Галиано ще се срещне с Dior пред Темида

Дизайнерът иска обезщетение от бившия си работодател заради уволнението си
30 авг 2012 21:15, Бойчо Попов
14
Галиано ще се срещне с Dior пред Темида
Снимка: Reuters

Известният моден дизайнер Джон Галиано е решил да съди бившите си работодатели от Dior, за които беше главен дизайнер, в дело за 15 млн. долара. Моделиерът стана творчески директор на модната къща през 1996 г., a през март 2011 г. бе уволнен, след като беше обвинен, че в пияно състояние е отправил антисемитски обиди в парижки бар.

Джон Галиано бе задържан в края на февруари 2011 г. в кафене "Ла Перл" в парижкия квартал Маре в нетрезво състояние по обвинение в изказване с антисемитски и расистки характер по адрес на двойка от кафенето. Той отхвърли обвиненията и заведе дело за клевета, но след това поднесе извиненията си. Още една жена, оскърбена от Галиано през октомври 2010 г., подаде жалба срещу него. Hidden Field

Модната къща  го уволни, след като във видео, разпространено в интернет, Галиано заяви, че обича Хитлер. След това той напусна Франция малко след като избухна скандалът и постъпи в клиника за лечение на зависимости в САЩ.

Сега обаче Галиано е завел иск пред френския индустриален съд в Париж и съдебното заседание е насрочено за 4 февруари 2013 г., съобщава британският Daily Telegraph.

Заради поведението си в бара Галиано бе съден и от парижки съд, като бе наказан само с парична глоба. Както пише обаче Fashion Telegraph, делото, заведено заради публични обиди и ругатни, базирани на произход, религиозна принадлежност, раса и етнос, още не е приключило.

Неотдавна британският дизайнер бе лишен и от престижната френска награда Орден на почетния легион. Той получи наградата в Елисейския дворец през 2010 г., тръгвайки по стъпките на други видни представители на модата като Ив Сен Лоран, Марк Джейкъбс и Азедин Алая. Заради процесите и уволнението му обаче имиджът на 51-годишният  Галиано пострада сериозно. Това бе причината и за отнемането на наградата.

Още любопитни новини от света на бизнеса четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Галиано е уникален и неповторим, а Диор са лицемери!
11
3
 
7
 
! Отговори
респект преди 11 години
Галиано,обичаме те защото си талантлив и УМЕН !
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Евреите не трябва да се псуват, ей! Иначе може да сте супер талантлив, но кажеш ли истината за най-големите изверги, извършващи геноцид вече 60 години над целия Близък Изток спукана ти е работата. Даже Хитлер бледнее пред ционисткият геноцид, защото ги е трепал само 4 години, за разликата от шампионите евреи.
9
10
 
9
 
! Отговори
losovelamigusi преди 11 години
Галиано е рядко уродлива ***. Наркоманизирано, алкохолизирано, аноректично подобие на човек. Сега косите си скубе за това, което е направил, не че е превъзмогнал Едиповият си комплекс и неонацисткият уклон на АЗ-а, но за псевдо-аристократичният начин на живот-паре требват!Мижитурките, отново надушват световна еврейска конспирация, сиреч как така са успели да го снимат рочо в този момент. Ей гъсеници, т. нар. "момент" е продължил бая време, а кой днес няма cell phone с камера в джоба си...
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да беше напсувал някой арменец, нямаше да се отрази на кариерата му.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този приятел на дъгата нещо е настъпил шефовете по мазола и се оказа, че те са по-големи кроячи от него.
6
0
 
5
 
! Отговори
хм... преди 11 години
Нещо нагласени стоят тези неща, и как така са афектирани, а пък снимат клипчета?Че и някой се обажда, че преди едиколко си време и той бил обиден, може би с клипче и той.Това като изнасилените от Асандж преди 5-6 години зрели жени, интересно как го бяха доказали това, че то всеки полов контакт е вид насилие, погледнат от нечия страна
5
3
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
"Расист" не е точната дума, тъй като евреите са от нашата раса. Също и ***, макар да не им личи. Тъй че спрямо едните и другите да казваш, че някой е расист (освен ако не е ***), е смешно. Трябва да измислят друга дума толерастите.
4
1
 
20
 
! Отговори
голямо лицемерие преди 11 години
е, принцът хари, който се разхождаше с хитлеристка униформа няма как да го уволнят, също както няма да осъдят нито един евреин за това, че нарича неевреите гои, шикси и с други изродски имена
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глупости!
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да им имам проблема!
1
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мръсен расист-*****раст! Никой не би го търпял да му излага марката по този начин