Бяла коприна или черно с гол гръб - иде модата за пролетта!

Световни дизайнери представиха новите си колекции в Париж
23 яну 2013 18:30,
5

Модел на Армани Снимка: Reuters

Най-известните дизайнери в света представиха в Париж своите колекции за сезона пролет-лято 2013 година.

Сред тях бяха и уникалните модели на френския дизайнер Стефан Ролан. Моделиерът най-после е налучкал вярната естетика в колекцията си, като усъвършенства изкуството на изчистения архитектурен стил, съобщи Асошиейтед прес.

Тоалетите на Стефан Ролан от бяла коприна и органза, от черно с голи гърбове или с болеро са чувствени и ясно показват защо дизайнерът е любим на редица телевизионни звезди, сред които Ким Кардашиян.

Ролан разкри, че е проектирал  дефилето като скулптурна изложба. А също, че в създаването на колекцията си се е вдъхновил от "Нике от Самотраки" - древногръцка статуя, намерена на остров Самотраки и изобразяваща богинята на победата Нике, която е изложена в Лувъра.

Според Ролан процесът на създаване на дрехите е също толкова интересен, колкото са самите облекла. Той използва при изработката на моделите си уникална техника за обработка на шифона, която наскоро научил от учен. Като се има предвид всичко това, не е чудно, че сред клиентите му е Лейди Гага. 

Колекцията висша мода за жени на "Армани" търси баланса между класически тенденции в модата и екзотиката.

За изработката на представените 54 облекла са изполвани луксозни материи - коприна, сатен, органза, копринен жакард. Десените на някои платове са с геометрични форми. Вниманието привлякоха тоалети в жълто, рубиненочервено и оранжево.

За екзотиката допринесоха бижутата, напомнящи етнически накити, и шапките.

Бразилският дизайнер Густаво Линс отново е заложил на мъжко-женската естетика в своята колекция. Той често е ползвал облекла от мъжкия гардероб като кожени връхни дрехи и жилетки. Показани бяха също сака от кашмир и елегантни рокли, които са удобни за носене.

Вниманието привлякоха черна рокля кимоно, украсена с бродерии, и синя рокля, при която някои елементи в украсата й са заимствани от облеклото на тореадорите.

Рокли, за чието създаване са нужни хиляди часове работа, са сред представените в Париж "чудеса" в колекцията висша мода за жени на "Шанел".

Дефилето приключи с показването на две булчински рокли и облекло за дете, с което бе направен намек за проекта за легализиране на хомосексуалните бракове във Франция.

"Не разбирам тази полемика във Франция, тъй като от 1904 г. църквата е отделена от държавата. Защо хора, които живеят заедно, да не могат да имат същата сигурност като женените буржоа?", заяви дизайнерът Карл Лагерфелд.

На подиума двете манекенки, облечени в булчински рокли, бяха придружени от кръщелника на Лагерфелд - Хъдсън Крьониг, който е на 4 годинки и половина.

Роклята заема централно място в колецията. Бяха показани  рокли с различни дължини - къси, дълги и такива със средна дължина. Раменете са леко подчертани. Някои рокли са с презрамки, а други - с къси ръкави. Туидът от костюмите тайор е заменен с коприна и тюл. Редица дълги рокли са с украса от бели и червени цветя върху черен фон. Човек би казал, че това са щампи, но всъщност са използвани пайети, поясни дизайнерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Парижвисша мода
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Двете булки са върха на ужаса! Тия се подиграват с хората!!!
1
2
 
2
 
! Отговори
EJI преди 11 години
Ще се изкефя когато дойде мода не на гол гръб, а на гол за*#ик при жените. То имаше нещо такова преди 4-5 години, ама дано се върне в по-голям мащаб :_))