластика. Всичко му е изкуствено.
65
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото и да съм толерантна - гнусно ми е това, против природата е. Разбирам, че има такива хора, със сбъркан пол. Но това никога няма да стане истинска жена, в гените си е мъж, нито ще може да ражда. Не съм съгласна да ни изкривяват мисленето до там, че подобни неща да изглеждат нормални. Както и това с гейовете, макар че него вече (почти) го приех за нормално. Транссексуализмът обаче ми идва в повече.
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тва е доста хахаво, закакъв конукрс за красота говорим, ако се допускат толкова сериозни хирургични намеси ? Направо другият път да вземат някоя моделирана в студиото на пини фарина, поне човека се е доказал че прави шедьоври.Щитовидната жлеза и ябълката махат ли ги при тея операция, щото Това нещо ми се струва, че си има ябълка
63
1
 
1
 
! Отговори
до 78 преди 12 години
Тя е била толкова напълнена с женски хормони,че не виждам какво значение има дали тия хормони са по рождение,или набавяне с хапчета,жена или мъж си в зависимост от хормоните,како се пъне блратовчед ти,какви са тия селянии...
62
3
 
14
 
! Отговори
ПОЗНАТО преди 12 години
Брачеда беше в Америка в Чикаго и след, като се разведе си хвана едно гадже, което впоследствие се оказа, че навремето е било мъж.След като разбра за това брачеда беше изпаднал в криза и в продължение на 2-3 години не смееше да помисли за жена ... беше голяма трагедия. .......
61
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно си има мъже, които ги влече да ги еб*т. Жена е тя, ама няма месечен цикъл и не може да ражда.
60
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Тази може да е била мъж ама е по яка от Тоца Крокодила;-)
59
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Супер е момичето.Изглежда ли като МИС?!Изглежда!Какъв е проблема не разбирам тогава?!Какъв си бил биологически няма никакво значение.Важното е как се възприемаш и в каква роля се чувстваш щастлив и пълноценен в живота си.Пола е подробност важен е човека,индивида и който не го е разбрал все още не се различава много от безсловесните,немислещи твари.
58
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е има и истински жени, които по разни причини не могат да родят, така че не това е критерий. Ама не виждам защо да е дискриминация изискването да е родена жена. Така може някой ден да се жениш и да не знаеш това нещо до теб какво е.
57
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може ли да роди дете ? - НЕ ! Е каква жена е тогава?Аман от ненормалници дето се позовават на дискриминация и си вършат противоестествените простотии! Отвращават ме такива! Същото ми е отношението и към парадите на ***! Демонстрация на извратеното и противното на природата...Като си се родил различен се постарай да го превърнеш в плюс без да се навираш в очите на околните точно със сексуалността си!
56
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Nasilieto nad prirodata qwno nqma granici!
55
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Не е чак толкова красив/а/. Прилича на човек от жълтата раса.
54
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като е жена може ли да ражда? Деее ба и извратеняците
53
3
 
5
 
! Отговори
Ергений Минджев преди 12 години
На тая(тоя) от снимката кой знае колко пъти са й(му)очукали кофата,счупили прозорчето(задното)и продухали бурията(кюнеца),направо не е истина...!Кой знае и колко кожени краставици е изяла(изял)...