Малко дете за малко да стане плячка на хищен орел

Клипче в интернет показа случката в Монреал
Обновена: 19 дек 2012 15:47 | 19 дек 2012 15:44, Елка Василева
57
Малко дете за малко да стане плячка на хищен орел
Снимка: YouTube

В интернет става все по-популярен клип, на който се вижда как малко канадче за малко да стане плячка на огромен орел в Монреал.

От видеото се вижда как крилатият хищник, който кръжи над парка, неочаквано се стрелва надолу – направо към малко детенце, на няколко метра от което стои възрастен човек.

Птицата сграбчва малкото човече и тръгва да се издига във въздуха. Товарът обаче се оказва непосилен и очевидно трудно набирайки скорост, орелът прелита малко разстояние и изпуска детето на земята от височина метър и половина - два.

Очевидец успял да заснеме случая, тъй като половин минута преди атаката на птицата бил включил камерата, за да снима как орелът кръжи над парка на фона на красивото синьо небе. Вниманието на оператора най-вероятно е било привлечено от птицата, която той нарича скален орел заради размерите й. Размахът на крилете на този хищник достига два метра, посочва АФП.

Нападението на орела вече е нашироко коментирано в мрежата. Например един потребител пише, че има 15-годишен опит във видеомонтажа и като професионалист твърди, че видеото с орела е монтаж. Внимателни зрители пък са били смутени от сянката на уж летящото дете и кадри от полета на орела. Друг скептик казва, че в момента на нападението дясното крило на птицата става прозрачно за миг-два, което също говори в полза на версията, че видеото е монтаж, пише NEWSru.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: орелмонреалканада
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 11 години
до номер 7: много опит имаш, нема що...Гледай сега тука: "Само че, както е често в киното, това, което виждат очите, не е истина. Филмът е монтаж на специални ефекти от възпитаници на центъра. Те го изработили като дипломна работа по цифров дизайн и 3D анимация.В обяснението на школата се казва, че е използван видео запис на парка, в който са монтирани триизмерни дигитални птица и дете."
37
0
 
3
 
! Отговори
опс преди 11 години
причината всъщност е да се натрупа слава, добър старт за бъдеща кариераNormand Archambault, Loïc Mireault и Félix Marquis-Poulin - за който се интересува
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и пропускате един основен момент, единствената причина някой да фалшифицира клипа, е за да го продаде, не за да го качва в тубата.клипът се появи по форуми, новинарски сайтове и т.н., нали не си мислите, че някой (днес) е плащал за него?точно толкова ще получат и тия, дето са се хванали да анализрат дали е монтаж ...
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пичове, що не коментирате нещо, дето го разбирате, политика нещо, там, такова - Бойко и Станишев, ***, американците, стават ли жените шофьори, *** на Ким, въобще - нещо дето сте го виждали. Не излагайте да коментирате клипа, защото не сте срещали орел през живота си...
34
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
36 първо, да се анимира това не е много сложоно, второ от къде пък видя че е е бебе?! Ако аз го правя бих си помогнал с кукла и въже, психопати има всякакви, седнал е някой и го е направил. Ако не беше преиграл със забавянето за да подсили ефекта можеше да мине, птицата се движи ужасно! Виж като каца какво то и да е какво правят крилата....
33
0
 
0
 
! Отговори
izrodsym преди 11 години
Тоя с раираната блуза много сладко подскача :D
32
0
 
1
 
! Отговори
Ач преди 11 години
домашна птица птица е ,свикнала с хора.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В тубето се търси "орелояд" и се вижда ясно кое какво е. Спрете да триете моля. Този коментар не нарушава нито едно от правилата ви.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да анимация, нищо сложно. Виж в тубето съм качил стабилизирания клип. Няма такъв орел.
29
1
 
1
 
! Отговори
44 преди 11 години
До ПсихоглогНищо чудно няма. За орела това е поредния обяд.Детео има късмет .Всяка граблива птица(орел, ястреб,сокол, или дори сова могът да носят тегло колкото те тежат. Разбира се, не с километри. А в Андите (Перу) крадат агнета или ярета.Не е вярно, че първо убиват жертвата. Орелът много добре преценява обстановката (тук плячката не е сама) и решава да действа типично като хищник (с изненада). Албатросите крадат пингвинчета до 5-6 кила.- Орел пусна една костенурка и уби човек в Рила(78 г.)
28
0
 
2
 
! Отговори
boro преди 11 години
+1 за 36, два пъти АМАН от конспирации !
27
2
 
51
 
! Отговори
Berlin преди 11 години
По професия съм орнитолог и мога да ви кажа, че това е северноамерикански тревен орел, който не яде месо. Просто се е опитал да отвлече детето, за да го направи свой роб и да го праща за лековити билки в гората, както и да го принуди да му стърже моркови за салата.
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да бе анимация синхронизирана с актьори на земята. и сигурно спилбърг снима. аман от конспирации.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лошо е , че орелът е бил хищен , а не тревопасен :))))
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стабилизирайте си видеото и ще видите колко зле е анимиран орела. Иначе някой се е побъркал да траква камера.... А анимацията е забавена след момента на грабването около 5 пъти за да зацепи някой какво става. Ефектно е станало.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Грозна анимация.
22
2
 
2
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
Тебе явно яко те е клъвнал ... виждал си, ама на баб си хвърчилото
21
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бах тая зла гад се отнесе бебока ..късмет има че му се размина...че в 21 век орел да ти отнесе детето е направо ..невъобразимо невероятно ..
20
4
 
37
 
! Отговори
Психоглог преди 11 години
1. Не е монтаж!2. Детето извади късмет, че орелът не го хвана както трябва и го изтърва.. иначе просто щеше да го вдигне още десетина- петнадесет метра и да го пусне..3. Има документирани случаи на малки деца, а и на по-възрастни, убити от едри грабливи птици, дори да е качествен монтаж, пресъздава реално възможна ситуация..
19
17
 
8
 
! Отговори
Радко преди 11 години
Орела като се спусне първо кълве в главата за да зашемети жертвата и после тръгва да го отнася. Много пъти съм го виждал. Тъй че да не ни кръщават с филмче за наивници.