Бебе панда се роди в зоопарка Шьонбрун

Мъникът е заченат по естествен път
15 авг 2013 16:14,
7
Бебе панда се роди в зоопарка Шьонбрун
Снимка: архив, БТА

Зоологическата градина Шьонбрун се похвали с раждането на бебе панда, заченато естествено, съобщи АФП.
Това се случва там за трети път от 2007 г.

"Никоя друга европейска зоологическа градина не е успяла досега да възпроизвежда този животински вид по естествен начин" - подчерта ръководството в комюнике. Останалите европейски зоологически градини прибягват до изкуствено оплождане заради краткия репродуктивен период на пандите.

Бебето се е родило вчера в 12.24 ч. Дълго е към 10 см, кожата му розова, като е покрита с бял мъх. Тежи около 100 грама. То ще остане изолирано с майката Ян Ян няколко месеца. Тя ще реши кога да напусне хралупата си.

"Колкото и да сме радостни, трябва да сме реалисти. Смъртността на гигантските панди през първата година е 40
процента" - предупреди директорката Дагмар Шратер.

Първата панда, зачената естествено, се роди в зоологическата градина на Виена през 2007 г. Фу Лун привлече хиляди посетители. Три години по-късно се роди брат му Фу Ху. Той също бързо се превърна в любимец. И двамата обаче бяха изпратени в Китай съгласно сключения договор.

Китай остава собственик на всички панди, родени в зоологически градини. Родителите Ян Ян и Лун Хуей са дадени назаем в зоологическата градина Шьонбрун, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: зоопаркпандаШьонбрун
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
до 1337 преди 10 години
Китай не ги дават на белите хора за пари,а защото са останали само 2000 панди изобщо и ако специално не си в Китай на почивка или по работа няма как да видиш истинска панда,така че вместо да философстваш се радвай,че ги докарват в Европа да са ни по близко :)
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 1337Еми могат - правят. Ти като не можеш си седиш по цял ден пред шишето с ракия и чакаш поредната месия да ти даде по торба с пари само , защото си мислиш, че държавата ти е длъжна.
1
0
 
11
 
! Отговори
Го преди 10 години
Сладур