Красотата на старостта - модел на 93!

Една кампания за оптимизма
28 апр 2013 19:32,
33
Красотата на старостта - модел на 93!
Илона Ройс Смиткин. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Илона Ройс Смиткин е на 93 години и не е очаквала, че на тази възраст ще стане модел.

През 2008 година млад фотограф от Ню Йорк решава да си направи блог за мода. Той чул за екстравагантно обличаща се дама в края на осмото си десетилетие, гримирала в синьо очите си с яркочервена коса.

Ари Коен, сега на 31, веднага се заинтригувал и започва да дири въпросната дама.

„Просто си знаех, че трябва да я срещна“, заявява той и допълва: „Ти изглеждаше точно като тези възрастни дами, които си представях и рисувах като дете“.

„И тогава един ден видях жена в светло резедаво облекло, с прекрасна червена коса, носеща се от вятъра. Тя вървеше по улицата и аз просто си знаех, че това е Тя“, разказва фотографът.

Пет години след първата им среща двамата са близки приятели.

Дамата е живяла през последните 60 години в жилището си, заобиколена от рисунките и ръчно изработените й бижута. Тя няма кухня, а само баня.

Признава, че понякога стълбите, които всеки ден изкачва до дома си, изморяват краката й. Но само малко.

„Като бях млада, винаги се притеснявах как изглеждам и дали хората ме харесват. Сега просто знам, че съм хубава“, разказва Илона.

„Обожавам експресивността й! Илона е забелязвана навсякъде, но не по начина, по който се опитват да го постигнат по-младите ми приятели – при нея просто идва отвътре“, допълва младият фотограф.

Последната кампания на Коен показва в неговия блог снимки на възрастни дами – между 80 и 93-годишни.
Снимките не са обработвани по никакъв начин – нито за да скрият някоя и друга бръчка, нито за да прикрият някоя и друга годинка. Моделите са представени такива, каквито са.

„С кампанията не искахме да оставим послание, относно възрастта. Искахме да оставим послание относно оптимизма“, разказва фотографът

Друга от участничките в кампанията – 80-годишната Джойс Карпати, също показва свои снимки от кампанията. Тя е бивш директор в списание "Космополитън".

„Всичко, освен тази кампания, е маркетирано за по-младите. Но дори, когато рекламистите решат да покажат по-възрастни хора, това става през идеята „против стареенето“. О, как ги мразя тези думи“, споделя тя.

Това е една от най-успешните кампании за младия фотограф. Акцентът в нея е върху красотата на възрастните жени такива, каквито всъщност са.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: староствъзрастни дами
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
2
 
! Отговори
до 29 преди 10 години
Кого заблуждаваш? В щатите всички над 60 не можеш да ги извадиш от фитнеса, бодри, свежи репички, без болежки и сърбежки, жизнени, тонизирани, кого лъжете?....Да си стар и да се правиш на младеж е и смешно, и жалко! "Всяка възраст има свое време.." е казал поета.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Човек може да остарява като шаврантияк , или .......като КАТЕДРАЛА !!! Избора е наш.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единственият начин да живееш е като остаряваш.В това няма нищо страшно и нормалните хора в нормалн. страни го знаят от доста време.Хората си живеят живота до 80-90,докато имат ум и сили,спортуват,женят се,пътуват и се забавляват.У нас повечето хора(без разлика на възраст) са намусени,агресивни и груби.След 40 голяма част от българите се занемаряват и спихват.Аз съм на 48 и съм най-възрастната във фитнес залата тук,а когато съм в Щатите съм почти сред по-младите.Мисленето е различно за съжаление.
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
... с прекрасна червена коса, носеща се от вятъра...Да се смея ли, да плача ли???Виждал съм коси, носещи се от вятъра, ама те хич не са били петте косъма на кръст от снимката. Тоя фотограф трябва да започва лечението!
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Казано е : Има хора, които остаряват като катедрали, а други остаряват като съдрани ***. Е, къде видяхте достолепие и достойнство в тази петниста хиена на снимката? Ами да, цял живот явно е била откачалка и продължава да бъде "себе си"
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако красотата е само отражение на броя бръчки, то сигурно всички след 18 почваме да погрозняваме. И мисля, че идеята на снимките е съвсем друга - да пресъздаде вътрешната хармония и щастие на тези хора, които макар и на толкова години се харесват и продължават да бъдат себе си.
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да де, но тук ги "състаряват" още на 40. Сори, ама на 40 или 50 насила да те отпишат от живота и да ти внушават, че имаш само минало... Какво ти на 40, тук като сложат снимаката на някоя 30 годишна и започват да я обиждат на дърта чанта, мачкан лак и т.н. Понякога имам чувството, че пишат само тийнове.
22
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 17. От тази дама "струи" единствено деменциална приповдигнатост. Тя не знае на кой свят е и е жалка карикатура на възрастен човек.
21
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само аз ли виждам, че това бабе е тотално изтрещяло.
20
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз имам една позната, която е точно такава и страшно хахава. Държи се като младо момиче, флиртува и все гледа да те използва. Я да я почерпиш, я да и дедеш нещо. Иначе е "нагласена", "нарисувана". И тя няма кухня, защото я мързи да готви. по-лесно е да хапнеш на аванта. КУКУМИЦИНИ!
19
2
 
17
 
! Отговори
Гюргя преди 10 години
Господи, дай ми и на мен толкова живот. Да е жива и здрава жената!
18
2
 
27
 
! Отговори
Веса преди 10 години
страхотно,на тези години такъв ентусиазъм,възхищавам се на такива дами,браво
17
1
 
4
 
! Отговори
до 18 преди 10 години
"Илона Ройс Смиткин е на 93 години и не е очаквала, че на тази възраст ще стане модел.....Той чул за екстравагантно обличаща се дама в края на осмото си десетилетие, гримирала в синьо очите си с яркочервена коса." Ясни внушения само при стройни мисли!
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой изобщо говори за физическа красота? Красотата не е продукт на опъната кожа...Има хора, които са млади, а от тях не струи красота. Всъщност с напредването на годините проличава истинската красота на човек.
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Старост - нерадост! За съжаление няма никаква красота в нея. Хората са го казали много простичко: УВАЖАВАЙ СТАРОСТТА, ТОВА Е ТВОЕТО БЪДЕЩЕ!
14
0
 
9
 
! Отговори
До Алов преди 10 години
Снимките по диреците , разкъсани от вятъра и дъжда, висят само в България и Македония. А и не се знае чия по-рано ще висне там
13
8
 
1
 
! Отговори
Boroka преди 10 години
***,BDSM .
12
1
 
12
 
! Отговори
до 12 АЛОВ преди 10 години
Не се знае дали няма да я предвариш.Така,че не се бъркай в БОЖИЙТЕ работи.
11
0
 
24
 
! Отговори
Krisi преди 10 години
33 16 ОтговориДаолапреди 8 часаМного съжалявам, но старостта не е красива, затова стремежът е човек да се държи в границите на приличното и да не шуми около себе си с външността си ,а с мъдростта и съветите / само ако му ги искат/. Всъщност това е най-тъжното време, защото човек тогава няма бъдеще, а само минало.Да де, но тук ги "състаряват" още на 40. Сори, ама на 40 или 50 насила да те отпишат от живота и да ти внушават, че имаш само минало...
10
24
 
3
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Като гледам скоро на тази ще гледаме снимките по диреците .Няма да изкара до зимата.