Сарказмът на Чърчил оглави класация за обиди

Английският политик с две крилати фрази в десетката
14 окт 2013 17:29, Александър Попов
28
Сарказмът на Чърчил оглави класация за обиди
Елизабет Тейлър също попадна в класацията. Снимка: Reuters

Проучване на Острова подреди най-крилатите обиди, като номер едно е сър Уинстън Чърчил.

Английският политик изпъква със забележката към лейди Астор: "Аз може и да съм пиян, госпожо, но на следващата сутрин ще съм изтрезнял, а вие ще си останете все така грозна!".

Още една безсмъртна фраза на бившия премиер на Великобритания влезе в десетката, публикувана в "Дейли Мирър". Тя била формулирана, докато бил в тоалетната и получил телефонно позвъняване от Камарата на общините от лорд Прайви Сийл. Чърчил казал на помощника си: "Предайте на лорда, че не мога да се справям с повече от едно лайно наведнъж!".

В предпочитанията на англичаните е и обръщението на пианиста Либерачи към критик, който написал за него ужасяваща рецензия - "Благодаря ви за забавната критика! След като я прочетох, се смях през цялото време на път за банката си!".

На шесто място се е наредило ехидното подхвърляне на Франк Синатра по адрес на актьора Робърт Редфорд. "Той най-накрая намери своята истинска любов. Колко жалко, че не може да се ожени за себе си!", възкликнал Синатра.

Седма е констатацията на Елизабет Тейлър - "Моите най-добри романтични екранни партньори бяха предимно кучета и коне!". В класацията под номер девет е включено и изявлението на Бет Мидлър по адрес на принцеса Ана. "Тя много обича природата, независимо от всичко, което й причини на външния вид!".

На последно място в десeтката е класирано подхвърлянето на Лиъм Галахър за писателските амбиции на Виктория Бекъм. "Тя е неспособна да дъвче дъвка и да върви едновременно в права линия, камо ли да напише книга!".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Европеец преди 10 години
За Русия не знам дали инцестът е легален, а да ти кажа и не ме интересува, но знам, че за северните и западноевропейските народи е традиция да се пецкат по роднински като животните. Дори нещо повече - сега тези животни натискат да се легализира инцестът в ЕС, а противниците да се преследват от закона... Е.ем ти Европата, е.ем ти цивилизацията!
24
0
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
До Анонимен 25 Анонимно оленце!Човек е такъв, какъвто е.Родил се е, където се случило да се роди.Аз, като българин, за добро или за лошо съм приел да съм българин. И понеже съм от друго поколение,бях готов да си пролея кръвта за България.Още държа на клетвата, която съмположил!За вас, които ме плашите с терминал 2 и че няма кой да ме храни, няма да пролея капка кръв!Изборът е твой - лочи уиски и си купувай глюкозамин с хондроитинсулфат, предпочитам пачата и невероятната ракия от мускат отонел
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До no nameНенавиждам балканското перчене колко велики сме били. Приемете истината най-накрая! Не съм кой знае колко горд ,че съм балканец, защото не се гордея със селяния. Поучете се от приказките на хората и спрете да лочите ракии и да ядете ***.
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЕвропеецИнцестът е легален в Русия,само отбелязвам.
21
0
 
6
 
! Отговори
no name преди 10 години
по въпроса с "честита баня" - едно време българите може да са се къпали само в неделя, ама поне са се къпели като хората - в градската баня. а уважаемите англичани и до сега имат къщи (и хотели), където нямат смесители за топла и студена вода - т.е. от един чучур тече ледена, а от друг вряла вода и я смесваш като запушиш мивката/ваната. Изкъпете се по този начин - пълните ваната, киснете се в нея, търкате се с кесе/гъба, после ставате (без плакнене с чиста вода) и си обличате хавлията. найс а:))
20
0
 
