Жените са с по-висок коефициент на интелигентност

Нежният пол вече осъзнава превъзходството си над мъжете
16 юли 2012 18:19, Елка Василева
205
Жените са с по-висок коефициент на интелигентност
Резултатите от тестовете за интелигентност както на мъжете, така и на жените, се увеличават, но при жените това става по-бързо. Снимка: архив, Reuters

Жените отдавна знаят, че превъзхождат мъжете, а сега това беше доказано научно, съобщи в. "Дейли експрес".

Резултатите от тестовете за интелигентност на жените са по-високи от тези на мъжете за първи път от 100 години. Това се дължи главно на факта, че дамите вършат по-добре по няколко неща едновременно.

Изследването е направено от проф. Джеймс Флин, всепризнат авторитет по тестове за интелигентност.

"От един век резултатите от тестовете за интелигентност както на мъжете, така и на жените, се увеличават, но при жените се увеличават по-бързо - обясни проф. Джеймс Флин. - Това е последица от съвременния начин на живот. Сложният съвременен свят кара мозъка ни да се адаптира и повишава коефициента ни на интелигентност. Пълният ефект на съвремието ни върху жените едва сега започва да се проявява".

Съществува теория, че съвременните жени, които едновременно преследват кариера и отглеждат деца, стават по-интелигентни заради натовареното си ежедневие. Освен това, след като векове са смятани за придатък към мъжете, жените вече са уверени в себе си и осъзнават, че са по-умни от тях.

Проф. Флин основава изводите си на анализ на данни от тестове за интелигентност, направени в Западна Европа, Канада, Нова Зеландия, Аржентина и Естония, пише БТА. Резултатите показват, че в Австралия разликата между мъжете и жените е незначителна, а в Нова Зеландия, Естония и Аржентина жените са с малко по-добри
резултати от мъжете.

"Тъй като светът става по-сложен и животът изисква повече абстрактно мислене, хората се адаптират. Напредъкът е по-голям за жените, отколкото за мъжете, защото в миналото те са били по-необлагодетелствани" - обобщава проф. Флин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
2
 
0
 
! Отговори
гого преди 11 години
До ИваМен жените не ме манипулират. И много побесняват, когато не успяват. Та ти като попадаш само на мухльовци, тях си и манипулираш. Никога няма да разбереш какво е истински мъж.
158
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Леле що за глупости. Автора на саттията сериозно е объркал интелигентноста с организираноста. Така ще дам няколко научно доказани неща и всеки от вас може сам да ги прочете, има достатъчно информация. Естествено информация която авторите на статията не са прочели. Интелигентноста на човек не може да се повишава след определена възраст, може да се повишат знанията, да се повиши натренираноста или организираноста в следствия на изпълнение на рутинни задачи. Коефициента на интелигентност показва степента на логическо и абстрактно мислене. Той е вроден и доразвиван до 20г. възраст и след 20г. започва да спада, естествено това не значи че оглупяваме, просто започваме да се справяме с някой неща по-трудно. Интелигентността е два вида кристална и флуидна, флуидната е тази която се развива до 20г и след това спада а кристалната се развива във най-ранните детски години, така наречените важни първи 7г. и остава константна през целия ни живот. Тоест няма как отглеждането на децата и граденето на кариера да повишава женската интелигентност, по простата причина, че когато започва да развива кариера и да гледа деца, доказано физиологично тя е преминала възраста когато е имало шанс и възможност да развие интелекта си. Няма да задълбавам за абстрактното, обемното и други възприятия, които са вродено по-развити у мъжа и без усилия им позволява много по-лесно да работят с машини, да карат коли, самолети и т.н.
157
0
 
4
 
! Отговори
55 преди 11 години
Тази статия е толкова ***, че едва ли може повече. Единственото нещо, което прави е да провокира някакви абсолютно непознати хора да се карат помежду си....Какъв е смисисълът изобщо?
156
2
 
3
 
! Отговори
до безкрайност жена преди 11 години
Той и баща Ви го е сложил на майка Ви.Моят я е любил и са сътворили мен.Схващате ли гледната точка, изказа и смисъла на думите?Продължавайте да "го слагате".От слагане...100 процента мъж не се става. Слагането е за табуретки, подметки, и тем подобни...-минетки.И тук идва любимата ми 100 процентова мъжка дума: "напомпя".Сигурно и с това се става сто процентов мъж........... то и гуми и гумени кукли се помпят.Схващате ли разликата в изказа и думите?
155
5
 
