Детето, което не се смее

То страда от рядко заболяване, което парализира лицето
4 фев 2013 15:38,
13
Детето, което не се смее
Снимка: Isaac Hughes Blogspot

Петгодишно момченце не може да се смее и дори да се усмихва, защото страда от рядко състояние, което парализира лицевите му мускули, пише английският вестник "Дейли мейл".

Във Великобритания само двеста души страдат от синдрома на Мьобиус и малкият Исаак Хюс е един от тях. Синдромът се характеризира с това, че оставя лицето безизразно.

Момчето не е могло дори да намигва и да ходи до тригодишна възраст. А сега неговите родители Керидуен и Филип, както и роднините, се опитват да съберат сума от 250 хиляди британски лири, с които да се финансира изследване на състоянието.

„Синдромът засяга способността на Исаак да говори, а също така и да се усмихва. Това причинява сериозни проблеми, въпреки че той наистина е толкова жизнерадостно, упорито дете със силна воля. Нищо не може да го спре да разкаже своя история, дори и да не може да каже самите думи“, казва майката на Исаак.

„Това е много изтощително и всеки ден се изправяш пред ново предизвикателство“, допълва тя.

Към настоящия момент няма лек за този синдром, нито пък са правени достатъчни изследвания, които да идентифицират причината, така че няма и начин, по който да се избегне това заболяване.

Момченцето било диагностицирано със синдрома, когато било едва на 8 месеца.

Състоянието причинява също и трудности с чуването, чувствителността на очите поради неспособността за мигане и местене на погледа, при раждането може да липсват крайници или пръсти на ръцете и краката.

Синдромът се появява с раждането, като засяга някои мозъчни нерви, които оставят трайни поражения. Само някои от симптомите могат да бъдат третирани с правилна терапия и оперативна намеса.

Състоянието е кръстено на името на Пол Джулиус Мьобиус, германски невролог, който за първи път описва синдрома през 1888 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: болестсиндром
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За съжаление греховете на предците се наследяват от децата им. Кой знае какво са правили предците на това дете, за да бъде така наказано...
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
8 ami da si uchil, prostako!
6
6
 
35
 
! Отговори
Учител преди 11 години
Аз и моето семейство от 23 години насам не се смеем. Лицевите ни мускули са парализирани от БАЦИЛИУС БЕДНОТИС БУЛГАРИКУС.
5
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дано се оправи този сладур
4
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
;( Горкото ;(
3
5
 
55
 
! Отговори
Стефка преди 11 години
Вземете най-после да напишете и нещо за българските деца а не само за тези,които дори не мислят,че сме хора.В България има ОГРОМЕН проблем с болните деца,които никак не са малко и страдат от далеч по опасни болести!
2
6
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Можеха да напишат в заглавието "Детето, което не се МРЪЩИ". Стига негативизъм
1
0
 
98
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На никой не пожелавам болно дете! Но не се отчайвайте! Децата винаги могат да ви радват!