Жената обича метлата, но оставя метенето за мъжа

Нежният пол мрази чистенето на фурната и тоалетната
7 юни 2012 11:45,
145
Жената обича метлата, но оставя метенето за мъжа
Снимка: архив, Reuters

Всяка трета жена тайно обича домакинската работа, сочи ново проучване във Великобритания сред 2000 представителки на нежния пол.

Много жени признават, че обичат чистенето, защото им носи удоволствие или чувство на удовлетворение. То им дава и сигурност, че изненадващи гости у дома няма да видят къщата в безпорядък.

Все пак обаче почти четири от всеки десет дами, които обичат чистенето, споделят, че предпочитат да запазят тази си страст в тайна от силната си половинка.

Според проучването най-любимите домакински занимания са чистенето с прахосмукачка, разтребването и избърсването на повърхности. Там се нареждат и дейности като пускането на пералня, простирането, сменянето на чаршафите, миенето на чинии, бърсането на прах, гладенето и чистенето на пода.

Най-омразни за дамите пък са чистенето на фурната, на тоалетната и на банята. Сред неприятните задължения са също размразяването и чистенето на хладилника, изхвърлянето на боклука и чистенето на стълбите с прахосмукачка.

Оказва се, че домакинските задачи, които отнемат най-много време или пък са с етикет „отвратителни“, най-често се оставят на мъжа в къщата, пише "Дейли мейл".

От друга страна, жените предпочитат да свършат сами нещата, след които къщата изглежда видимо чиста – например бърсането на прах и миенето на чинии.

За дамите е приоритет също къщата да ухае на свежо и чисто. Повече от три четвърти от тях признават, че ако в един дом мирише неприятно, биха погледнали на обитателите му с лошо око.

Според изследването една жена прекарва средно по четири часа на седмица в чистене.  40% казват, че чистят сами, но повечето от дамите твърдят, че партньорът им участва в домакинските задължения наравно с тях.

Не е за вярване, но всяка десета жена обича да чисти толкова много, че дори би изчистила и нечий чужд дом, за да се почувства добре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Сама жена преди 11 години
Жените във Великобритания не чистят,а в петък отиват на пъб и се напиват до безобразие ! После изтреняват през почивните дни !
34
0
 
1
 
! Отговори
Анна преди 11 години
Този на снимката е служител в хотел,който чисти хотелска стая.Не можахте ли толкова да намерите една снимка на нормално домакинство ?! Колкото да чистенето - аз обичам да чистя - това ме успокоява ! С хубава и удобна прахосмукачка ( не знам от къде го измислихте това за метлата - в кой век живеем ?!) - не е проблем да се чисти няколко пъти седмично. Има толкова голям избор на препарати на пазара,че чистенето наистина доставя удоволствие.Дома замирисва на чисто и поддържано.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жената не обича метлата, а просто прелита на нея.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
глупости
31
0
 
4
 
! Отговори
Скромна преди 11 години
Освен с домакинската работа и с децата,трябва да губя време и за малки ремонти.Коя машина може да издържи 20-часово натоварване всеки ден?А мъжете работят 8 часа и почиват 16.Няма справедливост на този свят!
30
0
 
23
 
! Отговори
до БО преди 11 години
Другата страна е силно изопачена, да не кажа ненормално изопачена. Не става въпрос мъжът да поема цялата домакинска работа, а да участва в нея. Пък те рогата могат да ти ги сложат със и без домакинска работа. Ако смяташ, че ще предотвратиш едни рогца с много задължения вкъщи, си на грешен път.
29
12
 
3
 
! Отговори
Бо преди 11 години
Хайде сега да погледнем и от другата страна на медала - аз като мъж помагам в къщи - мия, чистя, пазарувам, хвърлям ***, готвя, грижи за децата (за прането има пералня и сушилня) и пр. - жената, като се видя с време, започна да мисли глупости и какво да измисли, освен да ми тури рогата, с които да отварям вратата - даже се навеждам, защото рогата не минават през касата! Ха сега де! Нека еманципираните жени да коментират!
28
1
 
37
 
! Отговори
Айде бе преди 11 години
Дайте сега да се разберем! Жената ходи ли наравно с мъжа на работа? Ходи. Която жена си седи вкъщи като домакиня, да облизва цялата къща. Но при положение, че се прибира в 17-18 часа вечер и докато си легне да домакинства, как ви се струва? А, мъже? Или пък събота и неделя " почивката" й да е само едното чистене. Вие какво правите през това време? Да цапат мъж и деца, пък само една жена да чисти, е упражнение за безволеви жени, покорни прислуги и ограничени такива.
27
0
 
24
 
! Отговори
Anni преди 11 години
Моля? Затова ли трябва да чистиш? За да не те изгони мъжа ти на улицата? Не се ли чисти за хигиена и здраве? Ама че си нещастница...
26
34
 
5
 
! Отговори
Добра домакиня преди 11 години
Всяка жена трябва да се грижи да дома и мъжаси, ако иска да има храна и подслон.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Марио ходи да спамиш в БГ мама или другаде а. И да не си объркал височината и килограмите аХахахахаха
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всяка трета жена тайно обича домакинската работаМам.....ка му как все попадам на първите две. Те я ползват само за да летят на нея.
23
2
 
6
 
! Отговори
Мистър Пръц преди 11 години
Жената най-обича да яха метлата !
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ко става тука бе уеееееее
21
0
 
0
 
! Отговори
pancho преди 11 години
Zdravejte, g-n anonimen, lubovta q ima tam kydeto sa dvama v povecheto slychaj ,horata sa go kazali sama ptichka prolet ne pravi,kolkto do tova da pravish lubov ,spodelqm mnenieto Vi da prekrasno e ,stiga tochniq chovek da e do Vas.Komentirate smelo ,no i Vie nqmate postoqnna srodna dusha do sebe si.Samotata ubiva i Vie go znaete po - dobre ot men.
20
1
 
2
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
BATKA BOLI ME KYRA ZA TEBE I 12 GODI6NITE TI POSESHTENIQ NA *** SAITOVE V NETA 4IKQR PROBIT ARE MLUKVAI
19
6
 
11
 
! Отговори
Жена преди 11 години
Обичам да чистя, да! И не само да чистя, а след това да декорирам, да създавам всякаква красота. Затова вкъщи имам истински дом, не квартира, не жилище. Дом.
18
2
 
5
 
! Отговори
до серГЕЙ станишев преди 11 години
Това може да го каже само мъж,който не знае какво да прави с жена в леглото
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
явно *** е жена и туко що доказа, че е комплексарка
16
0
 
0
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
ей девственяци пробити стига писали романи бе писателчета очилати по-малко говорете