Откриха порно изображение на 37 000 г.

То е нарисувано в пещера в Югозападна Франция
15 май 2012 17:21, Елка Василева
109
Откриха порно изображение на 37 000 г.
Реплика на праисторическите рисунки от пещерата Ласко във Франция. Снимка: архив, Reuters

Международен екип антрополози откри в пещера в Югозападна Франция порно изображение на 37 хиляди години, което е най-старата форма на стенно изкуство, съобщиха АФП и "Дейли мейл", позовавайки се на публикация в САЩ.

Пещерните рисунки са върху 1,5-тонен блок от варовик в пещерата Абри Кастане, средище на оринякската праисторическа култура /от 40 000 до 28 000 години пр. Хр./

Оринякците са били първите съвременни хора в Европа, преки потомци на мигриралите от Африка племена преди 45 хиляди години, които постепенно изместили неандерталците, изчезнали преди 28 хиляди години.

Това скално убежище с площ около 300 квадратни метра е подслонявало група ловци на елени, установиха учени, чието изследване е публикувано в Годишника на Американската национална академия на науките.

Геоложки анализ доказа, че варовиковият блок е бил на два метра височина. Върху него има разнообразни рисунки. Една от тях изобразява женски полов орган. В други са представени фигури на коне, нарисувани с черни и червени краски. Третото изображение е на ранно подобие на кастанети. Рисунките показват, че изкуството е играло важна роля в обществения живот на първите съвременни хора.

"Обществото на оринякците не се е различавало съществено от съвременните общности, обяснява Рандъл Уайт, професор по антропология в университета в Ню Йорк и един от главните автори на изследването. Те са използвали разнообразни лични украшения и са правили скулптурки и стенни рисунки. По всичко личи, че
оринякците са имали доста богат език, тъй като е невъзможно да си представим сложността на техните концепции и технически умения без добре развита реч".

Абри Катане се намира в близост до световноизвестната пещера Ласко, която датира отпреди 17 хиляди години. В Ласко бяха открити множество рисунки на потомците на оринякците, пише БТА.
 


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
kireza преди 8 години
Яяяяяяяя,ама то и на древните им се искало бееее,а уж били прости и тъпи,с нечленоразделна реч.....я гледай свят какъв,само за чукане си мислели,рисували,писали,като че е най-сладкото нещо в живота:)))))Тююю развален свят,срама нямали а и времето си прахосвали със секса,няма колелото да изобретят та да не мъкнат дивеча на рамото....
:))))))))))))))))))
29
0
 
1
 
! Отговори
Дилдов преди 8 години
Едва ли ще се намери мозък в главата на автора на тази статия. Вероятно ъ редактора ви не е по малко *** да позволи публикуването и с това заглавие!
28
0
 
4
 
! Отговори
Chikatilo преди 8 години
Порно???? тцтццтцтцтцтццт колко сте зле днес.бг напраоооооооооо
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как бе то това е първото Македонско порно!!!
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тогава не съ знаели, че е порно изобразеното. Отде да знаят ората...
25
9
 
4
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Да не мислиш, че средновековна България е била по-хигиенична или напреднала от средновековна Франция??
24
5
 
15
 
! Отговори
Калугер до 29 преди 8 години
Дедо Господ е драскал проекти на човека преди да го направи. Това е една от скиците му. Планировал е как да са размножаваме и си го е драскал като чертожен план.
23
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната глупава статия в този глупав сайт.
22
5
 
6
 
! Отговори
BIX преди 8 години
ще ми е интересно коментара на набожните (Томас)????
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мдааа рисунката е на древна македонка
20
0
 
4
 
! Отговори
neno преди 8 години
Ne ti i trebva.
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък изобщо не разбирам какво е нарисувано на тази картина, някакви рога, елени ли, са крави ли са xD
18
4
 
53
 
! Отговори
Лили Иванова преди 8 години
В интерес на истината се надявах тези мой "кадри" да не излизат наяве. Тогава бях млада и подхождах по-лекомислено към тези неща.
17
0
 
10
 
! Отговори
rrrr преди 8 години
еми - секса си е хубаво нещо, сега и преди и едва ли ще има нещо по-хубаво от него занапред, как няма древните да го изографисат и в пещерите. И там е имало здрав секс :)
16
1
 
4
 
! Отговори
изумен преди 8 години
Да се тълкува правилно!"Татрата"е много як товарен камион от времето на соца и ако така изглежда редакторката си е готина здрава мадама.На тезгяха и можеха да плескат белот две карета заедно с писарите!
15
1
 
3
 
! Отговори
хигиенист преди 8 години
А какво пише за населяващите балканският полуостров
14
0
 
6
 
! Отговори
До 21 преди 8 години
Единственият въпрос, който се запитах, при четенето на Вашия коментар, е обмисляла ли сте смяна на дилъра?
13
5
 
4
 
! Отговори
Ужас преди 8 години
Долни френски фелационисти!То лизането може и те да са го измислили,но *** поне е измислил Ебането и заради него още продължава човешкия род!За това и на Българите може да се прекланят като на Христос,най малкото щот светия ДУХ нема възможност да запложда толкова Деви Марии непорочно...........Спокойно може да се каже,че СВЕТИЯ ДУХ е от бг и се подвизава на плажа във Варна!
12
0
 
7
 
! Отговори
Ratan преди 8 години
До сега не знаех, че жената имала ЕДИН-ЕДИНСТВЕН полов орган.
11
0
 
19
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 8 години
днес не виждам статия за Ким,явно ще трябва да го преместя на тази толкова изпълнена със смисъл жизненоважна статия