5
 
! Отговори
100% МЪЖ преди 11 години
Истината е следната..може жените да ставате по-умни..но накрая мъжете ви го слагаме ! :)
154
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аха - аха да се съглася, че са по - умни и направят някоя простотия ...
153
1
 
3
 
! Отговори
33358 преди 11 години
От толкова много умни жени министри и политици виждате къде се намираме.
152
1
 
12
 
! Отговори
100 % жена преди 11 години
Истината е,че жените са прости, защото търпят още по-простите си мъже. Голям процент от нацията ни е изключително проста за съжаление. Като се огледам около мен колко прости жени търпят простите си ***, които се мислят за страшни мъжкари, особено ако са на две ракии ... Направо ми се плаче, а вие за интелигентност ми говорите.
151
0
 
5
 
! Отговори
Шофер преди 11 години
Елате да ги видите по Софийските булеварди колко са интелигентни :)
150
2
 
6
 
! Отговори
мен преди 11 години
Искам някой да ми каже жена, която е допринесла за развитието на чоевеството. Моля без такива, като Мария Кюри и Лейди Дайана, които са просто жени на мъжете си.Благодаря!
149
1
 
4
 
! Отговори
Бо преди 11 години
При нас с жената е обратното напук на изследването! Жена ми изкуфява с по-голяма скорост от мен!
148
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По големи цици = по умна женаЦицлес = *** женаСиликонки = изкуствен интелект
147
1
 
7
 
! Отговори
Истина преди 11 години
Истината е , че колко си по-*** се мислиш за по-велик. Умният и ученият винаги страда ,че нещо незнае. В сички тестове за "интелигентност" са измислени за ***.
146
2
 
4
 
! Отговори
до 176 преди 11 години
На днешно време има материал да съчиниш каквато си искаш изродска статия.Оглеждаш се, кое ще е по-така провокативно и ... давай !Но това не е журналистика.--Абсолютно си прав. Намерих въпросното изследване и там не се споменава, че жените имат по-висок КИ от мъжете. Затова пък въпросната статийка е публикувана в жълата преса и е писана от жена. Нищо изненадващо, нали.Нопмни ми на един амер. филм. Героинята канеше приятелките си да си вземат огледала и да мастурбират заедно, гледайки си ...
145
5
 
5
 
! Отговори
до 181 преди 11 години
Доцента още в началото заложи на жените. И тези "кокошки" наистина се справиха първи и без особени затруднения. Доцента после каза, че този необясним парадокс се подтвърждава всяка година, а той преподава повече от 20 години. ;) --Уважаема госпожо гений, първо научи български език и тогава се прави на Айнщайнка. В няколко изречения имаш няколко граматически грешки. Не говоря за фактическите. Женските претенции за интелектуално величие са просто смешни.
144
1
 
4
 
! Отговори
психиатър преди 11 години
И как разбрахте, че мъжете са комплексирани, по това, че са по-умни от жените ли?Дори не знаете какво означават думите.
143
1
 
0
 
! Отговори
до Гогинцето преди 11 години
аааа, моля, моля! И под и над Слънцето съм, защото то е толкова велико, умно, ненаситно и обичащо, че иска да види мен, в цялата ми...комплексност. Отвсякъде. Не е като всички мъже. Нищо ново на хоризонта.
142
5
 
14
 
! Отговори
Истината е че преди 11 години
Целият съвременен свят е изобретен от мъжете - науката , изкуството , технологиите. Няма женски имена в математиката ,сред великите физици, астрономи. Нютон , Айнщайн, Тесла , Кеплер, Коперник, Галилей. Жените служат за друго - те са това нещо дето вдъхновява мъжете да правят откритията , да посвещават на тях поезията или рисунките си. Те са вдъхновението от което имаме нужда. На мен специално всичките ми колежки в университета зубреха точни науки, но никога не можаха да хванат смисъла.
141
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В университета на контролна по електротехника правихме сглобки на аналогови интегрални схеми. Групите бяха: едната само жени и две само мъже. И шоуто започна... Доцента още в началото заложи на жените. И тези "кокошки" наистина се справиха първи и без особени затруднения. Доцента после каза, че този необясним парадокс се подтвърждава всяка година, а той преподава повече от 20 години. ;)
140
10
 
14
 
! Отговори
ива преди 11 години
много мъже са писали тук и всички смятат, че е невъзможно, една жена да бъде по- интелигентна от тях ;) явно, насаденото с векове мислене, че жената по презумция е глупавичка, не ще се промени. живейте си с тази идея, а ние- жените ще продължаваме да ви манипулираме както си искаме ;)