Готвене, чистене, мир и любов и мъжът е щастлив

Данните са от евроизследване, обхванало 30 000 души
Обновена: 28 юни 2012 07:27 | 28 юни 2012 07:27, Елка Василева
63
Готвене, чистене, мир и любов и мъжът е щастлив
Мъжете се включват в домакинската работа, за да няма кавги у дома. Снимка: архив, Reuters

Европейско изследване, публикувано от университета в Кембридж, показа, че мъжете всъщност обичат да участват в домакинската работа, съобщи в. "Дейли мейл".

Така намаляват домашните свади и като цяло щастието в дома се увеличава. Съпрузите и партньорите изпитват чувство на вина, когато не поемат своя дял от работата в къщи. Те предпочитат да си живеят тихо, като чистят и готвят, вместо да слушат скандалите на недоволната половинка.

Данните са от европейско изследване за разликите между мъжете и жените, обхванало 30 000 души от 24 държави.

Учените са очаквали домашните конфликти да се увеличават и щастието на мъжете да намалява, когато имат повече задачи в къщи. Резултатите обаче показват точно обратното.

"Вероятно това се дължи на факта, че все повече мъже подкрепят равенството на половете и се чувстват неудобно, ако жената върши повечето задачи в къщи. Освен това жените стават все по-настоятелни и ясно показват, че не им харесва мързелът на партньора" - пишат авторите на изследването, ръководени от проф. Жаклин Скот.

Резултатите противоречат също на досегашните данни, че въпреки все по-големия брой на работещите жени с образование и кариера мъжете продължават да им отреждат по-голямата част от домакинската работа, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
22
 
! Отговори
С.С. преди 11 години
"Данните са от европейско изследване за разликите между мъжете и жените, обхванало 30 000 души от 24 държави." Е, със сигурност България не е от тези 24 държави!
8
8
 
20
 
! Отговори
Хектор преди 11 години
Кжи нещо за Босна и тя е на запад......чакам.....
7
10
 
23
 
! Отговори
Хектор преди 11 години
Еми давай да гледаме на запад,давай.........Хм, какво ще кажеш за Албания,тя е на запад и ги карат да ходят като пингвини.
6
3
 
33
 
! Отговори
.. преди 11 години
Що гледаш на изток, бе? Гледай на запад. Там НЕ приравняват човешкото същество с животно. А ти като смяташ, че на изток са прави, бягай - в Афганистан, в Индия и т.под. И дано да имаш дъщеря. И дано кажеш на родната си майка, че струва колкото кон.
5
22
 
21
 
! Отговори
Хектор преди 11 години
Всички жени една майка ги е правила майче-"ДА НЕ СЪМ ТИ РОБИНЯ".Особено пък Българката няма право да говори така,ние сме им дали свобода запсана във кодекса още преди 1400 години.И сега само на 300 км.на изток от София,една жена струва колкото един кон.
4
2
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
дори първобитните хора не са били толкова елементарни сигурно.Започва да става опасно - насаждат се такива постулати ежедневно и навсякъде - кой ще ги възпитава тези деца?А къде остана мислещият, съмняващ се и реагиращ човек - неудобен ли е? /било той мъж или жена/
3
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе да ми прави кефа като изпълнява всички мои прищявки в леглото пък, ще помагам защо не...
2
2
 
32
 
! Отговори
мим преди 11 години
България пак са я прескочили в това проучване.Щото ако бяха го направили тук,резултата щеше да е по-различен.
1
3
 
42
 
! Отговори
ала бала преди 11 години
Мъжете търсят послушница и домашна помощница.