Клипът с орел, който грабва дете, бил монтаж

Направили го студенти за учебен проект
Обновена: 21 дек 2012 20:34 | 21 дек 2012 20:34,
15
Клипът с орел, който грабва дете, бил монтаж
Снимка: YouTube

Създателите на видеоклипа с орела, който отнася малко дете в парк в Монреал, признаха, че е монтаж, съобщи Асошиейтед прес. Видеоклипът беше пуснат в YouTube и стана хит в мрежата, въпреки че мнозина се съмняваха в неговата автентичност.

Авторите му казаха, че са го създали в рамките на учебен проект за "вирусно" видео в институт по новите медии в Монреал. Студентите признаха, че въобще не са очаквали подобен ефект. Те щели да получат 100 точки, ако постигнат 100 000 гледания, а достигнали 50 пъти по-голям резултат само за няколко часа.

Филмчето показва най-напред скален орел с размах на крилете около два метра как кръжи над парка. След това изведнъж се вижда как хищната птица пикира към малкото дете, сграбчва го за палтото, понася го във въздуха, но го пуска на тревата няколко метра по-далеч.

Още по темата
Чува се как снимащият го кълне зад кадър, след което се спуска да помага на изплашеното и плачещо хлапе. То се отървава без наранявания.

Скалният орел е най-голямата хищна птица в Северна Америка и може да достигне скорост до 240 километра в час, когато пикира към плячката си, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: орелмонтажклип
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи в Тубата 99% от клиповете, предлагащи нещо изключително и невиждано са си чист фалшификат. То в целия Интернет ситуацията е подобна. Затова малки деца до Интернет не бива да бъдат допускани. Ама на кой ли му пука.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е че това се знае от не помня от кога вече, тая новина е стара. Разбира се, тук има умници, които тепърва смятат да се усъмняват в достоверността :)
11
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А НАШИТЕ ВЕСТНИЦИ ВЕДНАГА ГО ПУСНАХА КАТО НОВИНА............ДО КОГА ЩЕ ХОДИТЕ ПО СВИРКАТА НА АМЕРИКАНЦИТЕ, КОИТО МАНИПУЛИРАТ СВЕТА?! ДОКОГАААААА....ЗОМБИРАХТЕ ХОРАТА!
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Знаех си ,че има нещо.Майката изобщо не реагира в момента,в който огромния орел беше на 2 метра от нея.
9
3
 
2
 
! Отговори
haha преди 11 години
Ша съ сетите!
8
3
 
4
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 11 години
.Трябва ли да се мести сега, ако вече е местен преди 5 дена когато се разбра че е талаш видеото?Някой знае ли? Все пак не искам да местя погрешно.
7
2
 
10
 
! Отговори
martin преди 11 години
До Гошо *** е гоУем си
6
7
 
2
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 11 години
Орлите не отнасят плячката си, те я притискат към земята и я убиват с клюн.
5
11
 
6
 
! Отговори
ЦаЦа преди 11 години
Аз гледах клипа от Индепендънт, ден преди да бъде отразено в БГ. Не мисля, че такава сериозна медиа ще си позволи да публикува подобни истории ако са партенки. А и скалъпената история със студентския проект е прекалено евтин номер.
4
3
 
58
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
В Кривунделово,скални...орли нямаме,но имаме...полски гарги,големи и...охранени.Вчера една,докато бях на полето да огледам какво е дереджето,полетя към мен,но ме подмина и...грабна магарето.Добре че бях слязъл,иначе още щяха да ме търсят от някоя природозащитнаорганизация;да видят какво е станало с...гаргата,да не си е...изкълчила някое перо.
3
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
голема тревога ми беше.....благодаря, че ме успокоихте
2
4
 
22
 
! Отговори
объркан преди 11 години
Гледах клипа и не знам дали той е монтаж или това сега е акция на природозащитници..
1
5
 
31
 
! Отговори
иванчо преди 11 години
Не е монтаж ,а е истински ,колкото щъркелите носят бебетата !!!!