Животът на жените в цифри

Виктория Бекъм - кралица на преобразяването във Великобритания
8 авг 2013 21:17, Петя Славова
7
Животът на жените в цифри
Виктория Бекъм - кралица на преобразяването във Великобритания. Снимка: Reuters

Мъже, вгледайте се в съпругата или приятелката си и с изненада може да установите, че тя не е същата, каквато е била в началото на връзката. Призивът е отправен от авторите на проучване върху промените, които дамите претърпяват през живота си, пише в. "Дейли експрес".

Допитването, направено във Великобритания сред 1000 участнички по поръчка на компания производител на дезодоранти, разкрива, че през живота си типичната жена променя прическата и грима си 572 пъти и прави щателна ревизия на гардероба си по не по-малко от 298 повода, пише БТА.

Кралицата на преобразяването във Великобритания без съмнение е 39-годишната Виктория Бекъм, демонстрирала през годините най-различни прически, и променяла нееднократно визията си от брюнетка на блондинка и обратното.

През живота си дамите променят не само външността си. Те сменят 21 различни работи и научават 131 нови умения. Жените се подлагат на 1503 хранителни режима и 228 диети, за да подобрят здравето си. За да разширят хоризонтите си, дамите посещават 263 музея и галерии. На четенето на книги за самоусъвършенстване представителките на нежния пол посвещават 3402 лири и 15 дни от живота си, а на придобиването на нови умения като фотография или чужд език - 5697 лири и 16 дни.

"Противно на широко разпространеното схващане, жените не отделят основната част от времето си на усъвършенстване на прическите и грима си. Вместо това те се посвещават на по-широк спектър от занимания, за да разширят културните си хоризонти.

Дамите не крият стремежа си към развитие и влагат време и пари, за да си сигурни, че живеят живота си по най-добрия начин", казва бранд мениджърът Хана Кехоу.

Данните от проучването разкриват още, че докато повечето жени - 84 процента, взимат решенията за промяна самостоятелно, други се влияят от приятелите (41 процента), семейството (38 процента), колегите (18 процента) и социалните мрежи (11 процента).

Въпреки всичко по пътя към желаната промяна и стремежа към по-добър живот дамите се сблъскват с различни препятствия. Разходите са посочени като пречка от 79 процента от жените, липсата на достатъчно време - от 76 процента, и ангажиментите към семейството - от 53 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
15
 
! Отговори
Фру преди 10 години
След 35 години брак жена ми определено не е същата.Аз съм даже по-убав!
6
0
 
18
 
! Отговори
topsy преди 10 години
Числа бе, хора, Ч И С Л А, не цифри!!!!!Цифрите на Земята са само 10!!!!
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
84% + 41% + 38% + 18% + 11% = 192 ?! а журналистите от днес.бг да си вземат учебник по математика за трети клас, за да научат как се смятат проценти и да не срамуват. Така ще достигнат до самоусъвършенстване :D :D
4
2
 
22
 
! Отговори
Иван Пешев преди 10 години
Да ходиш на театри , галерии и музеи защото искаш да се отъркаш в "хайлайфа" и за да не останем по назад от колежките в офиса, не означава да разширяваш културните си хоризонти.
3
7
 
23
 
! Отговори
да преди 10 години
ЖИВОТЪТ НА ЖЕНИТЕ В ЦИФРИ?! НЕКА УТОЧНИМ ОТ КЪДЕ Е ЖЕНАТА? ЧЕ АЗ НЕ СИ СПОМНЯМ ДА СЪМ СИ СМЕНЯЛА ПРЧЕСУАТА ОТ30 ГОДИНИ! И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА МЕ СПИРАТ ПО УЛИЦИТЕ НА МАЯМИ И ДА МЕ ПИТАТ КОЯ ФИЛМОВА ЗВЕЗДА СЪМ! НЕ ПИЯ НЕ ПУША НЕ СЕ ДРОГИРАМ ,СПОРТУВАМ УСИЛЕНО,ХРАНЯ СЕ ЗДРАВОСЛОВНО И 20 ГОДИШНИТЕ СИ ГИ СЛАГАМ В МАЛКИЯ ЖДОБ! И ДА УТОЧНЯ И РАБОТЯ И НЕ ХАРЧА МНОГО!:-):-):-)
2
3
 
32
 
! Отговори
7 преди 10 години
И НЯМА КАК ДА Е СЪЩАТА ,А И НИКОЙ НЕ ИСКА ДА Е СЪЩАТА! А И ВИЕ МЕДИИТЕ СЕ ГРИЖИТЕ МНОГО ДОБРЕ ЗА ТОВА КАТО НИ НАВИРАТЕ В МУЦУНИТЕ РУСИ СИЛИКОНОВИ ПАРУСТИИ С ЛЕК НРАВ БЕЗ ДЕЦА, ОБАЧЕ С МНОГО ПРЕТЕНЦИИ,НЕ ЗНАЕЩА ДА ЧЕТЕ ДА СМЯТА ДА БРОИ ,НО ОТЛИЧНО ЗНАЕ ВСИЧКО ЗА РАЗНИ ДУПКИ И ПРОСТОТИИ. ПРИМЕР: МИС БЪЛГАРИЯ! СРАМ, СРАМ
1
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Мъже, вгледайте се в съпругата или приятелката си и с изненада може да установите, че тя не е същата, каквато е била в началото на връзката."А стига, бе! Верно?!?!

Спонсорирани публикации