9
 
! Отговори
CMCM преди 10 години
до 18(за шкембето)Живея във Франкфурт и ям шкембе-чорба от време на време. Я кажи къде в Европа не можеш да ядеш шкембе-чорба, че не се сещам нещо... А... И забравих да допълня - в петък излизам на бар с приятели и си пушим колкото си искаме в бара, защото не е забранено... И накрая - преди да хвали човек нещо е хубаво да го види и разгледа добре със собствените си очи, а не да разказва това, което чул от приятели... Половината митове за прекрасната Европа не са реални, а пълна измислица...
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 21 Преди да напишеш подобна глупост намери ЗАЩО ЧЪРЧИЛ Е МРАЗИЛ БЪЛГАРИТЕ И ЗАЩО БЪЛГАРИН ИМ Е РАЗГОНИЛ ФАМИЛИЯТА В АНГЛО -БУРСКАТА ВОЙНА СЛЕД ТОВА ПИШИ ЗА БАНИ И ВСИЧКО ДРУГО А И САМО ЗА СПРАВКА --ЧЪРЧИЛ Е БИЛ С МАНИАКАЛНО-ДЕПРЕСИВНА ПСИХОЗА И АЛКОХОЛИК И ТОВА Е ДОКАЗАНО ПОРАДИ ГЕНЕТИЧНА ГРЕШКА Е НАСЛЕДИЛ ОТ БАЩА СИ ЗАБОЛЯВАНЕТО В РОДА МУ Е ИМАЛО ДОСТА ПСИХИЧНО БОЛНИ
18
0
 
8
 
! Отговори
Европеец преди 10 години
До АнонименА моя е следната мисъл:"Европа започва от там, където свършва инцестът" А.Б.Разрешавам да ме цитирате свободно :)
17
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лафовете на Чърчил не са сарказъм, а най-обикновена дива селяния.
16
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Европа свършва там където почва да се яде шкембе чорба". Чърчил.
15
2
 
22
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
До Бай ВърбанА ти какъв си? Абсолютен ***! Чърчил е най-големият българомразец след Василий II ***! Бомбардировките над София и други български градове дължим на него, не на маршала на авиацията - изпълнител на волята му. Дал ни е на Сталин с огромно удоволствие.
14
5
 
1
 
! Отговори
На Чърчил пацата преди 10 години
До дедо ТашункоВ ушите, тарикат!
13
2
 
12
 
! Отговори
Sumone преди 10 години
Жалко, че на български няма как да се хване цялата ирония във втората му фраза, която на английски е "Tell the Lord Privy Seal that I am sealed to my privy, and can only deal with one shit at a time." xD
12
7
 
21
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 10 години
Защо не се споменава друга мисъл на Чърчил? " ако на млади години човек, ако не е бил комунист - няма сърце, ако на стари години е комунист - няма мозък!" И още една негова мисъл " не вярвам на комунист и на умряла змия, винаги могат да те ухапят!"
11
3
 
11
 
! Отговори
до 8 преди 10 години
***, спряха го руснаците - кажи го и на простака Върбан. Не, че ти си гений!
10
3
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Англичаните смятат малката Англия за свой...дом,Италия - за своя вила,Париж-за своя...зала за разговор и най...накрая -целият свят,за своя...собственост. - Х.Хайне
9
15
 
19
 
! Отговори
Бай Върбан преди 10 години
До Анонимен 1--7;Русофилската простотия с нищо не може да се сравни.Чърчил е велик. Сталин е ***.
8
29
 
12
 
! Отговори
lol преди 10 години
"тоя тъпигьос Чърчил" е спрял Хитлер едно време пък нека да е алкохолик и заклет пушач...
7
24
 
23
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Тоя тъпигьос Чърчил, като вземат да го превъзнасят маааа-голяма работа, казал няколко изг*зици, като бил пиян и велик вече....и наште "демократи" няма да спрат да го цитират....
6
9
 
33
 
! Отговори
малко велик преди 10 години
по времето на втората световна винаги е имало висш военен до него защото не се знаело на пияна глава каква простотия ще го осени..