Джапанките по-опасни за шофиране от високите токчета

Всяка трета жена си носи обувки за колата, при мъжете – едва всеки десети
20 авг 2013 21:45, Красимир Ангелов
3
Джапанките по-опасни за шофиране от високите токчета
Джапанките били по-опасни за шофиране от високите токчета. Снимка: Reuters

Водачите, които управляват своите автомобили по джапанки, предизвикват повече катастрофи, отколкото тези на високи токчета, установи анкета на британския "Дейли мирър".

27 на сто от анкетираните си признали, че през топлите дни са шофирали с джапанки и се е случвало да участват в ПТП-та заради тях. 11 на сто от анкетираните са доверили, че им се е случвало лятната обувка да се заклещи под педалите.

Според статистиката далеч по-малко са случаите на катастрофи заради високите токчета на жените. Освен това се оказва, че жените са доста по-дисциплинирани по отношение на обувките за шофиране.

36 на сто от запитаните дами признали, че в колата винаги държат чифт обувки за безопасно шофиране. При мъжете обаче този процент се оказал много по-нисък – едва 12 на сто.

Експертите са изчислили, че времето за реакция при преместването на крака до педала за спирачката отнемало 0,04 секунди с джапанки, като това е два пъти по-дълго, отколкото при високи токчета - 0,02 секунди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз карам само с джапанки и няма проблеми. Колите ми са автоматици.
2
2
 
1
 
! Отговори
Ibrik преди 10 години
Ne e polezno s dgapanki, vinagi gi sabyvam i karam na gol krak!
1
7
 
11
 
! Отговори
Актрос преди 10 години
Статията е невярна и подвеждаща , писана от лаик. Карам цял живот и лятото само с джапанки без да ми е пречело и да съм имал проблеми.Пишете журналята такива статии да давате идеи на нашите храстмени и дайаджии да ни доят още повече заради джапанките. И без това животът ни е черен та гледайте да наливате още масло в огъня.Който може го може , дори и на бос крак.