Великобритания е превзела 90% от страните по света

Това е ставало в различни моменти от историята
Обновена: 5 ное 2012 10:16 | 5 ное 2012 09:54, Елка Василева
104
Великобритания е превзела 90% от страните по света
В различни етапи от световната история британците са завладели почти 90% от страните по света. Снимка: архив, Reuters

Великобритания е превзела 9 от всеки 10 страни в света в различни моменти от световната история, посочва ново изследване, публикувано в книгата "Всички страни, които превзехме и малкото страни, в които никога не стъпихме" на британеца Стюарт Лейкок, пише в. "Дейли телеграф".

В изследването специалистът посочва, че в различни етапи от световната история британците са завладели почти 90 процента от страните по света. Анализ на историята на почти 200 държави показва, че само 22 от тях не са преживявали британска инвазия.

Под инвазия авторът на книгата включва и нашествията на британски пирати и на въоръжени изследователи, както и страните, в които британците са имали някакво военно присъствие било то със сила, със заплаха от сила, чрез преговори или срещу заплащане.

Страни, които са били едно време част от Испанската империя и на пръв поглед почти нямат историческа връзка с Великобритания, също попадат в списъка на държавите с британско нашествие заради многократните набези на моряци, подкрепени от Британската империя. Такива страни са Коста Рика, Еквадор или Салвадор.

В списъка на страните, в които британците никога не са стъпвали или авторът на книгата не е открил доказателства за това, са Андора, Беларус, Боливия, Бурунди, Централноафриканската република, Чад, Република Конго, Гватемала, Кот д'Ивоар, Киргизстан, Лихтенщайн, Люксембург, Мали, Маршаловите острови, Монако, Монголия, Парагвай, Швеция, Таджикистан, Узбекистан, Ватикана и Сан Томе и Принсипи, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Британците са е*али в Г3 всички народи подред, а българите - никого. За сметка на това няколко пъти са ни слагали на пангара. Отричането на фактите няма да промени историта и няма да ни излекува.
82
0
 
0
 
! Отговори
Lerin преди 11 години
До АнонименБрей значи според вас Британия е загинала.Тц тц веднага взимам самолета и се връщам в бг.Хи-хи-хи.Мишоци.Най-големия мишок си ти, който живееш в друга страна, а не в родината си.
81
0
 
1
 
! Отговори
Ники преди 11 години
И са бомбардирали София ,мръсните гадове .
80
1
 
3
 
! Отговори
ОМГ! преди 11 години
До IMPERIVM ROMANVMДържава Византия е имало!!! Факт!Неук си - ФАКТ!!!Византия е наименование на Източна римска империя.Имате време новоизлюпените хлапетии да четете нацистки статии в интернет, а нямате време да си четете уроците в учебниците и да учите в училище.
79
3
 
3
 
! Отговори
IMPERIVM ROMANVM преди 11 години
Държава Византия никога не е имало!!!!!Факт!Те ще изкарат, че ЕС е гръцка държава, защото в едното кюше е имало гърци и в Европарламента е имало гърци.Гърците винаги са били мошеници. Още древнити римляни са описали, че те непрекъснато лъжат и си приписват заслугите на другите народи. Грък е синоним на лъжец, мошеник, далавераджия.
78
0
 
14
 
! Отговори
Pin преди 11 години
Излиза, че са гостували в България ли ? Домакин им е бил генерал Вазов при Дойран , може би ?
77
1
 
4
 
! Отговори
до 88 преди 11 години
Толкова е било гръцко, колкото ти сега пишеш на гръцки. Да не би в САЩ всички да са англичани? Толкова ли не знаеш какво означава империя и император? Ще те светна император е човек, който е начело на много народи, а империя е държава в пределите на която има много народи. Византия е империя, която е включвала в пределите си много народи, един от които е бил гръцкия. Знаеш ли поне кой е първия гръцки император?
76
3
 
5
 
! Отговори
до 72 преди 11 години
Елада нищо не е завладяла, а завоевателят е Александър Македонски и войските му, който даже не е грък(нито пък войските му). Да не говорим, че цялата култура на Елада е някакво жалко копие на една друга. Нещо като опита да си присвоите Византия. Всички гърци тръбят, че едва ли не Византия било Гърция, което е пълна глупост. Все едно сега Щатите да се разпаднат и *** да претендират, че те били наследниците, защото Барак Обама бил ***.
75
11
 
