Британците си обичат черно-белите телевизори

Повече от 13 хиляди души нямат в дома си цветни екрани
10 яну 2013 16:14,
8
Британците си обичат черно-белите телевизори
Снимка: архив, Reuters

Днес изборът на телевизори е толкова голям, колкото е броят на каналите, които зрителите могат да гледат.

Но въпреки постоянния поток на нови плазмени модели, плоски монитори и предложения на хай дефинишън телевизори, повече от 13 хиляди британци все още имат черно-бели телевизори, пише английският вестник "Дейли мейл".

Вече почти половин век откакто първите цветни програми започнаха да се излъчват в британските домове, хората все още плащат такса от 49 британски лири на година, за да гледат в черно-бяло.

Броят на хората с черно-бели лицензи, които са с около 100 британски лири по-евтини от цветната телевизия, е намалял от 212 хиляди в началото на века до 50 хиляди през 2006 година.

Последната статистика е от миналата седмица и тя показва, че 13 202 души все още гледат черно-бяла телевизия.

В самия Лондон се заплащат около 2700 лицензи за черно-бяла телевизия, в Бирмингам – 574, 413 – в Манчестър и 256 в Глазгоу.

„Наистина тези цифри са удивителни, взимайки предвид, че живеем в дигитална ера“, казва говорител на институцията, която събира парите за лицензите.

„Предполагам, че и повечето хора са запазили черно-белите си телевизори заради носталгия към отминалото време. Все пак преди телевизорът е било нещото, което събира семейството и приятелите заедно. Според мен черно-белият телевизор има една дълбоко сантиментална стойност“, споделя Йейн Бърд, куратор в Националния музей на медиите, където са изложени стотици стари черно-бели телевизори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
49 паунда за да ти промиват съзнанието. Циркаджии.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Англоговорящите са се доказали като супер *** слабоумни *** - шофират с десен волан , имат най-тъпите закони , гледат чернобели телевизори.
4
1
 
2
 
! Отговори
ined преди 11 години
Има много вицове за стиснатите шотландци ама не очаквах, че и останалите британци ще се стискат толкова за една цветна телевизия.
3
0
 
3
 
! Отговори
ПИРИН преди 11 години
"черно-бели лицензи, които са с около 100 британски лири по-евтини от цветната телевизия" за каквото и да говорят, винаги става въпрос за пари някакви си 240 лв. наши пари за година.
2
0
 
3
 
! Отговори
RadioZamunda преди 11 години
И ние в Замунда си ползваме берно - белите телевизори. Щото га политиците обещават банани, не виждаме, че са изгнили.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Горките англичани,да им купим по една цветна телевизия