Мъжете били по-големи чистофайници от жените

Доставяло им удоволствие да чистят, перат и гладят
Обновена: 7 фев 2013 15:34 | 7 фев 2013 15:34,
29
Мъжете били по-големи чистофайници от жените
Снимка: архив, Reuters

Ново проучване твърди, че мъжете държат повече на чистотата, отколкото жените. 66 процента от мъжете прекарват 8 часа седмично в домакински ангажименти, докато толкова време прекарват само 62 процента от жените, пише „Дейли мейл“.

Констатациите от това проучване показват как стереотипите са се обърнали през последния половин век, казват учените.

През 1965 година жените, независимо дали са омъжени или живеят с някого, са прекарвали по 30 часа на седмица в домакинска работа, докато мъжете са помагали само 4,9 часа от седмицата.

Днес мъжете са по-щастливи, когато поемат подобни ангажименти у дома – те обичат да готвят, да гладят, да перят и чистят.

Въпреки че има доста нова техника, която улеснява домакинската работа, все още една трета от британците прекарват по 30 часа на седмица в домакински труд.

„Животът се движи на пълни обороти и става все по-бърз. Хората съчетават отговорността на работното място с ангажиментите вкъщи. Както проучването показва, мъжете заемат водеща роля в домакинската работа, като изкарват по 30 часа на седмица в домакински задължения и дори смятат, че времето не им стига, за да изпълнят всичките задачи“, казва Бенджамин Лейн, съосновател на сайта YoupiJob.co.uk, който е инициирал проучването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи ако отидете в женска квартира, където има само жени, ще се хванете за главата. Няма по-голяма ***. Последният път дори видях един селски *** (дето ги правят от мазнина) до телевизора. Днешните млади жени са страхотни палачорки.
21
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стереотипите вече нищо не значат, мъжете готвят,перат,чистят,гледат деца. Освен това се грижат за външният си вид - мъжки маникюр,педикюр,солариум,обезкосмяване,прическа. В всичко това няма нищо лошо.
20
2
 
0
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Младите мъже се грижат много за личната си хигиена, обаче по-възрастните са доста немарливи. А при най-възрастните положението е отчайващо - сравнете дома на самотен възрастен мъж и на самотна жена. Вярно е, че хората доста са обеднели и това се отнася най-вече за старите хора в България. Нямат възможност да си купуват нови дрехи и да се поддържат - външният им вид е направо ужасен.
19
2
 
1
 
! Отговори
до Георги преди 11 години
Като ти пречи мръсната чаша я измии или избърши прахта! Всеки обича на чисто ,но по твоя пост излиза ,че чистенето е само ЗАДЪЛЖЕНИЕ на жената. Много мъже като теб смятат само клатенето в леглото за задължение. Ами когато остарееш и не можеш да правиш секс? Тогава ще започнеш да чистиш ли ,защото пак ще има чаши за миене и прах за бърсане? Щом двама души живеят заедно почистването ,пазаруването ,та даже и готвенето е общо задължение и трябва да се прави заедно от двамата!
18
3
 
1
 
! Отговори
111 преди 11 години
ХА ХА ХА ИСКА ИМ СЕ НА ЖЕНУРЯТА.ДА АМА НЕ
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май че в повечето пишещи преобладават женските гени.Аз пък гледам да е доволна и задоволена та да пее и чисти.Явно на някои чистенето им е по лесно.
16
6
 
4
 
! Отговори
Георги преди 11 години
Зависи.. аз не обичам да чистя и гладя, но обичам всичко да ми е подредено и чисто :-). Това беше и една от причините поради която се разделих с приятелката ми.. може ли ти всеки ден да си наливаш сок в чиста чаша, а мръсната от предния ден да стои на масата ?! И така докато се съберат 3-4 и вече стане СУПЕР грозно.. Ааа.. стягайте се жени, какви са тия палачорски работи. Аз за мен една жена трябва да я дразнят тия неща.. или пък аз да я подсещам, че вече има достатъчно много прах
15
6
 
7
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
Ами то ако един мъж сам се справя с цялата домакинска работа не му трябва жена в къщата,само да се мендахерца напред назад и да цапа.
14
3
 
7
 
! Отговори
Pimp C преди 11 години
Зависи от средата в която си израстналСправка:Фройд!
13
2
 
5
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
Май има нещо такова.
12
2
 
8
 
! Отговори
Тотю преди 11 години
Жената казва на мъжа :Ти ще готвиш, ще переш, ще чистиш и ще пееш даже .Мъжът : Може да готвя, да чистя и да пера, но няма да пея .
11
3
 
11
 
! Отговори
. преди 11 години
на мен ми харесва да чистя , но само когато съм на кеф , да пера - не разбирам на пералнята...да гладя много мразех преди , но се свиква , почна да не ми е толкова неприятно . Имам чувството , че жената нарочно ми гладеше дрехите отгоре отгоре , за да почна сам да си ги гладя, сега гладя по-добре от нея ахахахаха , за готвенето - няма спор , аз мога само пържени и варени яйца и разтворими супи , а тя е най-добрата готвачка за мене , майка и тъщата не могат да се мерят с нея...
10
3
 
11
 
! Отговори
гаатпх преди 11 години
ако искам да ям нещо свясно готвя аз. иначе жената чисти ,ако вземе да готви - пази боже ,все не и се получава
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По нашите географски ширини, такова животно НЕМА!
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми то не пречи да си пиеш биричката и да гледаш мача докато слагаш наденицата в боба да къкри, същото с прането и прахосмукачката, че и по *** мога се разкарвам из нас. Да можеше и на работа така вместо тъпанарите да ме занимават и юркат.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чистофайници просто цепи
6
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това си е самата истина . Жените които познавам са супер мърлячки.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей най после нипризнаха това за което се борехме , за каво като се върна от работа си отварям бира и си ма4 когато мога да си пусна прахусмока4ката и да си слу6ам пралнята на центруфуга ?
4
4
 
21
 
! Отговори
$ преди 11 години
Като си помисля за мъж с прахосмукачка, се сещам за един клип на незабравимия Фреди Меркюри от "Куин"!
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе да сготвя може и то нещо по-така специално,ама това за чистенето,ако не е подредено не става.А за гладене и пране абсурд!