1
 
! Отговори
ВАСИЛИС БАБАКИС преди 11 години
ВИЗАНТИА Е ГРЪЦКА ДЪРЖВА С ГРЪЦКА НАРОДНА ДОКТРИНА И ГРЪЦКА ПАН ПРОТЕКЦИЯ И ВЪТРЕШНА ДОКТРИНА.. С ГРЪЦКА ВЪНШНА ПОЛИТИКА И С ГРЪЦКА АДМИНИСТРАЦИЯ И ГРЪЦКИ УЧИЛИЩА С ГРЪЦКА ФИЛОСОФИА И КУЛТУРАВСИЧКО Е БИЛО ГРЪЦКО.
74
1
 
4
 
! Отговори
до 82 преди 11 години
Наименованието"Византия"за първи път се използва около 100г.,след като е унищожена.Съвременниците на тази държава я познават като"Източна Римска империя"или по-скоро като Римската империя.Византион не е гръцки,а тракийски град.Официален език става гръцкия чак към края на 7век,а около 630г. гръцкия става втори официален(първия си е латински).Горе-долу по същото време са и първите гръцки императори,а дотогава императорите са основно траки и илири.Така че това което си написъл/а е на 90% грешно.
73
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи тези бледи *** са превзели и България? Да питаме генерал Владимир Вазов как са превзели страната при Дойран, а?
72
2
 
7
 
! Отговори
до 82 преди 11 години
Византия /името идва от гръцкия град Византион, днешен Истанбул/ си е била точно Гърция, макар и в началото официално да е била Източната Римска империя--Никога не е имало държава Византия. Държавата винаги е била Imperium Romanum и никога не е имала друго име. Не се опитавай да измисляш история. Гражданите на тази държава винаги са се наричали ромеи, т.е. римляни. Другото са гръцки фантазии и фалшификации.
71
2
 
8
 
! Отговори
тъй де! преди 11 години
По тази логика България е владяла половината Европа и по-голямата част от Азия, включително Русия, Афганистан, Китай... Също територията на Близкия изток, Иран, Турция... Навсякъде и имало български държави или прабългарски. Прабългарите са владели територията на днешна Турция около 300 години.
70
1
 
11
 
! Отговори
до 72 преди 11 години
ЕЛЛАДА Е ЗАВЛАДЯЛА КЪМ 40-50 ДАРЗАВИ..ОТ БАЛКАНИТЕ ДО ТИБЕТ Е БИЛО ГРЪЦКО..--Нещастнико, никога не е имало държава Гърция. Гърците са били част от многобройните народи на Римската империя. Гърция е основана едва през 1830 г. Но гърците са велики, признавам. За има-няма сто години фалираха шест пъти.
69
7
 
10
 
! Отговори
Лорънс Арабски преди 11 години
Британия е била най-великата империя съществувала на тази земя. Владяли са територии стоктратно по-голями от собствената им земя с население хиляди пъти по-голямо от собственото им и всичко това за няколкостотин години. Защо? Защото са новатори - цялата индустриална революция, защото са пътешественици и откриватели, защото обикновено най-способните хора са стояли начело на тяхната държава. Не са злобни, дребни, затворени у свое село/ а последните години у своята квартална кръчма отворковци.
68
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брей значи според вас Британия е загинала.Тц тц веднага взимам самолета и се връщам в бг.Хи-хи-хи.Мишоци.
67
1
 
13
 
! Отговори
321 преди 11 години
Нещо забравят при Дойран, че са яли страхотен кютек. Турците също са им свили сърмите. Англичаните не стават за войници. Те са пикльовци.
66
0
 
4
 
! Отговори
хммммм преди 11 години
а в България кога са били?? да не би става за скапаната им игра с турците преди освобождението.
65
0
 
1
 
! Отговори
Алекси преди 11 години
Прав е коментарът по долу че ние *** сме най големите завоеватели 100% от държавите имат наши представители
64
9
 
3
 
! Отговори
АЛЕКС ДИМИТРИС преди 11 години
ЕЛЛАДА Е ЗАВЛАДЯЛА КЪМ 40-50 ДАРЗАВИ..ОТ БАЛКАНИТЕ ДО ТИБЕТ Е БИЛО ГРЪЦКО..ОТ НЕАПОЛ И КРИМ ДО АМУДАРЯ,СЪРДАРЯ И ПЕНДЖАБ И АРАБИА.МЕГАС АЛЕКСАНДРОС-МЕГАС ЕЛЛИНОС